Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA KISELEFF 1 LA PIATRA NEAMȚ
29-11-2022

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Național Neamț anunță deschiderea expoziției temporare itinerante „Kiseleff nr. 1”, la sediul Muzeului de Artă Piatra-Neamț, în perioada 12 octombrie 2022 – 31 ianuarie 2023.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA ”MUZEUL PENTRU TINE!” LA MȚR
30-11-2022

Expoziția ”Muzeul pentru tine!” va avea loc în perioada 09 noiembrie - 31 decembrie 2022, la sala Tancred Bănățeanu a Muzeului Național al Țăranului Român ...

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PARADA LA BUCUREȘTI DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI - RESTRICȚII TRAFIC
01-12-2022

La parada militară de Ziua Naţională din București, ce va avea loc de-a lungul bulevardului Kiseleff, vor participa aproximativ 1.500 de miliari şi 120 de mijloace tehnice, între care 40 de aeronave, transmite News.ro.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPO ANNART MIHAI ȚOPESCU
02-12-2022

Joi, 24 noiembrie, avem plăcerea de a vă invita la vernisajul primei expoziții personale a artistului Mihai Țopescu, la Annart.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA ARIPI ȘI STELE DE LA ELITE ART GALLERY
03-12-2022

Expoziția ”Aripi și stele - Hristoave și pergamente (Documente ale existenței)” vă așteaptă la Elite Art Gallery, Piata Națiunilor Unite, Nr.3-5. Expoziția este deschisă publicului, în intervalul orar 11.00 - 19.00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PE DRUMUL CRĂCIUNULUI - CONCERT MADRIGAL
04-12-2022

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu va susține Spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Opera Națională București. Invitații speciali ai evenimentului sunt Ofelia Popii și Marius Turdeanu ...

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ONE MAN APROAPE SHOW CU PAVEL BARTOȘ
04-12-2022

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor… poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPECTACOL MADRIGAL CASA COLINDELOR 2022
05-12-2022

În perioada 4 - 24 decembrie 2022, sediul Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” se transformă în CASA COLINDELOR și se deschide pentru public. MADRIGAL - CASA COLINDELOR va putea fi vizitată din 4 decembrie pe Aleea Dealul Mitropoliei nr. 11 din București, de luni până duminică.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ȘTEFAN BĂNICĂ DE CRĂCIUN 2022
16-12-2022

ȘTEFAN BĂNICĂ revine la SALA PALATULUI Concert Extraordinar de Crăciun 16 & 17 decembrie, 2022, ora 19:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
Concert special de Crăciun SCHOENBRUNN PALACE ORCHESTRA VIENNA
17-12-2022

Datorită numărului mare de solicitări venite din partea iubitorilor valsului vienez, vom pune în vânzare un al doilea concert, care va avea loc cu începere de la ora 16.30, tot în sala de spectacol a Ateneului Român.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
VALSURILE MELE CU TUDOR GHEORGHE
21-12-2022

La cererea publicului concertul "VALSURILE MELE", va avea loc si in 21 decembrie 2022, tot la Sala Palatului, unde Maestrul va fi acompaniat de Orchestra Concertino din Chisinau, sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ANDRE RIEU REVINE LA CLUJ ÎN 2023
03-03-2023

Alături de orchestra sa, maestrul André Rieu va urca pe scena BT-Arena din Cluj-Napoca, pe 3 martie 2023, iar concertul grandios va fi cu siguranță unul dintre cele mai importante evenimente concertistice ale anului 2023 din România. Biletele vor fi puse în vânzare marți, 1 noiembrie 2022.

   
preloader
Richard Cantillon - Părintele Fondator al Economiei Moderne

În concepția universală Adam Smith, cu a sa Avuție a Națiunilor, e considerat părintele economiei, numai că înaintea sa a existat Cantillon, cu Eseu asupra naturii comerțului în general, care l-a inspirat.
CU TIPU` LA PSIHOLOG...

Un tip se prezintă la psiholog.
- Bună ziua, am venit pentru terapia de cuplu.
- Păi partenera dumneavoastră unde e?, întreabă specialistul
......
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
Domeniul Coralia Boldur
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
DE CE TRAFICUL DIN BUCUREȘTI MAI MULT SE BLOCHEAZĂ DECÂT SE FLUIDIZEAZĂ?
Data: 22-08-2022

Scriam anterior, în materialul de opinie dedicat Capitalei, că dacă bucureștenii locuiesc supraetajat, la fel ar trebui parcate și mașinile lor. Și abia după ce există infrastructură să fie amendat acela care nu o utilizează şi îşi lasă maşina în zonele interzise. Pentru că problema se rezolvă ...
... cu infrastructură, nu cu poliţia!

Din păcate însă nu poți să nu rămâi surprins, cât de greu înaintează infrastructura și cât de ușor reglementarea, ce se adaugă la inflația parcărilor, care e o taxă, după am stabilit în textul precedent și impresia generală ce se conturează e aceea că trăim într-un stat polițienesc, în care Bucureștiul este “fruncea”.

Așa s-ar explica faptul că noul mare primar, un oponent fervent al celui vechi, nu a renunțat la hiperreglementare, la gardurile unicat în Europa, ce delimitează culoarele de transport în comun, la hemoragia de sensuri unice de pe străzile neaglomerate din cartiere, la tot mai multele semafoare și la celelalte restricții, care nu-ți dau libertatea să întorci mașina ca să alegi altă rută sau să te strecori la dreapta sau la stânga prin intersecție, circumstanțe ce intensifică aglomerația și implicit poluarea. Așadar, noul primar e, de fapt, de acord cu cel vechi din moment ce acceptă și intensifică hiperreglementarea, deși a fost candidatul dreptei.

Acest lucru cu precizarea că în orașele înghesuite din UE, cu o densitate mare a populației pe kilometrul pătrat, aşa cum e la Paris, cunoscut conducerii centrale și de sector a metropolei noastre, problema n-a fost rezolvată neapărat cu ajutorul unor culoare unice de transport la suprafață, împrejmuite cu garduri - mai lipsesc sârma ghimpată şi curentul de înaltă tensiune - ci s-a lucrat, în special, în subteran, unde s-a mai construit încă un tunel de metrou. Știți, acolo nu prea există tramvaie, unele care să ia faţa maşinilor pe străzi cu o singură bandă pe sens, deoarece ele au fost “îngropate” şi numite metrou. Deci, nu s-a împrejmuit mai mult culoarul unic luându-se din benzile mașinilor, nu s-a hiperreglementat, ci a fost eliberată banda tramvaiului pentru autoturisme. Acest fapt, probabil, pentru că autoritățile de acolo s-au gândit că automobilele private rulează continuu și repede pe respectiva bandă, pe când mijloacele de transport în comun apar în cel mai bun caz din 3 în 3 minute și e ineficient să ai un spațiu neutilizat.

Iar uneori, când sunt în construcţie pasaje, la care mai mult se stă decât se munceşte, fiindcă edilii s-au apucat de ele fără să aibă banii, şi rezultatul e, mai ales, deranjul, alături de reglementările ocazionate de situaţia excepţională sunt păstrate şi cele “normale”, nu cumva să ne adaptăm inteligent la context. Totul fără să fie penalizaţi cu tarife diferenţiate cei care circulă la ore de vârf când nu e cazul, precum pensionarii. Motiv pentru care o distanţă pe care o parcurgi pe jos în 3 minute, cu maşina faci 20!

Metropola de care vorbim are nevoie să fie organizată, mai degrabă, pe criterii de eficiență decât sociale, ceea ce înseamnă să se utilizeze zona mai puțin aglomerată pentru strângerea gunoiului şi aprovizionarea magazinelor, respectiv noaptea.

Să nu uităm însă de hiperreglementare, de faptul că un candidat al dreptei ar trebui să o conteste. Pentru că dacă n-o face înseamnă că e de acord cu inițiativele de stânga.
Editorial publicat in data de: 22-08-2022
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 288 ori
 
Website: http://bloguluibalan.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei