Calendar Evenimente vă recomandă:
UN CRAI DE CURTEA VECHE ÎN SEC 21 LA NOTTARA
23-11-2022

Teatrul Nottara a lansat în această toamnă proiectul „Dialoguri fără mască”, o serie de întâlniri cu personalități ale vieții culturale din România, artiști, medici, scriitori, oameni care în domeniul lor au schimbat lumea.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPECTACOLUL DE TEATRU IOANA D`ARC - O ALTĂ MOARTE
23-11-2022

Spectacol de Stefan Tzanev Regia și scenografia Nic Ularu Cu: Gheorghe Visu, Erica Moldovan, Dumitru Florescu

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA GOIA ȘI DALI LA CASTELUL CANTACUZINO BUȘTENI
24-11-2022

Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino din Bușteni inaugurează o nouă expoziție, intitulată „Goya & Dali. Controversials”, un proiect rar în spațiul cultural european și nu numai.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA DE ARTĂ ÎMPLETIRE LA TIMIȘOARA
25-11-2022

Joi, 3 noiembrie 2022, ora 18.00, la Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timișoara, va avea loc deschiderea expoziției „Împletire”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPO ANNART MIHAI ȚOPESCU
27-11-2022

Joi, 24 noiembrie, avem plăcerea de a vă invita la vernisajul primei expoziții personale a artistului Mihai Țopescu, la Annart.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA ARIPI ȘI STELE DE LA ELITE ART GALLERY
28-11-2022

Expoziția ”Aripi și stele - Hristoave și pergamente (Documente ale existenței)” vă așteaptă la Elite Art Gallery, Piata Națiunilor Unite, Nr.3-5. Expoziția este deschisă publicului, în intervalul orar 11.00 - 19.00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PE DRUMUL CRĂCIUNULUI - CONCERT MADRIGAL
04-12-2022

Pe 19 și 20 decembrie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu va susține Spectacolul extraordinar „Pe drumul Crăciunului”, la Opera Națională București. Invitații speciali ai evenimentului sunt Ofelia Popii și Marius Turdeanu ...

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ONE MAN APROAPE SHOW CU PAVEL BARTOȘ
04-12-2022

Un spectacol după un scenariu scris de Pavel Bartoș, care cuprinde în mare parte elemente autobiografice, tratate cu umor… poate prea mult umor, în care autoironia și sinceritatea sunt la ele acasă.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ȘTEFAN BĂNICĂ DE CRĂCIUN 2022
16-12-2022

ȘTEFAN BĂNICĂ revine la SALA PALATULUI Concert Extraordinar de Crăciun 16 & 17 decembrie, 2022, ora 19:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
Concert special de Crăciun SCHOENBRUNN PALACE ORCHESTRA VIENNA
17-12-2022

Datorită numărului mare de solicitări venite din partea iubitorilor valsului vienez, vom pune în vânzare un al doilea concert, care va avea loc cu începere de la ora 16.30, tot în sala de spectacol a Ateneului Român.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
VALSURILE MELE CU TUDOR GHEORGHE
21-12-2022

La cererea publicului concertul "VALSURILE MELE", va avea loc si in 21 decembrie 2022, tot la Sala Palatului, unde Maestrul va fi acompaniat de Orchestra Concertino din Chisinau, sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ANDRE RIEU REVINE LA CLUJ ÎN 2023
03-03-2023

Alături de orchestra sa, maestrul André Rieu va urca pe scena BT-Arena din Cluj-Napoca, pe 3 martie 2023, iar concertul grandios va fi cu siguranță unul dintre cele mai importante evenimente concertistice ale anului 2023 din România. Biletele vor fi puse în vânzare marți, 1 noiembrie 2022.

   
preloader
DE CE UN LIDER ESTE UN CONDUCĂTOR?

Legile lui Murphy și Radio Erevan au ca și “content” multe “pilde” cu șefi. E drept că murphologia are unele mai domestice gen: “Dacă-i spui șefului că întârzii la muncă deoarece ai avut o pană de cauciuc, în dimineață următoare chiar o vei face”. 
LA DOCTOR, ODATĂ CU DIETA...

- Domnule doctor pot să mănânc cârnați afumați?
- Nu! Cârnații afumați sunt foarte grei!...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
Domeniul Coralia Boldur
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
POLITICIENII SUNT MARKETAȚI FIX CA PRODUSELE BANCARE PROASTE
Data: 11-10-2021

Un expert/consultant e o persoană care a făcut toate greșelile posibile într-un domeniu foarte restrâns de activitate, arată o lege a lui Murphy.
Dar eu nu vreau să iau în derâdere rolul consultanților, ci doar să atrag atenția că într-o țară ca România nu prea au cum să aibă rezultate. Și când spun asta nu doresc să merg pe linia că într-o economie lipsită de sofisticare, ca a noastră, interesul nu trece de nivelul de meșter, ci să pun indexul pe categoria de consultanți care încearcă să ajute partidele să câștige alegeri. Ei sunt cei care elaborează concepte de marketing, dar nu unele inofensive, precum cel “cumperi - bine, nu, iarăși bine”, ci dure, cu implicații sociale, propagandă în stare pură.

Da, însă precum în bancul cu femeile care se prefac pentru că ele cred că bărbaților le pasă, starea dominantă în România e cea de neîncredere și atunci sloganurile și tehnicile de manipulare sunt tratate cu indiferență, orice ar transmite.

Ca să detaliez, pentru a fi aleasă formațiunea politică X sau Y e nevoie ca în prealabil românii să se prezinte la vot, abia după ce ajung acolo un consultant își poate face numărul. Dar cei mai mulți nu se deplasează din cauza neîncrederii în clasa politică și atunci poate veni orice expert, recomandat de câștigarea alegerilor de către Trump sau Berlusconi, pentru că la final va încerca să se dezvinovățească că a dat “meditații” unei piețe atipice.

De fapt, nu-i nimic atipic, ci lipsește încrederea, care se încearcă a fi substituită cu șantaj și complicitatea. Atunci când vorbim de încredere discutăm de predictibilitate și consecvență. Acestea se obțin doar ca urmare a promovării valorilor educaționale și a transparenței. Din aceste două valori și consecvență rezultă caracterul.

Dar, apropo de șantaj și complicitate. Din câte se observă, transparența e prima sacrificată, după care dispar din punct de vedere moral și etic valorile educaționale. Iar ca urmare a absenței lor sunt puse în față marketingul și propaganda, care reprezintă cam același lucru, însă aplicate în domenii diferite.

Dacă nu ar fi lipsit educația și transparența societatea nu se putea conduce pe axa marketing-propagandă-șantaj-complicitate. Consecvența e un element comun al încrederii reale și al șantajului/complicității, cu precizarea că la această din urmă secvență lipsește caracterul.

Și sigur că există entități statale, precum SUA, unde încrederea s-a pierdut. Dar spunând asta înseamnă că a existat, nu ca la noi unde, deși se spune că am avea o economie capitalistă, în loc să se concureze mărfurile oferite din abundență pe piață e reprimat consumul, ca să ajungă puținul la toți.
Editorial publicat in data de: 11-10-2021
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 1813 ori
 
Website: http://bloguluibalan.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei