Calendar Evenimente vă recomandă:
GASTROPAN 2023 LA BRAȘOV
17-03-2023

Cea de-a 14-a editie internațională GastroPan se va desfășura în perioada 17-19 martie 2023 la Brașov.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PREMIERA FILMULUI ”CINA PERFECTĂ”
18-03-2023

Acțiune, comedie, suspans și romantism, pe aceste ingrediente mizează rețeta filmului “Cina perfectă” pentru a încânta publicul de cinema. O poveste italiană în care pasiunea este cuvântul cheie: pentru gastronomie, pentru o femeie temperamentală, pentru un bărbat amestecat în afaceri dubioase ...

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA WE ARE VARADINUM LA CAREI
19-03-2023

Vineri, 17 martie 2023, începând cu ora 17.00 în sala de expoziții de la parterul castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de artă fotografică, intitulate „WE ARE VARADINUM” din Oradea.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL ”ÎN CĂUTAREA EXCELENȚEI ȘTEFAN POPESCU - 75”
20-03-2023

La împlinirea a 75 de ani de la trecerea în eternitate a marelui pictor buzoian Ștefan Popescu, artist devenit membru al Academiei Române, Asociatia Pro Valores și Ovalsart organizează prima ediție a Concursului Internațional de Arte Plastice “Ștefan Popescu”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA UZSART GROUP LA CAREI
22-03-2023

Începând cu 17 martie 2023, în Castelul Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de artă plastică contemporană a artiștilor din cadrul Asociației UzsArt Group din Ungaria.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT TUDOR GHEORGHE - CEL CE GÂNDEȘTE SINGUR
28-03-2023

Va asteptam in 28 MARTIE la Sala Palatului, cu o noua PREMIERA, "CEL CE GANDESTE SINGUR", unde Maestrul va fi acompaniat de Orchestra si Grupul vocal Concertino din Chisinau, sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
URBAN BLUES FEST EDIȚIA 3
31-03-2023

A treia ediţie Urban Blues Fest va avea loc între 31 martie şi 2 aprilie, în The Pub Universităţii şi va reuni artişti din lumea bluesului mioritic, dar şi invitaţi de seamă din Serbia, Austria şi Statele Unite. Cap de afiş vor fi: AXiS, MARIUS DOBRA BLUES BAND şi BLUESCORE

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TURNEUL CORULUI MADRIGAL - ”SĂPTĂMÂNA PATIMILOR”
01-04-2023

În perioada 29 martie – 13 aprilie 2022, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, va susține 9 spectacole în 8 orașe din țară, în cadrul turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TURNEU BALET CARMEN - PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA
08-05-2023

Turneul baletului CARMEN va fi găzduit pe scena TNB – Sala Ion Caramitru pe 8 mai. Celelate orașe au spectacole între 1-9 mai.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TREI TENORI ITALIENI - TURNEU ÎN ROMÂNIA
15-05-2023

Celebre arii și îndrăgite canzonete vor face inimile să vibreze în interpretarea unui formidail trio de tenori italieni: Domenico Menini, Alessandro Goldoni și Angelo Forte vor interpreta arii precum “Nessun dorma”, “E lucevan le stelle” ... la București pe 15 mai, ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
URBAN BLUES FEST EDIȚIA 3
31-03-2023

A treia ediţie Urban Blues Fest va avea loc între 31 martie şi 2 aprilie, în The Pub Universităţii şi va reuni artişti din lumea bluesului mioritic, dar şi invitaţi de seamă din Serbia, Austria şi Statele Unite. Cap de afiş vor fi: AXiS, MARIUS DOBRA BLUES BAND şi BLUESCORE

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT AL BANO & SIMFONICO LA BUCUREȘTI
27-05-2023

Al Bano, legendarul artist care conferă muzicii italiene o savoare aparte, revine în România pentru a celebra 80 de ani de viață printr-un concert - eveniment menit să creeze amintiri de neuitat.

   
preloader
PROLETARIATUL A LUAT FIINȚĂ ÎN URMA INTRODUCERII MAȘINILOR

Am întrebat azi un prieten ecologist dacă nu i se pare discriminatoriu ca oamenii să umble îmbrăcați și animalele nu. Și i-am povestit că am văzut la televizor o maimuță îmbrăcată în constum care fuma și bea whisky și că îi stătea foarte bine.
NUMĂRĂTOAREA E IMPORTANTĂ ...

O femeie către un bărbat la o petrecere:
- Dumneata tare semeni cu al treilea soţ al meu.
- Dar de câte ori aţi fost căsătorită?

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
Domeniul Coralia Boldur
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
FOCUS CARLOS SAURA LA CINEMA ARTA CLUJ-NAPOCA
Data: 18-03-2023 Ora: 15:30
Locatia: Cinema Arta, Cluj-Napoca
Între 15-18 martie, Cinema ARTA, în parteneriat cu Ambasadei Spaniei si Institutul Cervantes in România, cu sprijinul Filmotecii AECID (Spania), vă invită în Cluj-Napoca, pe strada Universității numărul 3 la Focus Carlos Saura.
   
Programul regizoral omagiază contribuția adusă cinematografiei internaționale a regretatului maestru care a transformat realitatea spaniolă în cinema, Carlos Saura (n. 4 ianuarie 1932 - d. 10 februarie 2023). De-a lungul carierei sale, a fost omagiat cu 63 de premii și a însumat 47 de nominalizări, inclusiv la festivaluri de prestigiu, precum Cannes sau Berlinale, dar și la Oscaruri sau Globuri de Aur. Creațiile lui au depășit sfera cinematografică, fiind unul dintre cei mai renumiți artiști spanioli.

Am fost norocos în viață făcând ceea ce mă atrăgea cel mai mult: am regizat film, teatru, operă și am desenat, fotografiat și pictat toată viața mea. - Carlos Saura

În octombrie anul trecut a fost distins cu premiul Goya de Honor 2023, ca urmare a contribuției sale vaste și personale la istoria cinematografiei spaniole din ultimele șase decenii. Autor neobosit, a realizat mai mult de 50 de filme, iar filmografia sa face parte din patrimoniul cultural al țării. Munca sa a privit întotdeauna înainte, îmbogățită de creativitatea pe care a adus-o în fiecare dintre lucrările sale. A adus pe marele ecran o privire reflexivă asupra dificultăților palpabile ale societății spaniole din acea perioadă și un simbolism inexorabil al rănilor Războiului Civil spaniol. Ne-am putut bucura de opera sa de la sfârșitul anilor ‘50 până în prezent. Filmele sale au arătat atât realitatea socio-culturală spaniolă, cât și cea mai avansată expresie artistică. A înzestrat cinematograful cu tușe impecabile, cu un limbaj care s-a folosit de imaginația sa pentru a spune povești, cu o expresivitate care nu a făcut altceva decât să demonstreze dragostea sa pentru cinema, pentru artă, pentru cultură. Nu am putea înțelege cinematografia spaniolă fără Carlos Saura, fără contribuția sa personală la cinematografia timpului nostru. Ne va lipsi pentru totdeauna. - Academia de Film a Spaniei

Selecția cuprinde o serie de titluri din anii ‘70, când munca sa era influențată de suprarealismul inspirat din opera lui Luis Buñuel, mentorul său și se remarcau prin complexitate narativă: Cría cuervos, Elisa, vida mía, Mamá cumple 100 años, dar și un film al anilor ‘90, al doilea cel mai premiat film din istoria premiilor Goya - însumând 13 premii care au răvășit întreaga ceremonie: Ay, Carmela!.

PROGRAM
Miercuri 15 martie, 20:00 - Cría cuervos
r: Carlos saura | 1976 | dramă | Spania | 105’
lb: SP | sub: EN

Joi 16 martie, 20:00 - Elisa, vida mía
r: Carlos saura | 1977 | dramă | Spania | 125’
lb: SP, EN IT | sub: EN

Vineri 17 martie, 18:00 - Mamá cumple 100 años
r: Carlos saura | 1979 | comedie, dramă, fantezie | Spania, Franța | 100’
lb: SP | sub: EN

Sâmbătă 18 martie, 15:30 - Ay, Carmela!
r: Carlos saura | 1990 | comedie, dramă, război | Spania, Italia | 102’
lb: ES, PL, IT | sub: EN

În paralel, Institutul Cervantes din București difuzează online în luna martie o serie de filme semnate de același autor, Carlos Saura.
Eveniment publicat in data de: 12-03-2023
de către Calendar Evenimente
Vizualizat de: 61 ori
Website: N/A
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate