Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL K-LOVERS LA UNIVERSITATEA ROMÂNO-AMERICANĂ
25-05-2023

Ambasada Republicii Coreea în România organizează, alături de Centrul de Studii Româno-Coreene (CSRK), din cadrul Universității Româno-Americane, cea de-a 8 a ediție a Festivalului K-Lovers, în perioada 22 – 26 mai 2023.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TREI TENORI ITALIENI - TURNEU ÎN ROMÂNIA
26-05-2023

Celebre arii și îndrăgite canzonete vor face inimile să vibreze în interpretarea unui formidail trio de tenori italieni: Domenico Menini, Alessandro Goldoni și Angelo Forte vor interpreta arii precum “Nessun dorma”, “E lucevan le stelle” ... la București pe 15 mai, ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU IDIȘ TES FEST 2023
26-05-2023

Teatrul Evreiesc de Stat organizează, în perioada 25 – 30 mai 2023, cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST. Teatrul Evreiesc de Stat își continuă și în acest an misiunea de a celebra identitatea unică a limbii și culturii idiș.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MOGOȘOAIA CLASIFEST - CULTURILE LUMII 2023
27-05-2023

În cadrul ediției a 12 a Mogoșoaia ClasicFest – Culturile lumii, eveniment care va fi găzduit de Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, în perioada 27 -28 mai 2023, va exista și o zona dedicată tinerilor cu abilități artistice.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT AL BANO & SIMFONICO LA BUCUREȘTI
27-05-2023

Al Bano, legendarul artist care conferă muzicii italiene o savoare aparte, revine în România pentru a celebra 80 de ani de viață printr-un concert - eveniment menit să creeze amintiri de neuitat.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MEET THE BEAT - RECITAL EXTRAORDINAR CANTUS MUNDI
30-05-2023

Programul Național Cantus Mundi invită publicul la Meet the Beat - recitalul extraordinar al copiilor și adolescenților de la Secția de percuție a programului, coordonată de cunoscutul muzician Zoli Toth.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
LA PAS PRIN TIMIȘOARA 2023
03-06-2023

Ateliere gastronomice care tratează „Gustul ca patrimoniu”, profesori și sute de copii și tineri angrenați în „Educație pentru schimbare” - activități pentru promovarea consumului responsabil, reducerea risipei alimentare, hrană sănătoasă și grădinărit urban.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
LA PAS PRIN TIMIȘOARA 2023
15-06-2023

Ateliere gastronomice care tratează „Gustul ca patrimoniu”, profesori și sute de copii și tineri angrenați în „Educație pentru schimbare” - activități pentru promovarea consumului responsabil, reducerea risipei alimentare, hrană sănătoasă și grădinărit urban.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
VĂDUVA VESELĂ LA OPERA BUCUREȘTEANĂ
22-06-2023

Văduva veselă 2.0, ajunge în premieră la Bucureşti pe 22 iunie în cadrul Bucharest Opera Festival. Astfel, bucureştenii au oportunitatea de a viziona cea mai nouă montare a foarte îndrăgitei operete, pe care maestrul Andrei Şerban a pus-o în scenă la Opera din Iaşi la începutul acestui an.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
COSMOBEAUTY EXPO ÎN IUNIE LA POLIVALENTĂ
23-06-2023

Cel mai important târg anual Beauty din România, Cosmobeauty Expo va avea loc în perioada 23-25 iunie 2023, la Sala Polivalentă din București. (Calea Piscului 10)

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT DAVID GARRETT ICONIC TOUR 2023
18-08-2023

După turneul de succes al anului 2022, „Alive-my Soundtrack”, care a cuprins peste 32 de concerte în 11 țări, celebrul violonist David Garrett deschide un nou capitol, în stilul clasic, și traversează mapamondul cu cea mai nouă producție concertistică, în cadrul turneului „ICONIC TOUR 2023”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
IL VOLO REVINE ÎN CONCERT LA CLUJ ȘI BUCUREȘTI
30-09-2023

Celebrul grup de origine italiană – IL VOLO care domină lumea pop-opera internațională de peste un deceniu, compus din tenorii Piero Barone și Ignazio Boschetto și baritonul Gianluca Ginoble, revine în România în cadrul turneului mondial al anului 2023.

   
preloader
IN NATO CU DEPRINDERI RUSEȘTI

În Cartea Judecătorilor din Vechiul Testament se istorisește cum Ghedeon a reușit să-i elibereze pe israeliți de madianiții ce le luau roadele pământului și-i condamnau la înfometare.
GRUPURILE DE DESTĂINUIRI ...

La o întâlnire a dependenților ...
- Bună, mă numesc Paco și sunt dependent de sex.
- Bună, Paco! Grupul de dependenți de sex începe în două ore, acesta este cel al mamelor singure.

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
Domeniul Coralia Boldur
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
EXPOZIȚIA KISELEFF 1 LA PIATRA NEAMȚ
Data: 07-11-2022 Ora: 10:00
Locatia: Muzeul de Artă, Piatra-Neamț, jud. Neamț
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Național Neamț anunță deschiderea expoziției temporare itinerante „Kiseleff nr. 1”, la sediul Muzeului de Artă Piatra-Neamț, în perioada 12 octombrie 2022 – 31 ianuarie 2023.
   

Expoziția ne va purta printr-o călătorie imaginară în timp, în care vom descoperi, cu ajutorul fotografiilor, al documentelor, dar și al obiectelor, diferitele momente prin care a trecut clădirea Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” în cei 110 ani de existență.

Clădirea inaugurată pe 24 mai 1908 în prezența Regelui Carol I, a Principelui Ferdinand și a Principesei Maria, dar și a unei numeroase asistențe alcătuită din personalități marcante ale culturii românești, reprezenta primul edificiu din Regatul României realizat pentru a fi muzeu.

Muzeul de Istorie Naturală și Antichități a fost întemeiat în 1834 și a fost adăpostit inițial în clădirea Colegiului Sfântul Sava. În anul 1893, Grigore Antipa a fost numit la conducerea Secției de Zoologie a Muzeului de Istorie Naturală și Antichități, pe când aceasta se afla în aripa dreaptă a Palatului Universității din București. Peste numai un an, colecțiile de zoologie au fost mutate într-o casă particulară închiriată de statul român pe stada Polonă nr. 19. Noul director a depus un efort susținut și, doar în câțiva ani, a reușit prin expediții, achiziții și donații să realizeze un muzeu cu 10 săli, care era vizitat cu „adevărată aviditate” de către public. În anul 1903, Grigore Antipa prezenta Regelui Carol I și primului ministru Dimitrie Sturdza un memoriu în care solicita construirea unui local special pentru a instala colecțiile adunate și pentru a organiza în el un „Muzeu de Istorie Naturală cu toate secțiile care-i aparțin și demn de Capitala Țării”.

Eforturile lui Grigore Antipa sunt încununate de succes, iar guvernul alocă suma de 350.000 lei pentru făurirea muzeului. Proiectul construcției a fost încredințat inginerului Mihail Roco, iar fațadele noii clădiri au fost desenate de către cunoscutul arhitect Grigore Cerkez. În timpul lucrărilor, Spiru Haret îi sugerează lui Grigore Antipa ca frontonul clădirii să fie decorat cu un grup statuar care să reprezinte știința. Lucrarea avea să fie încredințată sculptorului Dimitrie Paciurea și, doi ani mai târziu, grupul alegoric numit „Știința Zoologiei” împodobea frontonul clădirii, în timp ce, deasupra sa, un vultur majestuos scruta orizonturile ajutat de două himere care flancau lateralele edificiului. Cutremurul din noiembrie 1940 a dislocat frumoasa alegorie a lui Paciurea, astfel încât a fost nevoie să se decidă demontarea sculpturii care amenința să cadă și să pună astfel în pericol viața vizitatorilor. Astăzi, doar fotografiile vechi ale clădirii ne mai amintesc de remarcabila operă de artă.
Eveniment publicat in data de: 14-10-2022
de către Calendar Evenimente
Vizualizat de: 225 ori
Website: N/A
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate