Calendar Evenimente vă recomandă:
GASTROPAN 2023 LA BRAȘOV
17-03-2023

Cea de-a 14-a editie internațională GastroPan se va desfășura în perioada 17-19 martie 2023 la Brașov.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PREMIERA FILMULUI ”CINA PERFECTĂ”
18-03-2023

Acțiune, comedie, suspans și romantism, pe aceste ingrediente mizează rețeta filmului “Cina perfectă” pentru a încânta publicul de cinema. O poveste italiană în care pasiunea este cuvântul cheie: pentru gastronomie, pentru o femeie temperamentală, pentru un bărbat amestecat în afaceri dubioase ...

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA WE ARE VARADINUM LA CAREI
19-03-2023

Vineri, 17 martie 2023, începând cu ora 17.00 în sala de expoziții de la parterul castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de artă fotografică, intitulate „WE ARE VARADINUM” din Oradea.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL ”ÎN CĂUTAREA EXCELENȚEI ȘTEFAN POPESCU - 75”
20-03-2023

La împlinirea a 75 de ani de la trecerea în eternitate a marelui pictor buzoian Ștefan Popescu, artist devenit membru al Academiei Române, Asociatia Pro Valores și Ovalsart organizează prima ediție a Concursului Internațional de Arte Plastice “Ștefan Popescu”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA UZSART GROUP LA CAREI
22-03-2023

Începând cu 17 martie 2023, în Castelul Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de artă plastică contemporană a artiștilor din cadrul Asociației UzsArt Group din Ungaria.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT TUDOR GHEORGHE - CEL CE GÂNDEȘTE SINGUR
28-03-2023

Va asteptam in 28 MARTIE la Sala Palatului, cu o noua PREMIERA, "CEL CE GANDESTE SINGUR", unde Maestrul va fi acompaniat de Orchestra si Grupul vocal Concertino din Chisinau, sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
URBAN BLUES FEST EDIȚIA 3
31-03-2023

A treia ediţie Urban Blues Fest va avea loc între 31 martie şi 2 aprilie, în The Pub Universităţii şi va reuni artişti din lumea bluesului mioritic, dar şi invitaţi de seamă din Serbia, Austria şi Statele Unite. Cap de afiş vor fi: AXiS, MARIUS DOBRA BLUES BAND şi BLUESCORE

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TURNEUL CORULUI MADRIGAL - ”SĂPTĂMÂNA PATIMILOR”
01-04-2023

În perioada 29 martie – 13 aprilie 2022, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, va susține 9 spectacole în 8 orașe din țară, în cadrul turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TURNEU BALET CARMEN - PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA
08-05-2023

Turneul baletului CARMEN va fi găzduit pe scena TNB – Sala Ion Caramitru pe 8 mai. Celelate orașe au spectacole între 1-9 mai.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TREI TENORI ITALIENI - TURNEU ÎN ROMÂNIA
15-05-2023

Celebre arii și îndrăgite canzonete vor face inimile să vibreze în interpretarea unui formidail trio de tenori italieni: Domenico Menini, Alessandro Goldoni și Angelo Forte vor interpreta arii precum “Nessun dorma”, “E lucevan le stelle” ... la București pe 15 mai, ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
URBAN BLUES FEST EDIȚIA 3
31-03-2023

A treia ediţie Urban Blues Fest va avea loc între 31 martie şi 2 aprilie, în The Pub Universităţii şi va reuni artişti din lumea bluesului mioritic, dar şi invitaţi de seamă din Serbia, Austria şi Statele Unite. Cap de afiş vor fi: AXiS, MARIUS DOBRA BLUES BAND şi BLUESCORE

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT AL BANO & SIMFONICO LA BUCUREȘTI
27-05-2023

Al Bano, legendarul artist care conferă muzicii italiene o savoare aparte, revine în România pentru a celebra 80 de ani de viață printr-un concert - eveniment menit să creeze amintiri de neuitat.

   
preloader
PROLETARIATUL A LUAT FIINȚĂ ÎN URMA INTRODUCERII MAȘINILOR

Am întrebat azi un prieten ecologist dacă nu i se pare discriminatoriu ca oamenii să umble îmbrăcați și animalele nu. Și i-am povestit că am văzut la televizor o maimuță îmbrăcată în constum care fuma și bea whisky și că îi stătea foarte bine.
NUMĂRĂTOAREA E IMPORTANTĂ ...

O femeie către un bărbat la o petrecere:
- Dumneata tare semeni cu al treilea soţ al meu.
- Dar de câte ori aţi fost căsătorită?

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
Domeniul Coralia Boldur
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
EXPOZIȚIA KISELEFF 1 LA PIATRA NEAMȚ
Data: 17-10-2022 Ora: 10:00
Locatia: Muzeul de Artă, Piatra-Neamț, jud. Neamț
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Național Neamț anunță deschiderea expoziției temporare itinerante „Kiseleff nr. 1”, la sediul Muzeului de Artă Piatra-Neamț, în perioada 12 octombrie 2022 – 31 ianuarie 2023.
   

Expoziția ne va purta printr-o călătorie imaginară în timp, în care vom descoperi, cu ajutorul fotografiilor, al documentelor, dar și al obiectelor, diferitele momente prin care a trecut clădirea Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” în cei 110 ani de existență.

Clădirea inaugurată pe 24 mai 1908 în prezența Regelui Carol I, a Principelui Ferdinand și a Principesei Maria, dar și a unei numeroase asistențe alcătuită din personalități marcante ale culturii românești, reprezenta primul edificiu din Regatul României realizat pentru a fi muzeu.

Muzeul de Istorie Naturală și Antichități a fost întemeiat în 1834 și a fost adăpostit inițial în clădirea Colegiului Sfântul Sava. În anul 1893, Grigore Antipa a fost numit la conducerea Secției de Zoologie a Muzeului de Istorie Naturală și Antichități, pe când aceasta se afla în aripa dreaptă a Palatului Universității din București. Peste numai un an, colecțiile de zoologie au fost mutate într-o casă particulară închiriată de statul român pe stada Polonă nr. 19. Noul director a depus un efort susținut și, doar în câțiva ani, a reușit prin expediții, achiziții și donații să realizeze un muzeu cu 10 săli, care era vizitat cu „adevărată aviditate” de către public. În anul 1903, Grigore Antipa prezenta Regelui Carol I și primului ministru Dimitrie Sturdza un memoriu în care solicita construirea unui local special pentru a instala colecțiile adunate și pentru a organiza în el un „Muzeu de Istorie Naturală cu toate secțiile care-i aparțin și demn de Capitala Țării”.

Eforturile lui Grigore Antipa sunt încununate de succes, iar guvernul alocă suma de 350.000 lei pentru făurirea muzeului. Proiectul construcției a fost încredințat inginerului Mihail Roco, iar fațadele noii clădiri au fost desenate de către cunoscutul arhitect Grigore Cerkez. În timpul lucrărilor, Spiru Haret îi sugerează lui Grigore Antipa ca frontonul clădirii să fie decorat cu un grup statuar care să reprezinte știința. Lucrarea avea să fie încredințată sculptorului Dimitrie Paciurea și, doi ani mai târziu, grupul alegoric numit „Știința Zoologiei” împodobea frontonul clădirii, în timp ce, deasupra sa, un vultur majestuos scruta orizonturile ajutat de două himere care flancau lateralele edificiului. Cutremurul din noiembrie 1940 a dislocat frumoasa alegorie a lui Paciurea, astfel încât a fost nevoie să se decidă demontarea sculpturii care amenința să cadă și să pună astfel în pericol viața vizitatorilor. Astăzi, doar fotografiile vechi ale clădirii ne mai amintesc de remarcabila operă de artă.
Eveniment publicat in data de: 14-10-2022
de către Calendar Evenimente
Vizualizat de: 113 ori
Website: N/A
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate