Calendar Evenimente vă recomandă:
GASTROPAN 2023 LA BRAȘOV
17-03-2023

Cea de-a 14-a editie internațională GastroPan se va desfășura în perioada 17-19 martie 2023 la Brașov.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PREMIERA FILMULUI ”CINA PERFECTĂ”
18-03-2023

Acțiune, comedie, suspans și romantism, pe aceste ingrediente mizează rețeta filmului “Cina perfectă” pentru a încânta publicul de cinema. O poveste italiană în care pasiunea este cuvântul cheie: pentru gastronomie, pentru o femeie temperamentală, pentru un bărbat amestecat în afaceri dubioase ...

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA WE ARE VARADINUM LA CAREI
19-03-2023

Vineri, 17 martie 2023, începând cu ora 17.00 în sala de expoziții de la parterul castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de artă fotografică, intitulate „WE ARE VARADINUM” din Oradea.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL ”ÎN CĂUTAREA EXCELENȚEI ȘTEFAN POPESCU - 75”
20-03-2023

La împlinirea a 75 de ani de la trecerea în eternitate a marelui pictor buzoian Ștefan Popescu, artist devenit membru al Academiei Române, Asociatia Pro Valores și Ovalsart organizează prima ediție a Concursului Internațional de Arte Plastice “Ștefan Popescu”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA UZSART GROUP LA CAREI
22-03-2023

Începând cu 17 martie 2023, în Castelul Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției de artă plastică contemporană a artiștilor din cadrul Asociației UzsArt Group din Ungaria.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT TUDOR GHEORGHE - CEL CE GÂNDEȘTE SINGUR
28-03-2023

Va asteptam in 28 MARTIE la Sala Palatului, cu o noua PREMIERA, "CEL CE GANDESTE SINGUR", unde Maestrul va fi acompaniat de Orchestra si Grupul vocal Concertino din Chisinau, sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
URBAN BLUES FEST EDIȚIA 3
31-03-2023

A treia ediţie Urban Blues Fest va avea loc între 31 martie şi 2 aprilie, în The Pub Universităţii şi va reuni artişti din lumea bluesului mioritic, dar şi invitaţi de seamă din Serbia, Austria şi Statele Unite. Cap de afiş vor fi: AXiS, MARIUS DOBRA BLUES BAND şi BLUESCORE

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TURNEUL CORULUI MADRIGAL - ”SĂPTĂMÂNA PATIMILOR”
01-04-2023

În perioada 29 martie – 13 aprilie 2022, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, va susține 9 spectacole în 8 orașe din țară, în cadrul turneul național de Paște „Săptămâna Patimilor”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TURNEU BALET CARMEN - PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA
08-05-2023

Turneul baletului CARMEN va fi găzduit pe scena TNB – Sala Ion Caramitru pe 8 mai. Celelate orașe au spectacole între 1-9 mai.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TREI TENORI ITALIENI - TURNEU ÎN ROMÂNIA
15-05-2023

Celebre arii și îndrăgite canzonete vor face inimile să vibreze în interpretarea unui formidail trio de tenori italieni: Domenico Menini, Alessandro Goldoni și Angelo Forte vor interpreta arii precum “Nessun dorma”, “E lucevan le stelle” ... la București pe 15 mai, ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
URBAN BLUES FEST EDIȚIA 3
31-03-2023

A treia ediţie Urban Blues Fest va avea loc între 31 martie şi 2 aprilie, în The Pub Universităţii şi va reuni artişti din lumea bluesului mioritic, dar şi invitaţi de seamă din Serbia, Austria şi Statele Unite. Cap de afiş vor fi: AXiS, MARIUS DOBRA BLUES BAND şi BLUESCORE

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT AL BANO & SIMFONICO LA BUCUREȘTI
27-05-2023

Al Bano, legendarul artist care conferă muzicii italiene o savoare aparte, revine în România pentru a celebra 80 de ani de viață printr-un concert - eveniment menit să creeze amintiri de neuitat.

   
preloader
PROLETARIATUL A LUAT FIINȚĂ ÎN URMA INTRODUCERII MAȘINILOR

Am întrebat azi un prieten ecologist dacă nu i se pare discriminatoriu ca oamenii să umble îmbrăcați și animalele nu. Și i-am povestit că am văzut la televizor o maimuță îmbrăcată în constum care fuma și bea whisky și că îi stătea foarte bine.
NUMĂRĂTOAREA E IMPORTANTĂ ...

O femeie către un bărbat la o petrecere:
- Dumneata tare semeni cu al treilea soţ al meu.
- Dar de câte ori aţi fost căsătorită?

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
Domeniul Coralia Boldur
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
ANIMEST EDIȚIA 17 LA BUCUREȘTI
Data: 16-10-2022 Ora: 10:00
Locatia: București
Regizorul, scenaristul și animatorul Masaaki Yuasa, una dintre cele mai influente figuri ale animației contemporane, vine în România, la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest (7-16 octombrie, București).
   
Artistul japonez va intra în dialog cu publicul la proiecțiile din secțiunea pe care Animest i-o dedică anul acesta, și va susține un masterclass în cadrul căruia va împărtăși secrete din culisele proiectelor în care a fost implicat de-a lungul carierei sale. Printre cele mai cunoscute se numără serialul animat Adventure Time, deținătorul a opt Primetime Emmy Awards și a două Premii BAFTA.

Cunoscut pentru stilul său neconvențional, care împinge cu lejeritate barierele genului și care i-a adus renumele internațional, transformându-l într-unul dintre cei mai apreciați creatori din lume, Masaaki Yuasa și-a descoperit fascinația pentru anime încă din copilărie. Deși desena cu plăcere, a fost sceptic în privința șanselor sale de a deveni relevant pentru industrie, dar în ciuda propriilor îndoieli, a continuat să studieze și să creeze.

Încurajat de veterani ai animației precum Osamu Kobayashi (unul dintre creatorii Naruto), artistul și-a asumat particularitățile și s-a impus cu un stil personal, care testa limitele animației tradiționale. În primii ani ai carierei sale, s-a implicat în proiecte de televiziune alături de faimosul studio Ajia-do, iar mai târziu, din poziția de freelancer, a colaborat cu Studio Ghibli și a lucrat alături de legende ale animației precum Kōji Morimoto (The Animatrix) și Isao Takahata (Grave of the Fireflies, The Tale of the Princess Kaguya).

În 2004 apărea pe marele ecrane Mind Game, lungmetrajul său de debut, care a bulversat lumea filmului, propunând un melanj de stiluri și tehnici de animație, într-o manieră diferită de tot ceea ce mai văzuseră spectatorii până atunci. Experimentul său i-a adus notorietatea în rândul fanilor anime, iar astăzi este considerat unul dintre filmele cult ale genului. În 2013, Yuasa și-a fondat propriul studio - Science Saru. Primele două proiecte ale studioului au fost următoarele sale lungmetraje: Night is Short, Walk on Girl! – o comedie romantică animată cu adolescenți, asupra căruia nu ezită să-și pună amprenta vizuală care l-a consacrat – și Lu Over the Wall, filmul care i-a adus și prima distincție la Festivalul de Film de Animație Annecy, despre un adolescent singuratic care trăiește o adevărată transformare după ce se îndrăgostește de o sirenă pe nume Lu.

Toate cele cinci filme vor avea parte de proiecții speciale la Animest.17, în prezența creatorului lor, pe care spectatorii sunt invitați să-l întâlnească pe 8, 9 și 10 octombrie, la București. În primul week-end de festival, Masaaki Yuasa va susține și un masterclass, în cadrul căruia va împărtăși detalii despre munca sa, va povesti despre lucrurile care îl inspiră și va oferi informații despre întregul proces de creație pe care l-a presupus implicarea sa în serialul animat Adventure Time.

Pentru a savura experiența completă de festival, cu acces la toate proiecțiile din programul ediției, iubitorii de film de animație pot revendica unul dintre ultimele abonamente disponibile pe platforma Eventbook.
Eveniment publicat in data de: 13-09-2022
de către Calendar Evenimente
Vizualizat de: 221 ori
Website: http://www.arcub.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei