Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL K-LOVERS LA UNIVERSITATEA ROMÂNO-AMERICANĂ
25-05-2023

Ambasada Republicii Coreea în România organizează, alături de Centrul de Studii Româno-Coreene (CSRK), din cadrul Universității Româno-Americane, cea de-a 8 a ediție a Festivalului K-Lovers, în perioada 22 – 26 mai 2023.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TREI TENORI ITALIENI - TURNEU ÎN ROMÂNIA
26-05-2023

Celebre arii și îndrăgite canzonete vor face inimile să vibreze în interpretarea unui formidail trio de tenori italieni: Domenico Menini, Alessandro Goldoni și Angelo Forte vor interpreta arii precum “Nessun dorma”, “E lucevan le stelle” ... la București pe 15 mai, ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE TEATRU IDIȘ TES FEST 2023
26-05-2023

Teatrul Evreiesc de Stat organizează, în perioada 25 – 30 mai 2023, cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST. Teatrul Evreiesc de Stat își continuă și în acest an misiunea de a celebra identitatea unică a limbii și culturii idiș.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MOGOȘOAIA CLASIFEST - CULTURILE LUMII 2023
27-05-2023

În cadrul ediției a 12 a Mogoșoaia ClasicFest – Culturile lumii, eveniment care va fi găzduit de Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, în perioada 27 -28 mai 2023, va exista și o zona dedicată tinerilor cu abilități artistice.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT AL BANO & SIMFONICO LA BUCUREȘTI
27-05-2023

Al Bano, legendarul artist care conferă muzicii italiene o savoare aparte, revine în România pentru a celebra 80 de ani de viață printr-un concert - eveniment menit să creeze amintiri de neuitat.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MEET THE BEAT - RECITAL EXTRAORDINAR CANTUS MUNDI
30-05-2023

Programul Național Cantus Mundi invită publicul la Meet the Beat - recitalul extraordinar al copiilor și adolescenților de la Secția de percuție a programului, coordonată de cunoscutul muzician Zoli Toth.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
LA PAS PRIN TIMIȘOARA 2023
03-06-2023

Ateliere gastronomice care tratează „Gustul ca patrimoniu”, profesori și sute de copii și tineri angrenați în „Educație pentru schimbare” - activități pentru promovarea consumului responsabil, reducerea risipei alimentare, hrană sănătoasă și grădinărit urban.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
LA PAS PRIN TIMIȘOARA 2023
15-06-2023

Ateliere gastronomice care tratează „Gustul ca patrimoniu”, profesori și sute de copii și tineri angrenați în „Educație pentru schimbare” - activități pentru promovarea consumului responsabil, reducerea risipei alimentare, hrană sănătoasă și grădinărit urban.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
VĂDUVA VESELĂ LA OPERA BUCUREȘTEANĂ
22-06-2023

Văduva veselă 2.0, ajunge în premieră la Bucureşti pe 22 iunie în cadrul Bucharest Opera Festival. Astfel, bucureştenii au oportunitatea de a viziona cea mai nouă montare a foarte îndrăgitei operete, pe care maestrul Andrei Şerban a pus-o în scenă la Opera din Iaşi la începutul acestui an.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
COSMOBEAUTY EXPO ÎN IUNIE LA POLIVALENTĂ
23-06-2023

Cel mai important târg anual Beauty din România, Cosmobeauty Expo va avea loc în perioada 23-25 iunie 2023, la Sala Polivalentă din București. (Calea Piscului 10)

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT DAVID GARRETT ICONIC TOUR 2023
18-08-2023

După turneul de succes al anului 2022, „Alive-my Soundtrack”, care a cuprins peste 32 de concerte în 11 țări, celebrul violonist David Garrett deschide un nou capitol, în stilul clasic, și traversează mapamondul cu cea mai nouă producție concertistică, în cadrul turneului „ICONIC TOUR 2023”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
IL VOLO REVINE ÎN CONCERT LA CLUJ ȘI BUCUREȘTI
30-09-2023

Celebrul grup de origine italiană – IL VOLO care domină lumea pop-opera internațională de peste un deceniu, compus din tenorii Piero Barone și Ignazio Boschetto și baritonul Gianluca Ginoble, revine în România în cadrul turneului mondial al anului 2023.

   
preloader
IN NATO CU DEPRINDERI RUSEȘTI

În Cartea Judecătorilor din Vechiul Testament se istorisește cum Ghedeon a reușit să-i elibereze pe israeliți de madianiții ce le luau roadele pământului și-i condamnau la înfometare.
GRUPURILE DE DESTĂINUIRI ...

La o întâlnire a dependenților ...
- Bună, mă numesc Paco și sunt dependent de sex.
- Bună, Paco! Grupul de dependenți de sex începe în două ore, acesta este cel al mamelor singure.

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
Domeniul Coralia Boldur
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
ATELIERELE DE VACANȚĂ ART ANTIPA 2022
Data: 26-07-2022 Ora: 16:30
Locatia: București, Muzeul Antipa
Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" şi www.scoalait.ro vă invită să îi aduceţi pe cei mici la atelierele de ROBOTICĂ DISTRACTIVĂ la Muzeul Antipa.
   
Atelierele de ROBOTICĂ DISTRACTIVĂ sunt realizate într-o manieră veselă, relaxantă, cu mulţi roboţi şi accesorii robotice. Lucrăm cu roboţi educaţionali de diverse forme şi cu funcţii multiple, învăţam să îi programăm dar şi construim subansambluri robotice.

Grupa de vârstă:
Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani.

Modul I:
26 – 29 iulie 2022

Tema 1: Cum putem controla curentul, doar cu mişcarea propriilor mâini?

Nu trebuie să fii inginer ca să poţi controla curentul electric. Veţi avea nevoie doar de propriile mâini pentru a realiza mişcări prin care veţi aprinde sau stinge lumina, fără ajutorul butoanelor sau întrerupătoarelor! Cum va fi posibil?

Vom învaţă câteva baze despre curentul electric şi îl vom folosi pentru a face ce vrem noi. Vom aprinde lumina doar prin atingerea mâinilor şi vom mişca un personaj pe calculator doar folosind curentul, fără sa atingem tastatura sau mouse-ul.

Tema 2: Artă fără pânză – expoziţie virtuală de desene. Tehnica – schiţă în aer!

De la circuitul electric, vom face un salt către circuitul... artistic! Cum se va întâmpla acest lucru? Micii programatori îşi vor folosi imaginaţia şi creativitatea pentru a realiza un circuit care îi va ajuta să deseneze. Fără creioane sau tempera, căci vor avea nevoie doar de mişcările palmelor pentru a trasa cele mai colorate tuşe!

Odată circuitul pornit, nu ne rămâne decât să dăm frâu liber simţului artistic, pentru a crea cele mai inedite opere pentru pereţii expoziţiei noastre virtuale.

Roboţii vor putea înţelege locul în care se află folosindu-se de capacităţile lor de constucţie dar şi de programul pe care îl vom crea împreună. Te aşteptăm!

Tema 3 : Recital de pian... fără pian!

Păstrăm nota artistică la cursurile noastre de programare cu o provocare pentru toţi copiii! Un recital de pian fără… pian. Cum este posibil? Vom construi împreună sistemul de clape şi îl vom conecta la un circuit, care ne va permite să cântăm la clape sărind pe ele sau doar atingându-le.

Toţi copiii vor înţelege astfel cum ia naştere sunetul pianului, obţinând primele acorduri sau chiar compoziţii. Ingineri sau muzicieni, această lecţie este una care le arată copiilor că, uneori, nu trebuie să alegi, căci le poţi face pe amândouă!

Tema 4: Cum funcţioneaza corzile unei chitare? Ai nevoie de o chitară ca să cânţi la ea?

După sesiunea de pian continuăm în acelaşi ritm, explorând lumea fascinantă a sunetelor, prin intermediul chitarei. Doar că instrumentul nostru nu va fi din lemn şi nici nu va avea forma cunoscută, căci copiii vor recrea sistemul de corzi, pe care le vor conecta la un circuit.

Ce le va permite acesta să facă? Să descopere cum produce chitara muzică, prin ciupire sau lovire, dar şi să recunoască sunetele specifice unei chitare clasice, electrice sau acustice!

Taxa de participare:
— 1 şedinţă – 70 lei/participant;
— 1 modul – 240 lei/participant;
— 1 modul – 440 lei/ doi fraţi.
Eveniment publicat in data de: 25-07-2022
de către Calendar Evenimente
Vizualizat de: 305 ori
Website: http://www.antipa.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei