Calendar Evenimente vă recomandă:
GASTROPAN ORGANIZATĂ LA ARAD
21-09-2021

GastroPan este cea mai mare expoziție de soluții și tehnologii pentru afacerile din panificație, cofetărie și HoReCa din țara noastră și una din cele mai importante evenimente de profil din Europa de Sud-Est.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERTUL DAMIAN DRĂGHICI MIREASA NEBUNĂ
22-09-2021

Admiratorii artiștilor Damian Drăghici & Brothers se vor putea bucura de muzica și atmosfera excepțională a concertului, pe 22 septembrie, la Teatrul de Vară „Constantin Tănase” din Herăstrău, de la ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
UNDERCLOUD 14 - 7 SERI MAGICE LA FINAL DE SEPTEMBRIE
24-09-2021

Începe UNDERCLOUD – Festivalul de Teatru Independent care dovedește pentru a 14 oară consecutiv că este mai mult decât un festival unic și mult așteptat.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
OTTO BARBARUL, DIN 24 SEPTEMBRIE ÎN CINEMATOGRAFE
24-09-2021

Otto Barbarul, debutul în lungmetraj al regizoarei Ruxandra Ghițescu, va putea fi văzut în cinematografele din țară din 24 septembrie.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
O Carte frumoasă despre un Om frumos
25-09-2021

Actrița Rodica Mandache va lansa în cadrul Festivalului George Enescu, la Sala Palatului, pe 25 septembrie, în pauza concertului Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, „O carte frumoasă despre un om frumos. Ovidiu Iuliu Moldovan”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DANCE ESSENCE - Gala de dans contemporan
26-09-2021

Aleksandra Dragova va prezenta un spectacol de dans contemporan complet, de sine statator, "Second Skin" regia si coregrafia fiind semnate de Aleksandra Dragova.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
STRĂINI ÎN NOAPTE LA TNB
27-09-2021

Vă place Piersic? Dar Radu Beligan? Atunci obligatoriu trebuie să vedeți piesa "Străini în Noapte”, un spectacol ce se clasează și în prezent pe primele poziții în topul preferințelor iubitorilor de teatru, o adevărată operă de artă regizată de marele maestru Radu Beligan.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TEHNOLOGIA RPA ȘI DIGITALIZAREA DOMENIULUI HR LA VIRTUALIZED
29-09-2021

Plecând de la ideea că în business, indiferent de contextul social în care ne aflăm, procesele de învățare și socializare nu trebuie să se oprească niciodată, Virtualized, primul concept de expo- conferințe BtoB online din România, lansat anul trecut de către UNIVERSUM Events, își anunță ...

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
RIFF 50TH ANNIVERSARY SHOW LA TÂRGU-MUREȘ
01-10-2021

Asociația CULTURAL Act organizează evenimentul Riff 50th Anniversary Show, vineri 1 octombrie 2021 de la ora 19,00, în sala Ansamblului Artistic Mureșul din Tg. Mureș. Concertul continuă seria spectacolelor care marchează activitatea muzicală de o jumatate de secol a grupului hard - rock RIFF.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL DIPLOMA AL NOILOR ARTIȘTI PLSTICI
08-10-2021

DIPLOMA, singurul festival din Romania dedicat noii generatii de artisti, arhitecti si designeri, prezentat de UniCredit Bank si organizat de The Institute, va avea loc in perioada 08-17 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic din Bucuresti.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FEST-IN TEATRU PE BULEVARD
11-10-2021

Teatrul Nottara anunță cea de-a VIII-a ediție a Festivalului de Teatru - Fest(in) pe Bulevard, care se va desfășura în perioada 11 – 24 octombrie 2021 și va avea ca temă Criza pandemiei.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CAMPIONATUL INTERNAŢIONAL DE GAMING - DOTA2
12-10-2021

Primarul General, Nicuşor Dan, a anunţat astăzi, la Arena Naţională, că Bucureştiul va găzdui anul acesta cel mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice - Campionatul Internaţional de Gaming - DOTA2.

   
preloader
FURTUL PE TIMP DE CRIZĂ E LA FEL DE LETAL PRECUM CORONAVIRUSUL

Scriam în 2018 un articol intitulat “Populaţia e macrostabilă”, în care spuneam că în România trebuie să se plătească accize la fel ca-n UE şi taxe pe proprietate fără ca lefurile românilor şi datoria publică să fie ca acolo.
DOI PATRONI DISCUTĂ EFECTELE CRIZEI...

Doi patroni se întâlnesc la o bere și-și deplâng soarta:
- Ție cum îți mai merge?
- Rău. Dar ție?
- Nasol de tot.
- Auzi, dar tu mai dai salarii?
- Nuuu, de vreo trei luni nimic... Tu?
- De prin februarie zero...
- Dar angajații tăi mai vin la muncă?
- Da, chiar mă mir. Vin, fac treaba, dau rapoartele la timp... Dar ai tăi?
- Și ai mei la fel...
Cad amândoi pe gânduri, după care, totuși, unul exclamă:
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
BRIEF ENCOUNTERS – UN LIVE PERFORMANCE LA CELULA DE ARTĂ
Data: 31-07-2021 Ora: 09:00
Locatia: București
În luna iulie, galeria Celula de artă propune trecătorilor un exercițiu de imaginație – ce se poate crea într-un cadru delimitat, atât spațial cât și temporal, de acțiune și cu un material anume cu care se poate opera doar respectând condiții stricte de utilizare?
   
Astfel, între 19 – 31 iulie, artista Elena Dobîndă umple progresiv spațiul Celulei, după niște reguli de joc bine definite, cu 2.2 m3 de cărămidă, cu misiunea de a asigura o continuă dinamică a imaginii transmise live în online.

Experimentul Brief Encounhters (Situații) a pornit de la problema cărămizilor din curtea casei Carol 53, ce găzduiește Celula de Artă, și necesitatea de a fi depozitate în altă parte, fie și efemer, pentru a degaja spațiul dat. Elena a asociat această experiență administrativă cu o rezidență artistică, punându-și următoarele întrebări: Ce-aș putea face în Celula de Artă având la dispoziție câțiva m3 de cărămidă? Cum aș putea păstra integritatea materialului, fiind obligatorie restituirea sa așa cum e ? Cum mi-aș putea revendica spațiul expozițional în totalitate, material, nu doar simbolic?! Câte cărămizi sunt necesare pentru a-l ocupa?!

“Aprilie a fost luna tribulațiilor fanteziste, mai – a celor concrete. Timp de 3 săptămâni am curățat tacticos fiecare cărămidă și am repoziționat aproximativ 1.500 de bucăți. Volumul disponibil – 2.8 m3. Volumul spațiului – 6.6 m3.
Soluție: Împart volumul spațiului în 9 părți egale, utilizez doar 2.2 m3 de cărămidă pentru a asambla o masă variabilă, circumscrisă „locului” în proporție de o treime. În intervalul 19-31 iulie, conform unui set de reguli de joc, voi muta constant 0.73 m3 (1/3) din corpul inițial pentru a ocupa progresiv restul spațiului, asigurând o dinamică continuă a imaginii. Regula 1 - Ocupă o singură dată fiecare zonă delimitată. 2 - Păstrează accesul spre ușă. 3 - Poți scoate cărămizi în afară doar la ultima mutare, când vei bloca ușa și vei ieși definitiv din spațiu.”, povestește artista despre evoluția experimentului.

Pentru a accentua caracterul local și performativ al intervenției, performance-ul va fi înregistrat cu o cameră de filmatpoziționată frontal și transmis live în mediul online. Prin instituirea unui regim de vizibilitate la persoana I, participativ, privitorul este direct implicat în procesul de realizare al obiectului, inerent, de disimulare a granițelor simbolice și de constituire etapizată a dimensiunii sale fizice.
“Urmărind adaptarea la resursele existente și consumarea integrală a spațiului expozițional, trasez cadrul unei intervenții site-specific. Printr-o serie de situații sau, mai curând, mutații ale obiectului expus și stabilirea unui raport procesual de identitate între variabile – acțiune/lucrare/spațiu – încerc să pun în discuție limitele și rolul spațiului expozițional, natura obiectului artistic și a relațiilor ce pot fi stabilite pentru a crea un context, un sens, o imagine.”, mai spune Elena.
Eveniment publicat in data de: 19-07-2021
de către Marginean Oana
Vizualizat de: 232 ori
Website: http://www.patreon.com/celuladearta?fbclid=IwAR2NRKp55zSx-lN2DTTE6oVZlKPs0tQJwb4yLnN95mVnWbxlBvtBZ_kL2sc
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
Alpha