Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT NICK MASON'S SAUCERFUL OF SECRETS LA ARENELE ROMANE
16-06-2021

Concertul a fost reprogramat pentru 16 iunie 2021 la Arenele Romane. Biletele deja achiziționate rămân valabile.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚII LA PALATUL BRÂNCOVENESC DE LA MOGOȘOAIA
17-06-2021

Centrul Cultural palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia organizează în perioada 29 mai–20 iulie, în toate spațiile expoziționale: parter Palat, Cuhnie, Foișor și Ghețărie o serie de evenimente, care marchează redeschiderea către public a programului cultural al centrului.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DIMANSIONS - HIT MUSIC FESTIVAL 2021
18-06-2021

diMansions, festivalul hit-urilor din centrul țării, va reveni între 18 - 20 iunie 2021 cu o nouă ediție în aceeași locație de poveste: Castelul Mikó din Olteni, Covasna.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT MIHAI MĂRGIGEANU LA BUCUREȘTI
19-06-2021

Pe 19 iunie, de la ora 19:00, platforma vStage.ro găzduiește un concert Mihai Mărgineanu. Ești invitat să asculți piese precum "Mă iubeşte femeile", "Gore din Chitila", "Zariţa" sau "Jana", într-o seară în care distracţia nu are limite.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ROSTO - PREMIERĂ LA TEATRUL ACT
22-06-2021

Spectacolul „Rosto” după Ion Luca Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija, va avea premiera la Teatrul ACT pe 8, 22 și 24 iunie, de la ora 19:30, avându-i în distribuție pe Marcel Iureș, Dan Rădulescu și Ionuț Toader.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ROCANOTHERWORLD #6, ÎN LUNA IUNIE, LA IAȘI
23-06-2021

Cea de-a șasea ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în zona de agrement Ciric din Iași începând de miercuri, 23 iunie, până duminică, 27 iunie.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
JULIET'S LOVE LA CLUJ
24-06-2021

Joi, 24 iunie ora 19:00, scenariul clasic "Romeo și Julieta" adaptat pentru dans vă fi prezentat publicului într-o maniera plină de energie, o producție specială, care abia așteaptă să iasă la rampă cu distribuția nouă.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
JAZZ IN THE PARK 2021 LA CLUJ-NAPOCA
24-06-2021

Jazz in the Park revine în 2021 cu două festivaluri: „Jazz in the Park – În Tot Orașul” și „Jazz in the Park – În Parcul Etnografic”

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT GOGOL BORDELLO LA ARENELE ROMANE
30-06-2021

Gogol Bordello concertează pe 30 iunie 2021 la Arenele Romane din București. Trupa de gypsy punk este cunoscută pentru piese ca "Start wearing purple", "Wonderlust King", "Pala Tute", "Immigraniada", "Immigrant punk".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WYNTON MARSALIS și ”Jazz at Lincoln Center Orchestra”
01-07-2021

Wynton Marsalis și ”Jazz at Lincoln Center Orchestra” vor veni pentru prima dată în România, la cea de-a XXI-a ediție a Întâlnirilor JTI - o ediție specială, într-un turneu muzical.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
THE Jazz Cave Festival: 50 DE ARTIȘTI ÎN PEȘTERA IALOMIȚEI
02-07-2021

Arta sunetelor improvizatorice va avea un nou acoperiș prin cel mai nou festival de jazz din România. Prima ediție The Jazz Cave Festival va avea loc în perioada 2-4 iulie 2021 și se va desfășura la intrarea în Peșterea Ialomiței din Masivul Bucegi.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TIFF ANIVERSEAZĂ 20 DE ANI LA FINAL DE IULIE 2021
23-07-2021

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va celebra 20 de ani de existență cu o nouă ediție de anvergură, între 23 iulie și 1 august 2021, în Cluj-Napoca. 10 zile de vară cu filme în premieră, invitați și evenimente care vor puncta momente memorabile din cele două decenii de festival.

   
preloader
TENISUL ÎN VREMEA PANDEMIEI MONETARE

În Franța, la ora 23 se dă stingerea. Cu toatea acestea statul francez și-a asumat turneul de Grand Chelem de la Roland - Garros. La care, la ora 22:45, în timpul meciului Djokovic - Berrettini, spectatorii au fost trimiși acasă.
DUBITO ERGO SIMPLUM EST...

Un îngrijitor surprinde o persoană pe pervazul de la etajul 10:
- Ce faci la fereastră?
– Mă gândesc dacă să sar sau s-o închid.
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
UN BURGHEZ GENTILOM, PE SCENA ATENEULUI ROMÂN
Data: 10-06-2021 Ora: 09:00
Locatia: București
Luni, 31 mai, se pun în vânzare biletele pentru concertul simfonic condus de Gabriel Bebeşelea în 10 şi 11 iunie.
   
Filarmonica "George Enescu" anunţă că luni, 31 mai, de la ora 12.00, se vor pune în vânzare biletele pentru concertul simfonic cu public de joi, 10 şi vineri, 11 iunie 2021, în care Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" va fi condusă de Gabriel Bebeşelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 şi 11 iunie are la bază un concept unitar, fiind alcătuit din selecţiuni din muzica originală compusă de Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de Moliere şi din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss.

Încă din 2015, când s-au împlinit 300 de ani de la moartea lui Ludovic al XIV-lea, Gabriel Bebeşelea a depus o muncă asiduă de cercetare a muzicii lui Jean-Baptiste Lully, stăpânul muzical al Curţii Franţei din vremea "Regelui Soare". Dirijorul pune în valoare muzica lui Lully, după o muncă de câţiva ani de cercetare complexă şi de transcriere a manuscriselor, precum şi de selecţie a lucrărilor.

La Filarmonica "George Enescu", muzica Burghezului gentilom va fi oferită iubitorilor de muzică într-o alcătuire unică, realizată de Gabriel Bebeşelea, melomani pe care îi aşteptăm din nou cu bucurie în sala de concert, după ce Ateneul Român şi-a redeschis porţile pentru public. Pentru noile concerte cu public programate până la finalul stagiunii, capacitatea sălii Ateneului Român poate fi ocupată în proporţie de 50%.

Suita orchestrală Burghezul gentilom (în germană, Der Burger als Edelmann) de Richard Strauss a fost interpretată în primă audiţie la Viena, în 1920. Asemenea lui Lully, care a colaborat cu Moliere, Strauss a compus muzica pentru adaptarea făcută de Hugo von Hofmannsthal (libretist al multora dintre operele lui Strauss) după piesa celebră scrisă de Moliere, iar din cele 16 secţiuni muzicale iniţiale, Strauss a extras 9, punând la punct o lucrare instrumentală de sine stătătoare. Dintre acestea, câteva sunt inspirate direct de creaţia lui Lully, în spiritul neoclasic al începutului de secol XX, astfel încât între cele două lucrări există o legătură nu doar conjuncturală, ci şi nemijlocit muzicală.

Joi, 10 şi vineri, 11 iunie 2021, ora 19.00
Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor
GABRIEL BEBEŞELEA

Program
Jean-Baptiste Lully - Selecţiuni din muzica la Burghezul gentilom de Moliere
Richard Strauss - Suita Burghezul gentilom

Preţurile biletelor sunt:
Categoria I: 110
Categoria II: 100 lei

Biletele pentru cele patru concerte sunt puse în vânzare pe site-ul instituţiei.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemia cu COVID-19, sunt puse în puse în vânzare, pentru fiecare concert, aproximativ 350 de bilete, Sala mare a Ateneului Român fiind ocupată în proporţie de 50 la sută din capacitate.
Eveniment publicat in data de: 01-06-2021
de către Marginean Oana
Vizualizat de: 87 ori
Website: http://www.fge.org.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
Alpha