Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT NICK MASON'S SAUCERFUL OF SECRETS LA ARENELE ROMANE
16-06-2021

Concertul a fost reprogramat pentru 16 iunie 2021 la Arenele Romane. Biletele deja achiziționate rămân valabile.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚII LA PALATUL BRÂNCOVENESC DE LA MOGOȘOAIA
17-06-2021

Centrul Cultural palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului – Mogoșoaia organizează în perioada 29 mai–20 iulie, în toate spațiile expoziționale: parter Palat, Cuhnie, Foișor și Ghețărie o serie de evenimente, care marchează redeschiderea către public a programului cultural al centrului.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DIMANSIONS - HIT MUSIC FESTIVAL 2021
18-06-2021

diMansions, festivalul hit-urilor din centrul țării, va reveni între 18 - 20 iunie 2021 cu o nouă ediție în aceeași locație de poveste: Castelul Mikó din Olteni, Covasna.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT MIHAI MĂRGIGEANU LA BUCUREȘTI
19-06-2021

Pe 19 iunie, de la ora 19:00, platforma vStage.ro găzduiește un concert Mihai Mărgineanu. Ești invitat să asculți piese precum "Mă iubeşte femeile", "Gore din Chitila", "Zariţa" sau "Jana", într-o seară în care distracţia nu are limite.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ROSTO - PREMIERĂ LA TEATRUL ACT
22-06-2021

Spectacolul „Rosto” după Ion Luca Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija, va avea premiera la Teatrul ACT pe 8, 22 și 24 iunie, de la ora 19:30, avându-i în distribuție pe Marcel Iureș, Dan Rădulescu și Ionuț Toader.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ROCANOTHERWORLD #6, ÎN LUNA IUNIE, LA IAȘI
23-06-2021

Cea de-a șasea ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în zona de agrement Ciric din Iași începând de miercuri, 23 iunie, până duminică, 27 iunie.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
JULIET'S LOVE LA CLUJ
24-06-2021

Joi, 24 iunie ora 19:00, scenariul clasic "Romeo și Julieta" adaptat pentru dans vă fi prezentat publicului într-o maniera plină de energie, o producție specială, care abia așteaptă să iasă la rampă cu distribuția nouă.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
JAZZ IN THE PARK 2021 LA CLUJ-NAPOCA
24-06-2021

Jazz in the Park revine în 2021 cu două festivaluri: „Jazz in the Park – În Tot Orașul” și „Jazz in the Park – În Parcul Etnografic”

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT GOGOL BORDELLO LA ARENELE ROMANE
30-06-2021

Gogol Bordello concertează pe 30 iunie 2021 la Arenele Romane din București. Trupa de gypsy punk este cunoscută pentru piese ca "Start wearing purple", "Wonderlust King", "Pala Tute", "Immigraniada", "Immigrant punk".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WYNTON MARSALIS și ”Jazz at Lincoln Center Orchestra”
01-07-2021

Wynton Marsalis și ”Jazz at Lincoln Center Orchestra” vor veni pentru prima dată în România, la cea de-a XXI-a ediție a Întâlnirilor JTI - o ediție specială, într-un turneu muzical.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
THE Jazz Cave Festival: 50 DE ARTIȘTI ÎN PEȘTERA IALOMIȚEI
02-07-2021

Arta sunetelor improvizatorice va avea un nou acoperiș prin cel mai nou festival de jazz din România. Prima ediție The Jazz Cave Festival va avea loc în perioada 2-4 iulie 2021 și se va desfășura la intrarea în Peșterea Ialomiței din Masivul Bucegi.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TIFF ANIVERSEAZĂ 20 DE ANI LA FINAL DE IULIE 2021
23-07-2021

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va celebra 20 de ani de existență cu o nouă ediție de anvergură, între 23 iulie și 1 august 2021, în Cluj-Napoca. 10 zile de vară cu filme în premieră, invitați și evenimente care vor puncta momente memorabile din cele două decenii de festival.

   
preloader
TENISUL ÎN VREMEA PANDEMIEI MONETARE

În Franța, la ora 23 se dă stingerea. Cu toatea acestea statul francez și-a asumat turneul de Grand Chelem de la Roland - Garros. La care, la ora 22:45, în timpul meciului Djokovic - Berrettini, spectatorii au fost trimiși acasă.
DUBITO ERGO SIMPLUM EST...

Un îngrijitor surprinde o persoană pe pervazul de la etajul 10:
- Ce faci la fereastră?
– Mă gândesc dacă să sar sau s-o închid.
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
CONFERINȚĂ ONLINE LA MUZEUL HĂRȚILOR
Data: 10-06-2021 Ora: 18:00
Locatia: București
O călătorie cartografică prin Ţara Românească la mijlocul secolului al XIX-lea printr-o conferinţă online va avea loc la Muzeul Hărţilor.
   
Pe 10 iunie 2021, la ora 18:00, va avea loc o nouă conferinţă on-line: "O călătorie cartografică prin Ţara Românească la mijlocul secolului al XIX-lea", susţinută de dr. Cezar Buterez, cadru didactic în cadrul Facultăţii de Geografie a Universităţii Bucureşti.

Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi deţine un exemplar dintr-o hartă intitulată "Generalkarte des Furstenthums Walachei", realizată în anul 1867 de K.K. Militarisch Geografische Institut din Viena, la scara 1:288.000. Conţinutul său reprezintă o compilaţie a informaţiilor cuprinse pe hărţi austriece la scări mai mari, însă oferă un tablou reuşit al unei ţări aflate atunci la începutul procesului de modernizare. Pornind de la această hartă, prezentarea ne invită la o călătorie imaginară prin judeţele Ţării Româneşti, pentru a afla poveştile unor locuri cunoscute şi mai puţin cunoscute. Va oferi prilejul să reflectăm asupra hărţilor ca o resursă de mare preţ în încercarea de a înţelege realitatea geografică de ieri şi de astăzi.

Cezar Buterez este doctor în geografie umană din 2015 şi activează în cadrul Facultăţii de Geografie - Universitatea din Bucureşti. Domeniile sale de interes sunt geografia istorică, geografia culturală, toponimia, cartografia şi sistemele informaţionale geografice. A început să colecţioneze hărţi şi atlase înainte să împlinească vârsta de şcoală şi, de atunci, nu le-a mai părăsit niciodată. În prezent, este implicat în mai multe iniţiative şi proiecte pentru conservarea digitală şi accesul liber la hărţi şi date geografice cu privire la teritoriile locuite de români.

Evenimentul face parte din seria "Atlas. Conferinţele MNHCV". Webinariile se adresează publicului pasionat de aventura cunoaşterii şi descoperiri din domeniile istoriei, geografiei, istoriei artei, psihologiei, istoriei costumului etc. Mulţumim partenerului nostru ESRI ROMANIA, care face posibilă realizarea acestor evenimente.

Preţ: 10 lei, prin achiziţionarea unui bilet online: https://eventbook.ro/other/bilete-atlas-conferintele-mnhcv-o-calatorie-cartografica-prin-tara-romaneasca-sec-xix

Acces: pe platforma Zoom. În preajma evenimentului, cei care au achiziţionat bilete vor primi pe adresele de e-mail un link de acces (de verificat şi în Spam).
Eveniment publicat in data de: 01-06-2021
de către Marginean Oana
Vizualizat de: 31 ori
Website: http://www.muzeulhartilor.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate