Calendar Evenimente vă recomandă:
FILM OCLOCK INTERNATIONAL FESTIVAL ÎN 2021
27-02-2021

Film O'Clock International Festival este un parteneriat între țări care împărtășesc același fus orar și dragostea pentru cinema.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ÎNSCRIERI LA ȘCOALA DE POLIȚIE CLUJ
28-02-2021

Se fac înscrieri la Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAMEAZĂ VIITORUL COMUNITĂȚII TALE!
01-03-2021

Proiectul de educație digitală ”CODE Kids România” se extinde dincolo de bibliotecile publice!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPRING IT SE ÎNTOARCE ÎN MARTIE 2021
02-03-2021

Spring IT revine și în primăvara aceasta, în perioada 1 - 20 martie. Proiectul organizat de Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) își desfășoară cea de-a X-a ediție, fiind astfel o ediție aniversară.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CFO CONFERENCE LA BUSINESS-MARK
04-03-2021

Conferința CFO Conference va avea loc, online, în data de 4 martie.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ERA OK ȘI LA 60!
06-03-2021

”Era ok si la 60” e un super spectacol de stand up comedy, un one man show maraton în care Răzvan Vasilescu îmbină texte ale celor mai importanți autori contemporani de comedie cu fragmente emoționante din viața sa.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA DE ARTĂ CONTEMPORANĂ LA MOGOȘOAIA
07-03-2021

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită să vizitați Expoziția de Artă Contemporană deschisă la Parterul Palatului Brâncovenesc și în galeria Foișor.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
08-03-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAMEAZĂ VIITORUL COMUNITĂȚII TALE!
12-03-2021

Proiectul de educație digitală ”CODE Kids România” se extinde dincolo de bibliotecile publice!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CLASSIX FESTIVAL VA AVEA LOC LA IAȘI ÎN MARTIE 2021
14-03-2021

Cea de-a doua ediţie a Classix Festival va avea loc la Iaşi, în perioada 14 - 18 martie 2021.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TÂRGUL DE CARIERE 2021 PRIVEȘTE ÎNAINTE
18-03-2021

De la locuri de muncă la sfaturi pentru construirea unei cariere de succes, webinarii, sesiuni de dezvoltare profesională și interviuri de angajare, toate oportunitățile vor fi disponibile vizitatorilor la Târgul de Cariere în perioada 18 martie-23 aprilie 2021.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TIFF ANIVERSEAZĂ 20 DE ANI LA FINAL DE IULIE 2021
23-07-2021

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va celebra 20 de ani de existență cu o nouă ediție de anvergură, între 23 iulie și 1 august 2021, în Cluj-Napoca. 10 zile de vară cu filme în premieră, invitați și evenimente care vor puncta momente memorabile din cele două decenii de festival.

   
preloader
BIG MAC ARATĂ CĂ LIRA STERLINĂ E SUBAPRECIATĂ

Un Big Mac costă 3,29 lire în Marea Britanie și 5,66 dolari în Statele Unite. Rezultă un curs de schimb implicit (prețul în lire al unui Big Mac împărțit la cel în dolari) de 0,58 sau 1,72 dolari pentru o liră.
DIN CICLUL ȘCOALA ONLINE...

Profesoara le explică elevilor:

– SIDA se poate lua în relația Ea-El, Ea-Ea și El-El.

Bulă întreabă îngrijorat:
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
RELAȚIA OM-INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ: NECESITATEA UNOR NEURO-DREPTURI? (partea a II-a)
Data: 25-01-2021

Legat de tema cine poate face rău cui prin control sau lipsa acestuia, răspunsul oferit de un alt grup de cercetători este întruchipat de paradigma necesității formulării unor ”neuro-drepturi”, care să se adauge Declarației Universale a Drepturilor Omului.
Cu atât mai mult cu cât Declarația nu a mai fost revizuită de la apariția ei în 1948. Un grup de neurologi din SUA propun instituirea acestor ”neuro-drepturi fundamentale” cu scopul de a proteja oamenii de folosirea malefică a evoluțiilor tehnologice din domeniu.

De curând, tehnologia a generat și nevoia de a reglementa folosirea acesteia în relația cu omul. “Este pentru prima dată în istorie când oamenii pot avea acces la conținutul minții altor oameni. Trebuie să ne gândim foarte atent la modul în care vom aduce acest lucru în societate”, a spus Rafael Yuste, profesor de neuroștiințe la Universitatea Columbia din New York, fondator al grupurilor BRAIN Initiative și NEURORIGHTS Initiative, format din oameni de știință și specialiști în etică, care propune astfel de standarde. “Dacă poți înregistra activitatea creierului și chiar înlocui neuronii, poți, în principiu, să citești mintea oamenilor. Nu este science fiction. Facem asta cu succes pe animalele de laborator”, a spus Yuste în timpul unui panel online la Web Summit, o conferință tehnologică global desfășurată în Decembrie 2020. Nevoia de neuro-drepturi va crește pe măsură ce evoluțiile tehnologice devin tot mai populare și mai comercializate, a completat el.

O serie de tehnologii au generat până acum aplicații în medicină, așa cum ar fi interfețele creier-computer (vezi de exemplu ”Deep Brain Simulation” pentru detalii) care ajută pacienții să deplaseze membrele protetice sau să comunice după o leziune cerebrală. ”Dar aceste neurotehnologii vor fi disponibile din ce în ce mai mult în afara contextului medical”, a precizat John Krakauer, profesor de neurologie la Universitatea Johns Hopkins din Maryland, în cadrul aceleiași conferințe.

Reuters notează că Agenția SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat proceduri de stimulare profundă a creierului – implantarea de electrozi în creier – pentru a trata o serie de tulburări, de la boala Parkinson la epilepsie. Unele companii private vând însă dispozitive și mai performante, care pot fi purtate pentru a monitoriza activitatea creierului, susținând că sunt capabile să urmărească stările de spirit și emoțiile oamenilor/pacienților! Odată ce poți face această interpretare a datelor, poți să le folosești și pentru a incita sau controla anumite stări.

Grupul cercetătorilor amintiți spune că este necesară implementarea unui set de “neuro-drepturi fundamentale”, care ar trebui adăugat la Declarația Universală a Drepturilor Omului adoptată de Organizația Națiunilor Unite, arată un material al agenției Reuters din decembrie 2020.

Potrivit cercetătorilor de la Neurorights Initiative conduși de Prof. Rafael Yuste, cinci drepturi ar proteja creierul împotriva abuzului cauzat de noile tehnologii – dreptul la identitate (i), dreptul la liber arbitru (ii), dreptul la confidențialitate mentală (iii), dreptul la acces egal la tehnologiile dezvoltate pentru îmbunătățirea creierului (iv) și dreptul la protecție împotriva prejudecății algoritmice (v).

Detalierea acestor drepturi și fundamentarea lor, în editorialul următor...
(va urma)

Editorial publicat in data de: 25-01-2021
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 212 ori
 
Website: N/A
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate