Calendar Evenimente vă recomandă:
TEATRUL NOTTARA SELECTEAZĂ SPECTATOR PENTRU CONSILIU ARTISTIC
26-01-2021

Pentru a fi mai aproape de public și a înțelege mai bine așteptările acestuia, Teatrul Nottara a decis să ofere un loc în consiliul artistic al instituției unui spectator fidel, care va fi ales în perioada următoare din rândul iubitorilor de teatru fără legături directe cu acest domeniu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
26-01-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN? ZONA SUD
26-01-2021

Ziarul Financiar vă invită să participați la videoconferința ZF BRD BUGET 2021 – CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN, marți, 26 ianuarie 2021, ora 09:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA FRESH - ELITE ART GALLERY
27-01-2021

În perioada 7-28 ianuarie 2021, Elite Art Gallery vă invită să vizitați expoziția # FRESH. Evenimentul reunește lucrările artistelor Ramona Ursache și Ștefana Petre, două dintre câștigătoarele concursului de artă vizuală # FRESH.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPO FOTO HOLOCAUST LA CAREI
27-01-2021

Miercuri, 27 ianuarie 2021, de la ora 16.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul exoziției fotografice realizate de Baranyi Tünde.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONFERINȚA ONLINE INVESTIȚII PENTRU TRANZIȚIA ENERGETICĂ
28-01-2021

Joi, 28 ianuarie 2021, între orele 10:00 și 13:00, Energynomics vă propune o nouă întâlnire ONLINE pentru a descoperi care sunt sursele de finanțare anticipate pentru investițiile anului 2021 în sectorul energetic din România!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PREVENIREA ȘI COMBATEREA SPĂLĂRII BANILOR ediția II, ONLINE
29-01-2021

Vineri, 29 ianuarie 2021, Editura Universul Juridic organizează Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale”, ediția a II-a, în format ONLINE, între orele 15,00 – 19,00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAM DE PREGĂTIRE PENTRU BACALAUREAT
30-01-2021

Pregătire pentru examenul de bacalaureat 2021: o nouă sesiune oferită de Universitatea de Vest din Timişoara!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NOUL PROGRAM DE IARNĂ LA MUZEUL ANTIPA
31-01-2021

Muzeul Antipa anunță noul program peste iarnă. Detalii mai jos.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA UN VEAC DE ZOOLOGIE ÎN ROMÂNIA LA PIATRA NEAMȚ
03-02-2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Național Neamț - Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț vă invită să vizionați expoziţia itinerantă „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”, deschisă până pe 25 februarie 2021 la Piatra.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA DOCUMENTARĂ REGELE FERDINAND ȘI REFORMELE MARII UNIRI
05-02-2021

În perioada 28 ianuarie – 7 martie 2021, Muzeul Național Cotroceni aduce în fața publicului vizitator expoziția foto-documentară Regele Ferdinand I și reformele Marii Uniri. 100 de ani de la Reforma Agrară.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO - ANII 2000 LA BT ARENA CLUJ
06-03-2021

Evenimentul WE LOVE RETRO va avea loc pe 6 martie 2021 la BT Arena din Cluj-Napoca. Biletele achiziționate deja rămân valabile.

   
preloader
RELAȚIA OM-INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ: NECESITATEA UNOR NEURO-DREPTURI? (partea a II-a)

Legat de tema cine poate face rău cui prin control sau lipsa acestuia, răspunsul oferit de un alt grup de cercetători este întruchipat de paradigma necesității formulării unor ”neuro-drepturi”, care să se adauge Declarației Universale a Drepturilor Omului.
TINERICA SECRETARĂ...

Un om de afaceri prosper avea o secretară nouă, tânără, blondă, foarte atrăgătoare. Din biroul lui, afaceristul auzea mereu telefonul sunând. La un moment dat, omul iese din birou se duce si o întreabă pe noua secretară:
- Domnișoară, de ce nu răspundeți la telefon?

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
SĂ VINDEM MAI BINE VOTAREA, ZIC!
Data: 30-11-2020

Provocat de colegul Ionut Bălan, mă gândeam pe această ninsoare superbă cum am fi putut face votarea mai atractivă, astfel încât, în pofida pandemiei și a restricțiilor, ba chiar și a frigului, românii să iasă la vot pe 6 decembrie 2020.
Colegul nostru îl citează pe Ronald Reagan, care spunea că, deși ”se afirmă că politica este a doua cea mai veche meserie din lume, eu am observat o izbitoare asemănare cu prima”… Astfel, nu doar noi și americanii ci și întreaga lumea civilizată am pierdut, cel puțin până acum, oportunitatea de a vinde mai bine ideea de ”a merge la vot”… legând-o de sex.

Cum mintea românului de pe urmă ne-a vizitat recent, iar din pungile sparte de 1 leu pe care le căra s-a scurs niscaiva înțelepciune, ne propunem să o împărtășim, ca să nu mai aveți nici voi liniște… Imediat gândul ne-a dus la filme pe Internet, cunoscută fiind abilitatea acestora de a influența atât cinefilul conservator, cât și influencer-ul răscolit de avânt reformator. Dacă până acum s-au realizat o grămadă de filme pentru adulți cu grădinari sexy, constructori cu ciocane în buzunar, îngrijitori de piscine pentru soții uitate acasă, pizzalăi care livrau mai mult decât scria în fișa de post, polițiști și pompieri pe cât de autentici pe atât de ușor de dezbrăcat (nu ne întrebați de unde știm atâtea!), etc, de ce nu s-ar face niște reclame sexoase drăguțe cu mersul la vot, idilele ce se pot lega la coadă, în cabina de vot, cu ce se întâmplă după perdea, fără perdea, pe mașina care transportă voturile...?

Dacă ar fi să scriu un mic scenariu pe tema asta, noroc că nu-mi cere nimeni, aș face un clip în care El e la coadă cu 2 persoane în urma Ei…o place, încearcă să-i prindă privirea, dar ea se uită rar în spate, căci are viața înainte… Și, totuși, la un moment dat o vede: sublimă revelație – ochi verzi, deși tinerețea indică faptul că ar vota cu liberalii. El încearcă să și-o închipuie fără mască. Tenul măsliniu e exact cromatica blajină necesară pentru evidențierea unor ochi verzi încântători, ce privesc de-a stânga și de-a dreapta unui nas subțire, potrivit de lung, situat deasupra unei guri cu buze subțiri ce zâmbesc galeș când ea vede afișul cu partidul roșu, pus ilegal la intrarea în secție... Urmează ca ea să intre. S-a dezinfectat, temperatura luată de body-guard-ul specialist la fără frecvență arată normal, 30.1C ca la supermarket, se uită la paznic … momentele de tensiune cresc … Chevin Costnăr de Afumați spune: ”Acuma!”. Ea intră… el însă nu mai poate răbda. Își face loc cu coatele să fie el următorul. Se grăbește, căci știe că poate auzi adresa ei când i se verifică buletinul. Cu puțin noroc, intră. E acum lângă Ea. Tremură de emoție. Aude verificatorul: ”așadar, domnișoara Elena Troian de pe str. Efesului 1-3. Poftiți vă rog în cabină!”. Stop cadru pe el, satisfăcut, zâmbind larg, cu ochii închiși - și-a atins ținta. Voice-Over de final: ”Atinge-ți scopul! Votează ca să fii mai fericit!” sau ”Votul tău – un nou început!”…

Sau, că acum tot m-am pornit, cu votul la domiciliu: Se anunță că în ziua votării vin băieții cu urna mobilă. Ea, puțin peste 75 de ani, își aduce aminte cât de voluptoasă pășea în tinerețe către secția de votare, cum aștepta clipa clevetirii la poarta școlii, pentru a prinde puterea de a lipi apoi ștampila pe cei dragi. Cum își așteptau tinerele fericite și cuminți rândul, cum doreau să surprindă silueta Primarului venit să supravegheze atent din pod și să se asigure că oamenii votează cum trebuie. Aceleași emoții o cotropesc azi. S-a îmbrăcat frumos, și-a pus bijuteriile, s-a parfumat cu apa de colonie de la bunica … și-a pus proteza și îi așteaptă acum pe tinerii cu urna. Stop cadru, intră VO: ”Nu e niciodată prea tâziu să speri, să visezi, să votezi!” Sau: ”Dacă Făt-Frumos nu a venit nici azi, tinerii cu urna sunt nelipsiți!”

Pentru ce se întâmplă în cabina de vot, din lipsă de spațiu editorial, m-am gândit să lansez un concurs național de scripturi (accent pe prima silabă!), așa că vă puteți manifesta în voie… Doar să împărtășiți și cu noi…

Dacă ne întrebați de ce nu ne-am gândit la filme de acțiune este pentru că nu am fi putut să-l omitem într-o atare producție pe Chuck Norris și atunci totul s-ar fi rezolvat, calmat, anihilat.
Editorial publicat in data de: 30-11-2020
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 229 ori
 
Website: http://bloguluibalan.ro/index.php/opinii/1397-marketingul-vinde-prost-imaginea-cabinei-de-vot-ceea-ce-face-mica-prezenta-la-urne
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
Alpha