Calendar Evenimente vă recomandă:
STREET DELIVERY SIBIU 2020 - RE-SOLUȚII
12-07-2020

Street Delivery 2020 ia forma unui eveniment-puzzle, răspândit în tot orașul și recompus în mintea fiecăruia dintre noi.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ADMITERE 2020 UMFST TÂRGU-MUREȘ
13-07-2020

Admitere 2020 UMFST Târgu Mureș: Peste 3.800 de locuri sunt oferite candidaților.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EUROPAFEST 2020
16-07-2020

jmEvents, producător de evenimente muzicale internaționale anunță organizarea festivalului EUROPAfest 27 în perioada 16-25 iulie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
STREET FOOD PARK LA CLUJ
17-07-2020

”Cluj, hai să salvăm vara!”, ne îndeamnă organizatorii. După o luuungă așteptare, a venit momentul să te invităm din nou să ieși din zona de confort culinar și să ai parte de o experiență fresh în aer liber.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
YOUNGDIAB 2020
18-07-2020

YoungDIAB – Forumul Științific Național al Tinerilor Medici Diabetologi, se va desfășura în acest an EXCLUSIV ONLINE, în perioada 16-18 iulie, 2020, pe platforma www.sanatatea.online/learning

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
UBB: PESTE 8500 DE LOCURI BUGETATE LA LICENȚĂ ȘI MASTER
20-07-2020

Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 4.875 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru licență.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BĂGĂU - LANSARE ȘI DIALOG CU IOANA BRADEA
23-07-2020

La întâlnirea online cu scriitoarea Ioana Bradea și discuția despre romanul „Băgău” participă Adriana Babeți și Marius Chivu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
OBSERVAȚII ASTRONOMICE PRIN TELESCOP
25-07-2020

Vrei să vezi Luna în detaliu?

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TIFF REVINE ÎNTRE 31 IULIE ȘI 9 AUGUST!
31-07-2020

Vești bune pentru iubitorii de filme: cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între 31 iulie și 9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL FILMULUI HORROR ȘI FANTASTIC
06-08-2020

Festivalul filmului horror și fantastic revine la Biertan în perioada 6-9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SMIDA JAZZ FESTIVAL 2020
13-08-2020

Festivalul va avea loc în perioada 13-16 august 2020 la Beliș, în județul Cluj.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DAVID GARRETT – UNLIMITED LIVE
23-10-2020

”Unlimited Love” este programat, la Cluj-Napoca, în data de 23 octombrie 2020.

   
preloader
ROMÂNII ÎȘI MUTĂ BANII LA SALTEA DIN CAUZA DOBÂNZILOR NESTIMULATIVE

Debancarizarea a ajuns la nivel record. Potrivit ultimelor date, numerarul în afara sistemului bancar reprezintă 18,54% din totalul masei băneşti.
DUPĂ OPERAȚIE...

Un chirurg vizitează o blondă splendidă după operaţie:
- Totul merge bine...
Ea era trează, aşa că, după ce o examinează, îl întreabă:
- Şi după cât timp voi putea face sex din nou, domnule doctor?
Chirurgul, încurcat, făcu o mică pauză, lucru care păru s-o alarmeze pe biata fată.
- Care-i problema, doctore? Am să mă fac bine, nu-i aşa?!
El răspunde:

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
STAU ÎN CONTINUARE ÎN CASĂ SĂ MĂ IZOLEZ DE POLITICALLY CORRECT
Data: 25-05-2020

Am scris de curând de ce democraţia se bate cap în cap cu corectitudinea politică. Ar fi trebuit probabil folosit termenul de meritocraţie, dar îl lăsăm pe cel vechi, cu mai mult simbolism. Foarte pe scurt, democraţia nu reprezintă dreptul prostului de a avea păreri.
Vă prezint în continuare un fragment din Ludwig von Mises - Socialismul. O analiză economică şi sociologică. Partea întâi: Liberalism şi socialism. Capitolul 3 - Teoria violenţei şi teoria contractului:

„Concepţia liberală a vieţii sociale a creat sistemul economic întemeiat pe diviziunea muncii. Expresia cea mai evidentă a economiei de schimb este aşezarea orăşenească, care este cu putinţă numai într-o astfel de economie. În oraşe, doctrina liberală a fost dezvoltată într-un sistem închegat şi în ele a găsit cei mai mulţi susţinători. Dar, pe măsură ce bogăţia creştea mai mult şi mai repede şi cu cât creştea, în consecinţă, numărul de imigranţi de la sate către oraşe, cu atât mai puternice deveneau atacurile pe care liberalismul le suferea din partea principiului violenţei. Populaţia venită de la ţară îşi găseşte curând locul în viaţa urbană şi adoptă repede la exterior maniere şi purtări orăşeneşti, dar rămâne vreme îndelungată străină de gândirea civică. O filosofie socială nu poate fi la fel de uşor însuşită ca o haină nouă. Trebuie câştigată, şi anume câştigată cu efortul gândirii. Astfel, găsim tot mereu în istorie că epoci de creştere puternic progresivă a lumii de gândire liberală, când bogăţia se înmulţeşte odată cu dezvoltarea diviziunii muncii, alternează cu epoci în care principiul violenţei încearcă să câştige supremaţia – în care bogăţia descreşte pentru că diviziunea muncii decade. Creşterea oraşelor şi a vieţii orăşeneşti a fost prea rapidă; a fost mai mult extensivă decât intensivă. Noii locuitori ai oraşelor au devenit cetăţeni în mod superficial, dar nu şi în modul de gândire. Astfel, odată cu înmulţirea lor, sentimentul civic a intrat în declin. De stânca aceasta s-au sfărâmat toate epocile culturale animate de spiritul burghez al liberalismului; tot de stânca aceasta pare că se va sfărâma şi propria noastră cultură burgheză, cea mai minunată din tot cursul istoriei. Mai ameninţători decât barbarii care asaltaseră zidurile cetăţii din afară sunt cetăţenii neasimilaţi dinlăuntru – aceia care sunt citadini numai ca aspect, dar nu şi ca gândire.”

Iată de ce am decis să mă izolez voluntar în casă, când s-au repopulat străzile.

Şi încă ceva. E imoral să fie capacitaţi şi manipulaţi la scrutin exact aceia care n-ar face obiectul votului cenzitar. Acesta exista tocmai pentru a nu alege în necunoştinţă de cauză.

Dar dacă în locul democraţiei şi educaţiei sunt puse corectitudinea politică şi propaganda, se observă că în loc ca societatea să progreseze pe seama conştiinţei şi a bunului simţ, e ţinută în chingi violent, din amenzi.

Reclamele publice sunt în continuare cu stai în casă şi spală-te pe mâini. Dar în ce condiţii aş putea ieşi? Problematic este în continuare ceea ce au înţeles concetăţenii noştri. Guvernele încearcă să compenseze lipsa de educaţie cu coerciţia, dar asta nu poate ţine loc de scară de valori şi atunci cei cu un anumit nivel de conştiinţă preferă să stea în casă şi să nu se amestece cu aceia care n-ar fi putut vota cenzitar, dar care în vremurile actuale reprezintă, paradoxal, forţa de vot.

Între votul cenzitar şi capacitarea la scrutin prin intermediul clanurilor interlope este o mare diferenţă. Pe când la alegerile cenzitare exponenţii participă la viaţa culturală şi activitatea antreprenorială, la votul din prezent, activitatea comercială şi culturală se desfăşoară ilicit.

Modul în care politicul sesizează apetenţa societăţii de a funcţiona, în circumstanţele lipsei de educaţie, ar trebui să dea de gândit unei clase politice tinere, însă relativ obosite, fiindcă revoluţia o poate face doar educaţia, în lipsa căreia sunt capacitate viciile şi nu virtutea.
Editorial publicat in data de: 25-05-2020
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 194 ori
Website: http://bloguluibalan.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
HCA Berarilor