Calendar Evenimente vă recomandă:
CURS ONLINE LEADERSHIP ȘI DEZVOLTAREA ECHIPELOR EFICIENTE
22-04-2020

In aceste momente de cumpănă e important să descoperim fiecare liderul din noi. Să avem puterea să trecem peste greutăți și să-i ajutăm și pe alții să o facă, să depășim situația cu bine, împreună! Vă invit la un curs online între 22-26 aprilie pentru a găsi motivarea necesară fiecăruia dintre noi.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
REPROGRAMAT: AGATHA CHRISTIE - SI DIN 10 N-A MAI RĂMAS NICIUNUL
28-04-2020

Spectacolul "Si Din 10 N-a Mai Rămas Niciunul" este reprogramat pentru data de 28 aprilie ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Biletele achiziționate îsi păstrează valabilitatea.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
AL DI MEOLA LA SALA PALATULUI
05-05-2020

Al Di Meola, legendarul chitarist, revine în București cu un concert ce va avea loc la Sala Palatului pe 5 mai 2020, de la ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TAXI LA HARD ROCK CAFE
07-05-2020

TAXI revine la Hard Rock Cafe cu un concert ce va avea loc pe 7 mai 2020, de la ora 21:30. Vino să asculți hit-uri precum "Jumătatea mea", "Cele două cuvinte", "Eşti iubibilă" şi multe alte piese celebre, pline de umor şi ironie, marca Dan Teodorescu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WARDRUNA LA ARENELE ROMANE
08-05-2020

Formația norvegiană Wardruna se întoarce în România cu un concert ce va avea loc la Arenele Romane din București pe 8 mai 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO ANII 2000
09-05-2020

După șase ediții de succes, We Love Retro, cel mai mare Retro Party din România, lansează un nou Retro Party, cu muzica anilor 2000, pe 9 mai la Sala Polivalentă, BT Arena!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DENTA, ROMMEDICA ȘI EXPO SOMN LA ROMEXPO IN 2020
14-05-2020

Știați că în perioada 14 – 16 mai ROMEXPO organizează cele mai importante manifestări expoziționale dedicate profesioniștilor din industria medicală?

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CARGO 35 DE ANI - SHOW ANIVERSAR LA ARENELE ROMANE
16-05-2020

Cargo aniversează 35 de ani de înființare și va sărbători evenimentul cu un concert ce va avea loc la Arenele Romane pe 16 mai 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
LOUIS C.K. LA SALA PALATULUI
18-05-2020

La mai puțin de un an după trei spectacole sold out la Cluj-Napoca, Louis C.K. va susține la Sala Palatului pe 18 mai primul său show în București.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FELI LA HARD ROCK CAFE
21-05-2020

Feli revine pe scena din Hard Rock Cafe cu un concert electrizant ce va avea loc pe 21 mai 2020, de la ora 21:30. Ești invitat să asculți piese îndrăgite precum "Cine te crezi?", "Creioane colorate", "Bună de Iubit", "Rațele și Vânătorii", "Când răsare soarele" sau "Frunze Cad".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SENIOR EXPO PENTRU PĂRINȚI ȘI BUNICI
28-05-2020

ROMEXPO organizează între 28 și 31 mai Senior Expo - târgul dedicat seniorilor și tuturor celor care doresc să ofere un zâmbet și un moment de relaxare părinților și bunicilor!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELINE DION LA BUCUREȘTI
29-07-2020

Câștigătoare a două premii OSCAR și a cinci premii Grammy, Celine Dion va susține în premieră un concert extraordinar, în cadrul turneului "Courage World Tour ", pe 29 iulie 2020 pe Arena Națională. Evenimentul este organizat de Emagic.

   
preloader
AMÂNAREA PLĂȚII RATELOR ECHIVALEAZĂ CU DAREA ÎN PLATĂ

Amânarea plăţii ratelor de credit la bănci are impact atât la nivelul debitorilor, cât și al creditorilor.
DE CÂND CU ȘCOALA ONLINE, DIN CAUZA COVID-19...

La o scoala din SUA, invatatoarea le cere elevilor sa povesteasca un film ce trateaza o tema de dragoste.
– Dintre un barbat si un barbat? intreaba un elev.
– Nuuu, raspunde grabita invatatoarea.
– Dintre o femeie si o femeie? intreaba o eleva.
– Nuuu, raspunde ingrijorata invatatoarea.
– Dar atunci intre cine? intreaba nedumeriti elevii.
– Intre un barbat si o femeie, raspunde invatatoarea.

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
COVID-19 INFECTEAZĂ ECONOMIA-20-21
Data: 18-03-2020

In contextul în care depășirea crizei COVID-19 este estimată de către doctori și statisticieni la cel puțin 3-4 luni se pune bineînțeles întrebarea cine și cum, sau cât de devreme va ajuta economia. Aia privată, desigur. Pentru că recuperarea după criză poate dura până în 2021…
Așa cum în domeniul securității medicale este necesară intervenția promptă, gradual și cu accent pe forțele din linia întâi – adică medicii, personalul sanitar și spitalele – tot așa și în domeniul economic e nevoie de un plan clar cu acțiuni concrete și rapide pentru a stăvili efectele nocive ale Coronavirusului. Iar concentrarea ajutoarelor de stat trebuie să urmeze principii clare, care să țină cont de ordinea în care au fost afectate sectoarele economice și impactul social, adică evitarea închiderii unor companii și a pierderii locurilor de muncă. Statistica ne arată că în România sunt aproximativ 700.000 de IMM-uri din care 80% microîntreprinderi cu până la 3 angajați fiecare. IMM-urile contribuie cu 65% la formarea Produsului Intern Brut, conform cifrelor din 2018. Cu alte cuvinte e obligatoriu ca orice stat cu mintea întreagă să conceapă un plan pentru susținerea acestui sector al economiei.

Având în vedere experiența celor 30 de ani de capitalism și democrație și modul în care statul ”a avut grijă” de întreprinderile private până acum, nici că voi să vă înspăimânt, dar nici să confirm temerile unora, când spun că antreprenorii trebuie să se aștepte ca ăl mai mare ajutor pentru ei să vină din partea … lor înșiși! Să fim serioși: antreprenorii sunt primii care își asumă riscul în capitalism. Tot ei trebuie să fie conștienți că atunci când riscul se manifestă, energia, gândirea și spiritul lor de lideri sunt primele ajutoare pe care se pot baza. Dublate ulterior de întrajutorarea de breaslă, care este necesară.

In plan secund însă, statul trebuie să înceapă să construiască acea plasă de siguranță care să intervină atunci când pe antreprenori îi părăsesc puterile. Iar ajutorul trebuie dat cu precădere sectoarelor care sunt afectate rău, cum ar fi HORECA (incluzând pensiunile), transportul de persoane și mărfuri și logistica (a se vedea filmele ”Ce înseamnă lumea fără transport” pe net), taximetria, servicii de tip organizatori de evenimente, cultură, artă, sport și nu în ultimul rând producția (alta decât alimentară și de igienă), mai ales cea de bunuri complexe, cu valoare adăugată mare. Scopul principal al ajutoarelor de stat trebuie să fie menținerea activității acestor firme și ocuparea forței de muncă, căci povara pe care ar pune-o 1 milion de șomeri în plus pe bugetul național ar fi de nesuportat în condițiile unei crize prelungite.
Ajutoarele de stat nu înseamnă neapărat viramente directe în conturile întreprinderilor. Abordarea graduală aici poate începe de la principii precum amânarea unor plăți către stat, de exemplu TVA și CAS/CASS prin care firmele să se poată finanța. Apoi, se pot oferi linii de credit pentru capital de lucru și pentru credite de investiții ambele cu dobândă zero. Esența este ca întreprinzătorul să fie ținut să restituie creditul, oferindu-i astfel motivația de a continua activitatea. Abia ultimul resort trebuie să fie ajutorul de salvare sub forma nerambursabilă.

Nu în ultimul rând, această criză este o nouă provocare majoră la adresa UE și a spiritului sau identității de Cetațean European. Este necesar să existe o coordonare și un ajutor reciproc la nivelul UE, asta pentru a da substanță că vorbim de o comunitate și nu de o adunătură de state. Adică acele ”coridoare verzi” pentru alimentarea orașelor care sunt absolut necesare, transfrontalier, în toată UE. In condițiile în care libertatea de circulație a persoanelor este restricționată, sunt necesare compensații pe celelalte libertați, a circulației mărfurilor și capitalului, astfel încât economiile statelor membre să fie ținute la niveluri satisfăcătoare de activitate.

Dacă vom învăța să ne ajutăm între noi mai mult, să schimbăm informații, produse, servicii, vom avea mult mai multe șanse să scurtăm criza generată de Coronavirus. Modelul cel mai frumos l-a oferit sectorul cercetării în medicină unde schimbul de informații și eforturile comune sunt garanția faptului că trăim în cea mai bună lume pentru a combate rapid infecția Covid19.
Editorial publicat in data de: 18-03-2020
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 245 ori
Website: N/A
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
HCA Dalles