Calendar Evenimente vă recomandă:
STREET DELIVERY SIBIU 2020 - RE-SOLUȚII
12-07-2020

Street Delivery 2020 ia forma unui eveniment-puzzle, răspândit în tot orașul și recompus în mintea fiecăruia dintre noi.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ADMITERE 2020 UMFST TÂRGU-MUREȘ
13-07-2020

Admitere 2020 UMFST Târgu Mureș: Peste 3.800 de locuri sunt oferite candidaților.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EUROPAFEST 2020
16-07-2020

jmEvents, producător de evenimente muzicale internaționale anunță organizarea festivalului EUROPAfest 27 în perioada 16-25 iulie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
STREET FOOD PARK LA CLUJ
17-07-2020

”Cluj, hai să salvăm vara!”, ne îndeamnă organizatorii. După o luuungă așteptare, a venit momentul să te invităm din nou să ieși din zona de confort culinar și să ai parte de o experiență fresh în aer liber.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
YOUNGDIAB 2020
18-07-2020

YoungDIAB – Forumul Științific Național al Tinerilor Medici Diabetologi, se va desfășura în acest an EXCLUSIV ONLINE, în perioada 16-18 iulie, 2020, pe platforma www.sanatatea.online/learning

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
UBB: PESTE 8500 DE LOCURI BUGETATE LA LICENȚĂ ȘI MASTER
20-07-2020

Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 4.875 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru licență.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BĂGĂU - LANSARE ȘI DIALOG CU IOANA BRADEA
23-07-2020

La întâlnirea online cu scriitoarea Ioana Bradea și discuția despre romanul „Băgău” participă Adriana Babeți și Marius Chivu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
OBSERVAȚII ASTRONOMICE PRIN TELESCOP
25-07-2020

Vrei să vezi Luna în detaliu?

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TIFF REVINE ÎNTRE 31 IULIE ȘI 9 AUGUST!
31-07-2020

Vești bune pentru iubitorii de filme: cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între 31 iulie și 9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL FILMULUI HORROR ȘI FANTASTIC
06-08-2020

Festivalul filmului horror și fantastic revine la Biertan în perioada 6-9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SMIDA JAZZ FESTIVAL 2020
13-08-2020

Festivalul va avea loc în perioada 13-16 august 2020 la Beliș, în județul Cluj.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DAVID GARRETT – UNLIMITED LIVE
23-10-2020

”Unlimited Love” este programat, la Cluj-Napoca, în data de 23 octombrie 2020.

   
preloader
ROMÂNII ÎȘI MUTĂ BANII LA SALTEA DIN CAUZA DOBÂNZILOR NESTIMULATIVE

Debancarizarea a ajuns la nivel record. Potrivit ultimelor date, numerarul în afara sistemului bancar reprezintă 18,54% din totalul masei băneşti.
DUPĂ OPERAȚIE...

Un chirurg vizitează o blondă splendidă după operaţie:
- Totul merge bine...
Ea era trează, aşa că, după ce o examinează, îl întreabă:
- Şi după cât timp voi putea face sex din nou, domnule doctor?
Chirurgul, încurcat, făcu o mică pauză, lucru care păru s-o alarmeze pe biata fată.
- Care-i problema, doctore? Am să mă fac bine, nu-i aşa?!
El răspunde:

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
BĂNCILE VOR SĂ CONVINGĂ PRIN DREPTUL LA BANKING
Data: 10-02-2020

Băncile din România lansează în premieră campania de informare și conștientizare # DreptulLaBanking, prin care își propun să îmbunătățească dialogul cu publicul larg.
Coordonate de ARB (Asociația Română a Băncilor), băncile din România au lansat campania prin care vor să dezvolte încrederea reciprocă între oameni şi sistemul bancar, esenţială pentru creşterea bunăstării individuale, cât şi pentru dezvoltarea economiei României, într-o țară în care nivelul încrederii între cetațeni, între cetățeni și companii/bănci și între stat și cetățeni este la niveluri foarte scăzute. Adăugați aici nivelul foarte redus al educației financiare și aveți o imagine mai clară a problemelor cu care se confruntă atât companiile private, cât mai ales băncile, unde este necesară o foarte corectă înțelegere a rolurilor și a posibilităților de colaborare. Instituțiile financiare deschid astfel o conversație necesară bănci - societate, care să acopere toate aspectele despre ceea ce reprezintă băncile și ce înseamnă activitatea bancară.

# DreptulLaBanking începe de la nevoi personale precum achiziția unei locuințe, plata bunurilor cumpărate, economisire, dar înseamnă și dreptul la investiții într-o agricultură modernă și performantă, în infrastructură, în educație sau în sănătate. Analogia cu un drept reprezintă o invitație adresată tuturor românilor să cunoască mai bine ce posibilități și oportunități au în relația cu băncile cu care aleg să lucreze și să aibă un acces mai bun la regulile care guvernează industria.

Prin intermediul campaniei instituțiile de credit își doresc ca bankingul să fie adus la un alt nivel, să pornească și mai mult de la oameni, care sunt invitați să-și spună părerea, și împreună să creeze bunăstare. Practic, asemeni unui proces de coaching, băncile vor să scoată la iveală un potențial ne-exeploatat încă, noi posibilități de business cerând părerea clienților, având în vedere că pe de o parte BNR le-a întors băncilor, de curând, circa 600 de milioane de euro reducând rezervele minime obligatorii la 6% – așadar ele dispun acum de mai mulți bani pentru creditare, iar pe de altă parte pentru accesarea unui potențial suplimentar de bancarizare e nevoie ca și clienții să știe ce vor, cum pot să-și finanțeze diferite proiecte.

Prin această campanie, băncile din România s-au unit în efortul de a-i susține mai bine pe românii care își încredințează resursele băncilor, în prezent fiind peste 15 milioane de deponenți cu depozite în total de peste 222 de miliarde de lei. Astfel, băncile se angajează să aducă sistemul financiar-bancar mai aproape de oameni, reducând diferenţa dintre oamenii care au dreptul la banking şi cei care îl utilizează efectiv.

Studiile au demonstrat că există o corelație atât între educația financiară a oamenilor și prosperitatea acestora, cât și între gradul de bancarizare sporit și evoluția pozitivă a economiei. In România intermedierea financiară este cea mai redusă din UE, doar 27% din PIB, în condițiile în care și Bulgaria are peste 50%. Având în vedere că băncile reprezintă managementul transportului sanguin din economie, o intermediere financiară scăzută înseamnă sub-utilizarea resurselor, adică eficiență și eficacitate scăzute ale unui capital oricum insuficient....

Pentru a crește intermedierea financiară este necesară o stabilitate legislativă, eliminând degringolada și atacurile politicianiste asupra sistemului financiar, o creștere a productivității munci prin digitalizare, o capitalizare sporită a IMM-urilor din România și o creștere a ponderii investițiilor în PIB. In plus, având în vedere contribuția redusă a pieței de capital în economie, speranțele în creșterea bancarizării în România sunt și mai îndreptățite pentru a avea investiții profitabile și sporite. Așadar, cunoașterea lumii financiare pentru utilizarea instrumentelor sale înseamnă bunăstare. E în interesul tuturor: bănci, clienți și stat.

Nu în ultimul rând, clienții înșiși, persoane fizice și juridice, trebuie să fie atenți, să pună întrebările necesare și să-și creioneze pentru finanțare obiective specifice, măsurabile, posibil de atins și determinate în timp.
Editorial publicat in data de: 10-02-2020
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 433 ori
Website: http://www.dreptullabanking.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
HCA - SP