PREMIILE RESTOCRACY – CELE MAI BUNE RESTAURANTE DIN BUCUREȘTI ÎN 2019
Data: 27-01-2020
Pentru al treilea an, specialiștii puși la muncă de Restocracy au identificat cele mai bune restaurante, mâncăruri, Chefs din București, într-o piață cu o dinamică fascinantă, unde progresul este foarte vizibil în fiece an, ceea ce face ca Bucureștiul să devină și o destinație de turism gastronomic.
Premiile RESTOCRACY s-au desfășurat de curând în București în aceeași atmosferă de profesionalism, rigoare, transparență și înaltă clasă cu care ne-au obișnuit organizatorii, echipele de specialiști votând topul profesioniștilor din ce în ce mai dificil, având în vedere creșterea calității preparatelor, a serviciilor, dar mai ales a inovației în bucătăria modernă românească. Cu o determinare și o seriozitate rar întâlnite pe piața evenimentelor din România, creatorul și promotorul acestui top, care – sper eu – nu se va lăsa până când nu aduce stele Michelin pentru restaurantele românești, este nimeni altul decât bon-viveur-ul George Butunoiu, un spirit analitic, în ton cu modernismul, care face mai mult pentru dezvoltarea Bucureștiului drept destinație culinară decât orice Primar sau Minister care – culmea! – ar trebui să se ocupe și de așa ceva… Data: 27-01-2020
Pentru al treilea an, specialiștii puși la muncă de Restocracy au identificat cele mai bune restaurante, mâncăruri, Chefs din București, într-o piață cu o dinamică fascinantă, unde progresul este foarte vizibil în fiece an, ceea ce face ca Bucureștiul să devină și o destinație de turism gastronomic.
Ediția de la început de an 2020 a avut peste 250 de participanți reuniți la hotel JW Marriott, dintre care o sută de manageri ai celor mai importante restaurante, peste douăzeci de ambasadori străini, jurnalişti, personalităţi din business şi din alte domenii, membri ai juriilor de la Topul Mâncărurilor, sponsorii şi invitaţii lor, desigur.
Cel mai important lucru este evoluția înregistrată de acest demers în ultimii ani: Chefs tineri, locații interesante și, nu în ultimul rând, capacitatea a recrea o bucătărie românească modernă, bazată pe combinații de arome potrivite, pe un stil proaspăt și cu o voluptoasă inventivitate chiar și la preparatele tradiționale precum mămăliga sau tocănița… Avem cu ce ne mândri, iar multe din restaurantele noastre pot rivaliza cu orice alte localuri din capitalele europene sau de peste oceane.
Cele mai importante premii, în opinia noastră sunt ”Cel mai bun restaurant” – titlu câștigat pentru 2019 de către Le Bistrot Francais, cele mai bune restaurante cu profil românesc - Zexe și Caru cu Bere, cei mai buni Chefs pe diferite specialități și, bineînțeles, ”Cele mai bune mâncăruri”.
Iată lista fericiților:
Cel mai bun restaurant din Bucureşti în 2019: Le Bistrot Français
După bucătărie:
• Cel mai bun restaurant Românesc tradiţional: Caru’ cu Bere
• Cel mai bun restaurant Românesc aristocratic: Zahanaua Zexe
• Cel mai bun restaurant restaurant cu Noua Bucătărie Românească: NOUA
• Cel mai bun restaurant Internaţional: Joseph by Joseph Hadad
• Cel mai bun restaurant Nord-Mediteranean: Poesia
• Cel mai bun restaurant Sud-Mediteranean: Caju
• Cel mai bun restaurant Fusion: Loft
• Cel mai bun restaurant Japonez: Yuki
• Cel mai bun restaurant Libanez: Piccolo Mondo
• Cel mai bun restaurant Grecesc: Amvrosia
• Cel mai bun restaurant Spaniol: Pata Negra
• Cel mai bun restaurant Chinezesc (European): Zen Garden
• Cel mai bun restaurant Urban creativ: Maison des Chefs by Mega Image
După specificul dominant:
• Cel mai bun restaurant de Peşte şi fructe de mare: Raionul Floreasca
• Cel mai bun Oyster & Caviar bar: Le Vivier
• Cel mai bun Sushi bar: SushiRoom
• Cel mai bun Steakhouse: Osho
Premii speciale:
• Cel mai bun restaurant nou deschis: KANE
• Restaurantul Cel mai bun prieten al copiilor: Complex Herăstrău
• Cel mai apreciat show de restaurant: Locanta Jariştea
Ca de fiecare dată, au fost premiați şi bucătarii, ”Cel mai bun Chef din București” fiind Alex Petricean. Pentru toate categoriile și alte detalii găsiți restul informațiilor pe www.restocracy.ro.
Așadar, pe lângă faptul că există acum un reper pentru clienții români sau străini, clasamentul propune și o provocare tuturor celor care oferă experiențe culinare de neuitat pentru a demonstra că arta lor poate fi o prioritate pentru dezvoltarea afacerilor din domeniu.
Editorial publicat in data de:
27-01-2020
de către Mihai Mătieș
Website:
http://www.restocracy.ro
Tweet
de către Mihai Mătieș
Comentarii:
0