Calendar Evenimente vă recomandă:
CLASELE A VIIIa ȘI A XIIa REIAU CURSURILE
02-06-2020

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit împreună cu specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății și în conformitate cu recomandările Comitetului Național pentru Situații de Speciale de Urgență măsurile pentru reluarea activității în unitățile de învățământ, în condiții de siguranță.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAXIMUM ROCK FESTIVAL 2020
14-06-2020

Maximum Rock Festival revine în forță cu cea de-a opta ediție, de această dată open air, care promite să fie una de neuitat și să depășească toate așteptările.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DIMANSIONS - HIT MUSIC FESTIVAL 2020
19-06-2020

diMansions, festivalul hit-urilor din centrul țării, revine între 19 - 21 iunie 2020 cu o nouă ediție în aceeași locație de poveste: Castelul Mikó din Olteni, Covasna.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
JAZZ IN THE PARK 2020
25-06-2020

După ce anul 2019 i-a adus recunoașterea internațională prin premiul Best Small Festival acordat de European Festival Awards, festivalul Jazz in the Park vine vara aceasta în fața publicului cu un line-up matur și eclectic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ARAD OPEN AIR FESTIVAL 2020
26-06-2020

Cea de-a cincea ediție Arad Open Air Festival va avea loc în perioada 26-28 iunie pe Aeroportul Arad.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FOLK IN FESTIVAL 2020
27-06-2020

Folk In Festival a anunțat cea de-a doua ediție ce va avea loc pe plaja Lacului Budeasa în perioada 26-28 iunie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ZUCCHERO LA ARENELE ROMANE
28-06-2020

Artistul italian Zucchero revine în România cu un concert ce va avea loc la Arenele Romane pe 28 iunie 2020. Evenimentul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, "D.O.C.".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NEVERSEA 2020, IN 2 - 5 IULIE
02-07-2020

Festivalul Neversea, ediția a IV-a, va avea loc în perioada 2 - 5 iulie, anunță organizatorii.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ROADTRIP TO TRANSFĂGĂRĂȘAN BMW E30
11-07-2020

Bmw e30 RoadTrip Transfăgărășan va desfășura în data de 11-12 iulie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELINE DION LA BUCUREȘTI
29-07-2020

Câștigătoare a două premii OSCAR și a cinci premii Grammy, Celine Dion va susține în premieră un concert extraordinar, în cadrul turneului "Courage World Tour ", pe 29 iulie 2020 pe Arena Națională. Evenimentul este organizat de Emagic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL FILMULUI HORROR ȘI FANTASTIC
06-08-2020

Festivalul filmului horror și fantastic revine la Biertan în perioada 6-9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SMIDA JAZZ FESTIVAL 2020
13-08-2020

Festivalul va avea loc în perioada 13-16 august 2020 la Beliș, în județul Cluj.

   
preloader
MAȘINI MARI, DE STATUT. CARE STATUT?

Bianchi, Cube, Merida, Giant, Scott, Brompton, sau chiar Peugeot, Harley-Davidson şi KTM. Cu sau fără componente Shimano. Tot mai multă lume circulă cu bicicleta prin Bucureşti. Ceea ce nu-i un lucru rău.
ÎMPĂRȚEALA CORECTĂ!

Un tanăr împreuna cu tatăl său erau într-un magazin, cand ajung la un raft cu prezervative.
– Ce sunt astea, tată?
– Prezervative, fiule.
– Şi de ce sunt în pachete de cate 1, 3 şi 12?
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
VIZITA PAPEI FRANCISC IN ROMÂNIA – EVADAREA IN NORMALITATE
Data: 07-01-2020

Vizita Suveranului Pontif în România a fost cel mai important eveniment pentru țara noastră în 2019! Tocmai pentru că a fost ceva simplu, dar măreț, ceva frumos, dar bazat pe o profundă modestie, ceva normal într-o țară cu o societate anormalizată de ură, certuri, corupție și mizerie...
De la început trebuie apeciată invitația trimisă Sfântului Scaun de către Președintele Iohannis și de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru această a doua vizită a unui Pontif în țara noastră. După 10 ani de la istorica vizită a Papei Ioan Paul al II-lea, Papa Francisc a venit pentru a aduce un mesaj de bună-înțelegere și înfrățire tuturor celor care trăiesc în România, indiferent de confesiune, dar și pentru a reîntări atașamentul față de catolici.
Pe lângă întâlnirile private și protocolul impus de o atare vizită, gesturile Sfintului Părinte au demonstrat o reală preocupare și dragoste pentru români, care l-au primit cu inimile deschise și în număr foarte mare în toate locațiile unde Papa le-a adus cuvintele potrivite. Și asta pentru că mesajul său a fost deopotrivă pentru catolici și pentru ortodocși, pentru protestanți și neo-protestanți, pentru credincioși dar și pentru cei care cred în altcineva, altceva sau ... nimic. Pentru că mesajul său a fost unul de sinceritate, modestie și dragoste, de comuniune în pace, de întrajutorare. A spus-o la București pentru toată lumea, a reamintit-o la Iași catolicilor și ortodocșilor din Moldova și a subliniat-o la Șumuleu-Ciuc pentru ardelenii români și maghiari. Mai mult, gesturile Papei, bazate pe doctrina simplității specifică ordinului Franciscan, au fost de fiecare dată o expresie a modestiei curate și dragostei frățești, fie că a mers în mașină alături de șofer, că a făcut dese opriri pentru a saluta și binecuvânta oamenii chiar și în ploaie, că a discutat cu minoritățile maghiară și roma sau cu copii din centrele de plasament, sau când a sărutat crucea Patriarhului României.
Cel mai important moment al vizitei Papale a fost beatificarea celor 7 martiri greco-catolici, cei care și-au dat viața pentru credință în închisorile comuniste, în cadrul procesiunii de la Blaj din 2 iunie, în fața peste 50.000 de oameni. Vasile Aftenie, Ioan Bălan, Tit Liviu Chinezu, Valeriu Traian Frențiu, Alexandru Rusu, Ioan Suciu și episcopul Iuliu Hossu au refuzat să se dezică de credința greco-catolică și pentru asta au fost închiși, batjocoriți, bătuți, iar în final unii chiar omorâți. Lecția predată de Sanctitatea Sa prin recunoașterea acestor sacrificii ar trebui continuată în cărțile de istorie pentru ca elevii să învețe ce înseamnă demnitatea și să cunoască aceste modele comportamentale pentru a-și construi principii solide în viață. Prin gesturile sale de a fi apărat toți românii din Cluj – în special pe ortodocși – în timpul ocupație hortiste din 1940-1944 și de a fi luptat pentru salvarea catedralei ortodoxe din Cluj atunci când admnistrația maghiară a decis demolarea ei, episcopul Hossu a demonstrat încă o dată, dacă mai era cazul, că patriotismul său și dragostea pentru români ar fi meritat statui și pagini în cărțile de istorie, nu ani grei de temniță comunistă!
Efectul cel mai important al vizitei Papei Francisc a fost concluzia unei comuniuni în pace, încredere și dragoste pentru aproapele fiecăruia, sentimente pe cât de firești, pe atât de dificil de regăsit azi în societatea românescă. Asemeni unui duș rece dar și revigorant evenimentul anului 2019 i-a adus în stradă pe români fără intenția de a-și scoate ochii sau a răstigni pe cineva, i-a apropiat unii de alții, le-a arătat că toți suntem fiii lui Dumnezeu, i-a făcut să se roage împreună, să-și dăruiască pacea, să se îmbrățișeze și să ”meargă împreună”. Adică ceva normal pentru un popor care își dorește reconstrucția valorilor și consolidarea unei comunități în care oamenii se respectă și se ajută. Acum că scânteia a fost reaprinsă în sufletele noastre depinde doar de noi, români, maghiari, germani, romi, evrei, sârbi, bulgari, slovaci, ucrainieni, lipoveni, turci, tătari, kârgâzi, greci, armeni, italieni, și alții care trăim în această țară să ne înțelegem și să ne respectăm unii pe ceilalți, să lăsăm la o parte orgoliile, nesimțirea și interesele meschine pentru a cultiva binele și frumosul în ”grădina Maicii Domnului”...
Editorial publicat in data de: 07-01-2020
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 656 ori
Website: N/A
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
Alpha