Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ADDA LA BERĂRIA H
21-01-2020

Pe 21 ianuarie 2020, ADDA și trupa ei vor urca pe scena Berăriei H și promit un show ce va purta publicul prin fiecare capitol al balAddei. Ești invitat să asculți live piese îndrăgite precum "Lupii", "Îți arăt că pot", "Mă doare inima", "Arde" sau "Gura Lumii".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT PHOENIX CLASSICS LA HARD ROCK CAFE
22-01-2020

Pe 22 ianuarie, Phoenix revine la Hard Rock Cafe cu evenimentul "Phoenix Classics".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TARJA TURUNEN - 360 DEGREES LA CIRCUL GLOBUS
23-01-2020

Tarja Turunen revine în România pe 23 ianuarie 2020 pentru a-i oferi publicului său o noapte memorabilă, aceasta interpretând toate hit-urile care au făcut-o celebră.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
GALA PREMIILOR RESTOCRACY - CEL MAI BUN RESTAURANT DIN BUCUREȘTI ÎN 2019!
26-01-2020

Ca în fiecare an, în ultima săptămână din ianuarie sunt înmânate Premiile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucureşti în anul care tocmai s-a încheiat.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CARAMITRU ȘI MĂLĂELE, ÎN DINEU CU PROȘTI, LA CLUJ-NAPOCA
27-01-2020

Dineu cu proști e o piesă veșnic actuală. În primul rând prin calitatea scriiturii și , fără doar și poate, datorită transparenței acțiunii, ușor de adaptat în orice societate posibilă.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT GUNS N'ROSES TRIBUTE LA BERĂRIA H
29-01-2020

Band-ul italian Rocket Queen va aduce adevărata experiență a unui show Guns N'Roses la Berăria H.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MIRCEA BANICIU LA HARD ROCK CAFE
30-01-2020

Mircea Baniciu revine pe scena Hard Rock Cafe cu un concert ce va avea loc pe 30 ianuarie 2020, de la ora 21:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT MIHAI MĂRGINEANU LA HARD ROCK CAFE
31-01-2020

Mihai Mărgineanu revine pe scena din Hard Rock Cafe pe 31 ianuarie 2020, de la ora 22:30. Artistul și trupa sa vor aduce un show autentic, anecdote savuroase şi hit-uri pe săturate. Ești invitat să cânţi împreună cu ei "Mă iubeşte femeile", "Gore din Chitila", "Zariţa" sau "Jana".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
COLECȚII DESCHISE LA ANTIPA
01-02-2020

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” invită pe cei doritori la vizitarea unei expoziții permenente în colecțiile științifice ale muzeului.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT VAMA LA HARD ROCK CAFE
05-02-2020

Vama revine pe scena din Hard Rock Cafe cu un concert ce va avea loc pe 5 februarie 2020, de la ora 21:30. Trupa va încânta publicul atât cu piesele cu care multe generații au crescut, cât și cu cele mai recente melodii.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DISNEY IN CONCERT
07-02-2020

Fascinanta muzică a copilăriei revine, la începutul lunii februarie, în România, la Circul Metropolitan, într-un concert extraordinar - "Disney In Concert - Magical Music From The Movies".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELINE DION LA BUCUREȘTI
29-07-2020

Câștigătoare a două premii OSCAR și a cinci premii Grammy, Celine Dion va susține în premieră un concert extraordinar, în cadrul turneului "Courage World Tour ", pe 29 iulie 2020 pe Arena Națională. Evenimentul este organizat de Emagic.

   
preloader
POT SĂ-MI PUN GPL CA SĂ NU POLUEZ?

Cine poluează să plătească. De acord. Dar exact cei care produc cele mai multe noxe n-o fac
CURA DE SLĂBIT DUPĂ SĂRBĂTORI

Doi prietenii la cura de slăbire:
- Am pierdut 1000 de calorii în numai 2 secunde!
- Cum ai reușit???
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
VIZITA PAPEI FRANCISC IN ROMÂNIA – EVADAREA IN NORMALITATE
Data: 07-01-2020

Vizita Suveranului Pontif în România a fost cel mai important eveniment pentru țara noastră în 2019! Tocmai pentru că a fost ceva simplu, dar măreț, ceva frumos, dar bazat pe o profundă modestie, ceva normal într-o țară cu o societate anormalizată de ură, certuri, corupție și mizerie...
De la început trebuie apeciată invitația trimisă Sfântului Scaun de către Președintele Iohannis și de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru această a doua vizită a unui Pontif în țara noastră. După 10 ani de la istorica vizită a Papei Ioan Paul al II-lea, Papa Francisc a venit pentru a aduce un mesaj de bună-înțelegere și înfrățire tuturor celor care trăiesc în România, indiferent de confesiune, dar și pentru a reîntări atașamentul față de catolici.
Pe lângă întâlnirile private și protocolul impus de o atare vizită, gesturile Sfintului Părinte au demonstrat o reală preocupare și dragoste pentru români, care l-au primit cu inimile deschise și în număr foarte mare în toate locațiile unde Papa le-a adus cuvintele potrivite. Și asta pentru că mesajul său a fost deopotrivă pentru catolici și pentru ortodocși, pentru protestanți și neo-protestanți, pentru credincioși dar și pentru cei care cred în altcineva, altceva sau ... nimic. Pentru că mesajul său a fost unul de sinceritate, modestie și dragoste, de comuniune în pace, de întrajutorare. A spus-o la București pentru toată lumea, a reamintit-o la Iași catolicilor și ortodocșilor din Moldova și a subliniat-o la Șumuleu-Ciuc pentru ardelenii români și maghiari. Mai mult, gesturile Papei, bazate pe doctrina simplității specifică ordinului Franciscan, au fost de fiecare dată o expresie a modestiei curate și dragostei frățești, fie că a mers în mașină alături de șofer, că a făcut dese opriri pentru a saluta și binecuvânta oamenii chiar și în ploaie, că a discutat cu minoritățile maghiară și roma sau cu copii din centrele de plasament, sau când a sărutat crucea Patriarhului României.
Cel mai important moment al vizitei Papale a fost beatificarea celor 7 martiri greco-catolici, cei care și-au dat viața pentru credință în închisorile comuniste, în cadrul procesiunii de la Blaj din 2 iunie, în fața peste 50.000 de oameni. Vasile Aftenie, Ioan Bălan, Tit Liviu Chinezu, Valeriu Traian Frențiu, Alexandru Rusu, Ioan Suciu și episcopul Iuliu Hossu au refuzat să se dezică de credința greco-catolică și pentru asta au fost închiși, batjocoriți, bătuți, iar în final unii chiar omorâți. Lecția predată de Sanctitatea Sa prin recunoașterea acestor sacrificii ar trebui continuată în cărțile de istorie pentru ca elevii să învețe ce înseamnă demnitatea și să cunoască aceste modele comportamentale pentru a-și construi principii solide în viață. Prin gesturile sale de a fi apărat toți românii din Cluj – în special pe ortodocși – în timpul ocupație hortiste din 1940-1944 și de a fi luptat pentru salvarea catedralei ortodoxe din Cluj atunci când admnistrația maghiară a decis demolarea ei, episcopul Hossu a demonstrat încă o dată, dacă mai era cazul, că patriotismul său și dragostea pentru români ar fi meritat statui și pagini în cărțile de istorie, nu ani grei de temniță comunistă!
Efectul cel mai important al vizitei Papei Francisc a fost concluzia unei comuniuni în pace, încredere și dragoste pentru aproapele fiecăruia, sentimente pe cât de firești, pe atât de dificil de regăsit azi în societatea românescă. Asemeni unui duș rece dar și revigorant evenimentul anului 2019 i-a adus în stradă pe români fără intenția de a-și scoate ochii sau a răstigni pe cineva, i-a apropiat unii de alții, le-a arătat că toți suntem fiii lui Dumnezeu, i-a făcut să se roage împreună, să-și dăruiască pacea, să se îmbrățișeze și să ”meargă împreună”. Adică ceva normal pentru un popor care își dorește reconstrucția valorilor și consolidarea unei comunități în care oamenii se respectă și se ajută. Acum că scânteia a fost reaprinsă în sufletele noastre depinde doar de noi, români, maghiari, germani, romi, evrei, sârbi, bulgari, slovaci, ucrainieni, lipoveni, turci, tătari, kârgâzi, greci, armeni, italieni, și alții care trăim în această țară să ne înțelegem și să ne respectăm unii pe ceilalți, să lăsăm la o parte orgoliile, nesimțirea și interesele meschine pentru a cultiva binele și frumosul în ”grădina Maicii Domnului”...
Editorial publicat in data de: 07-01-2020
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 200 ori
Website: N/A
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei