Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL FINQUEST BY ALPHA BANK 2020
17-09-2020

Alpha Bank lansează din nou o invitație deschisă pentru participarea la competiția internațională de inovare digitală „FinQuest by Alpha Bank”, inițiată pentru a evidenția viitorul digital al sectorului financiar, în lumina tehnologiilor care schimbă deja modul în care operează băncile.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DE LA IDEE LA PRODUS ȘI LANSAREA PE PIAȚĂ
17-09-2020

Pe 17 septembrie se reiau întâlnirile de comunitate Changeneers și sunteți așteptați la meetup-ul De la idee la produs și lansarea pe piață alături de Irina Ianculescu, fondatoarea platformei Marketing as a Habit.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
Open Banking Hackathon - CEE Edition
18-09-2020

Building upon the success of last year Open Banking Hackathon event, held in Bucharest in the historic date of 14 September when PSD2 went live in Europe, Finqware is preparing a second edition of the innovation challenge event: Open Banking Hackathon 2020 - CEE Edition.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONFERINȚA NAȚIONALĂ A SRUMB 2020
18-09-2020

Evenimentul va avea loc în 16-18 septembrie 2020 la Hotel Ramada din Sibiu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PUBLIC SPEAKING FOR LEADERS – TODAY FOR TOMORROW - MASTER SEMINAR
19-09-2020

Abilitatea de a vorbi fără emoții în fața unui auditoriu este realmente o provocare și reprezintă cel mai valoros atu al unui fin comunicator. Iar tu îți dorești de prea multă vreme să te perfecționezi, să comunici liber și să scapi de teama de a vorbi în public! Acum ai această șansă.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
OLIMPIADA ONU 2020
20-09-2020

Olimpiada ONU este un proiect reprezentativ pentru Asociația Tineretul ONU din România - Filiala Iași, ajuns la cea de-a VII-a ediție.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT BONEY M LA SALA PALATULUI
20-09-2020

Concertul a fost amânat pentru data de 20 septembrie 2020, în urma măsurii preventive de interzicere a evenimentelor publice cu peste 1000 de participanți.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
LĂUTARII BUCUREȘTIULUI - SĂRBĂTOARE LA ZI MARE LA SALA PALATULUI
22-09-2020

Evenimentul "Lăutarii Bucureștiului" ce trebuia să aibă loc pe 25 martie a fost reprogramat pentru 22 septembrie, în același loc.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT STJEPAN HAUSER LA SALA PALATULUI
23-09-2020

Concertul pe care Stjepan Hauser trebuia să îl susțină pe 16 aprilie a fost reprogramat pentru 23 septembrie 2020. Biletele deja achiziționate rămân valabile.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT DIRECȚIA 5 LA ARENELE ROMANE
24-09-2020

Directia 5 va concerta în aer liber la Arenele Romane pe 24 septembrie 2020, de la ora 21:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ARAD OPEN AIR FESTIVAL 2020
26-09-2020

Festivalul a fost reprogramat pentru perioada 25-27 septembrie. Biletele deja achiziționate rămân valabile.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MARATONUL NISIPULUI, EDIȚIA A VII-A
07-11-2020

Maratonul Nisipului cuprinde: Curse necompetitive: Campionii Școlii și Family Run (7 noiembrie) și Curse competiționale: Maraton, Semimaraton Cros10km, Cursa populara 5km (8 noiembrie).

   
preloader
INVITAȚI DE RENUME LA Open Banking Hackathon Ediția CEE 2020

O suită impresionantă de companii și bănci de renume s-au reunit pentru a susține inovația în fintech în Europa Centrală și de Est, cu ocazia Open Banking Hackathon - Ediția CEE Online, ce va avea loc între 17-20 Septembrie.
CINE CAUTĂ SOLUȚII, GĂSEȘTE, PAS CU PAS!

O bătrână intră în cabinetul doctorului.
– Doctore, zice baba, nu stiu ce să mă fac, de la o vreme am gaze la stomac, trag ‘vânturi’ tot timpul. Noroc ca le trag fără zgomot si chiar fără miros. Orișicât, uneori e deranjant. Uite, de când am intrat în biroul dumitale, am tras cel puțin 10 bucăți.
– Bine, zice doctorul, îi dă niște pastile și îi zice:
– Luați pilulele astea de 3 ori pe zi și veniți luni la control.
Vine baba dup...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
VIZITA PAPEI FRANCISC IN ROMÂNIA – EVADAREA IN NORMALITATE
Data: 07-01-2020

Vizita Suveranului Pontif în România a fost cel mai important eveniment pentru țara noastră în 2019! Tocmai pentru că a fost ceva simplu, dar măreț, ceva frumos, dar bazat pe o profundă modestie, ceva normal într-o țară cu o societate anormalizată de ură, certuri, corupție și mizerie...
De la început trebuie apeciată invitația trimisă Sfântului Scaun de către Președintele Iohannis și de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru această a doua vizită a unui Pontif în țara noastră. După 10 ani de la istorica vizită a Papei Ioan Paul al II-lea, Papa Francisc a venit pentru a aduce un mesaj de bună-înțelegere și înfrățire tuturor celor care trăiesc în România, indiferent de confesiune, dar și pentru a reîntări atașamentul față de catolici.
Pe lângă întâlnirile private și protocolul impus de o atare vizită, gesturile Sfintului Părinte au demonstrat o reală preocupare și dragoste pentru români, care l-au primit cu inimile deschise și în număr foarte mare în toate locațiile unde Papa le-a adus cuvintele potrivite. Și asta pentru că mesajul său a fost deopotrivă pentru catolici și pentru ortodocși, pentru protestanți și neo-protestanți, pentru credincioși dar și pentru cei care cred în altcineva, altceva sau ... nimic. Pentru că mesajul său a fost unul de sinceritate, modestie și dragoste, de comuniune în pace, de întrajutorare. A spus-o la București pentru toată lumea, a reamintit-o la Iași catolicilor și ortodocșilor din Moldova și a subliniat-o la Șumuleu-Ciuc pentru ardelenii români și maghiari. Mai mult, gesturile Papei, bazate pe doctrina simplității specifică ordinului Franciscan, au fost de fiecare dată o expresie a modestiei curate și dragostei frățești, fie că a mers în mașină alături de șofer, că a făcut dese opriri pentru a saluta și binecuvânta oamenii chiar și în ploaie, că a discutat cu minoritățile maghiară și roma sau cu copii din centrele de plasament, sau când a sărutat crucea Patriarhului României.
Cel mai important moment al vizitei Papale a fost beatificarea celor 7 martiri greco-catolici, cei care și-au dat viața pentru credință în închisorile comuniste, în cadrul procesiunii de la Blaj din 2 iunie, în fața peste 50.000 de oameni. Vasile Aftenie, Ioan Bălan, Tit Liviu Chinezu, Valeriu Traian Frențiu, Alexandru Rusu, Ioan Suciu și episcopul Iuliu Hossu au refuzat să se dezică de credința greco-catolică și pentru asta au fost închiși, batjocoriți, bătuți, iar în final unii chiar omorâți. Lecția predată de Sanctitatea Sa prin recunoașterea acestor sacrificii ar trebui continuată în cărțile de istorie pentru ca elevii să învețe ce înseamnă demnitatea și să cunoască aceste modele comportamentale pentru a-și construi principii solide în viață. Prin gesturile sale de a fi apărat toți românii din Cluj – în special pe ortodocși – în timpul ocupație hortiste din 1940-1944 și de a fi luptat pentru salvarea catedralei ortodoxe din Cluj atunci când admnistrația maghiară a decis demolarea ei, episcopul Hossu a demonstrat încă o dată, dacă mai era cazul, că patriotismul său și dragostea pentru români ar fi meritat statui și pagini în cărțile de istorie, nu ani grei de temniță comunistă!
Efectul cel mai important al vizitei Papei Francisc a fost concluzia unei comuniuni în pace, încredere și dragoste pentru aproapele fiecăruia, sentimente pe cât de firești, pe atât de dificil de regăsit azi în societatea românescă. Asemeni unui duș rece dar și revigorant evenimentul anului 2019 i-a adus în stradă pe români fără intenția de a-și scoate ochii sau a răstigni pe cineva, i-a apropiat unii de alții, le-a arătat că toți suntem fiii lui Dumnezeu, i-a făcut să se roage împreună, să-și dăruiască pacea, să se îmbrățișeze și să ”meargă împreună”. Adică ceva normal pentru un popor care își dorește reconstrucția valorilor și consolidarea unei comunități în care oamenii se respectă și se ajută. Acum că scânteia a fost reaprinsă în sufletele noastre depinde doar de noi, români, maghiari, germani, romi, evrei, sârbi, bulgari, slovaci, ucrainieni, lipoveni, turci, tătari, kârgâzi, greci, armeni, italieni, și alții care trăim în această țară să ne înțelegem și să ne respectăm unii pe ceilalți, să lăsăm la o parte orgoliile, nesimțirea și interesele meschine pentru a cultiva binele și frumosul în ”grădina Maicii Domnului”...
Editorial publicat in data de: 07-01-2020
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 786 ori
Website: N/A
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
Alpha