Calendar Evenimente vă recomandă:
HAIR BEAUTY SHOW ESTEL COLLECTION 2020
13-11-2019

De ce trebuie sa vii? ESTEL Professional oferă oportunități! Master-classurile pe care le desfășurăm reprezintă o sursă de inspirație, o posibilitate de a acumula cunoștințe noi și de a transforma ideile dumneavoastră în istorii de succes.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI 2019
14-11-2019

ROMEXPO invită „vânătorii de vacanțe” și pasionații de călătorii la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României care va avea loc între 14 și 17 noiembrie 2019, în Pavilionul B1.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FROZEN - REGATUL ÎNGHEȚAT
15-11-2019

Theater du Soleil Entertainment și echipa musicalului “Frozen Regatul Înghețat”, vă invită să luați parte la un spectacol magic, cu personaje îndrăgite și cunoscute, atât de cei mici cât și de cei mari.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ARHITECȚII EDUCAȚIEI
16-11-2019

Conferința Internațională Arhitecții Educației revine în toamnă la Cluj-Napoca pentru cea de-a IV-a ediție în 16 noiembrie 2019!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TEATRU - ALLEGRO, MA NON TROPPO
17-11-2019

Autor dramatic jucat cu mare succes pe vremea sa, Ion Minulescu (1881 – 1944) este cunoscut astăzi mai ales ca poet al Romanțelor.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERTE LARA FABIAN LA SALA POLIVALENTĂ
18-11-2019

Lara Fabian revine cu 2 concerte pentru români, din nou la Sala Palatului!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SMILEY - TURNEU NAȚIONAL LA ARAD
20-11-2019

Smiley dă startul celui mai mare turneu: @ Smiley-Omul.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CURS PRACTIC DE DESIGN INTERIOR
21-11-2019

Design-ul este o disciplină ce urmăreşte armonizarea estetică a spaţiului uman, începând de la conceperea obiectelor mărunte, uzuale până la coordonarea de grupări complexe, cum ar fi amenajarea peisajului sau urbanismul.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
GOODWINE EDIȚIA 24 LA ROMEXPO
22-11-2019

GoodWine Ediția 24 - Campanie Late Bird! Biletele din campania Early Bird au zburat deja! Dar mai ai o șansă; până la 31octombrie mai poți beneficia încă de reduceri consistente la GoodWine Ediția 24 în perioada Late Bird.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ROCREATOR, TÂRGUL ARTIZANILOR ȘI DESIGNERILOR DIN TRANSILVANIA
23-11-2019

RoCreator - Târgul artizanilor și designerilor din Transilvania va avea loc în 23 - 24 noiembrie, la Urania Palace, strada Horea, nr.4 .

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TÂRGUL DE CRĂCIUN CLUJ-NAPOCA
25-11-2019

În perioada 22 noiembrie - 31 decembrie, familionul se va strânge în jurul bradului la Târgul de Crăciun Cluj-Napoca sub îndemnul “Familionul, familionul, hai la joc!”

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAGICAL SPANISH NIGHT - CONCERT DE ANUL NOU
07-01-2020

Magical Spanish Night, Concertul Extraordinar de Anul Nou 2020, ediţia a VII-a, va avea loc în 7 ianuarie, ora 19:00, la Sala Radio.

   
preloader
DE LA CINE LUĂM TAXELE CELE MAI MARI?

Dacă de la săraci nu luăm pentru plata taxelor locale, atunci de la cine? De la noi?
RELAȚIA DOCTOR-PACIENT

Doctorul Popescu s-a culcat cu una din pacientele lui și se simtea foarte vinovat. Din când în când, auzea acea voce calmă, din interiorul lui, care-i spunea:
-Nu te mai stresa; nu esti primul medic care s-a culcat cu o pacientă, ești și burlac…stai fără griji.
Dar, invariabil, o altă voce îl readucea la realitate:
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
DE LA CINE LUĂM TAXELE CELE MAI MARI?
Data: 05-11-2019

Dacă de la săraci nu luăm pentru plata taxelor locale, atunci de la cine? De la noi?
Revin cu o idee simplă, oare la cât se plasează inflația parcărilor în București? Dacă era maximum 2,5 lei/oră în urmă cu un cincimal și acum e 5, 6 sau 10 lei? Oare în intervalul acesta de timp veniturile au avansat cu 100%, 200%, 400%?

Și în ce măsura legislația locală începe să contravină celei naționale, care e ghidată de prevederea constituțională că România e un stat social? De ce pun această întrebare, fiindcă cei care vor achita taxa de poluare sunt cei mai săraci bucureșteni. Ei sunt aceia care nu-și permit să meargă decât cu mașini non-euro, Euro 1 sau Euro 2. Bogații utilizează mașini mari, „de statut”, care la zecile de mii de euro cât costă se înscriu perfect în grupa netaxată. Așadar se pune întrebarea dacă de la săraci nu luăm bani pentru plata taxelor locale, atunci de la cine? De la noi?

Iar "Ideile" bucureștene și cele de tip Radu Mazăre pot fi preluate și de alte administrații locale și pot duce legislația în altă direcția decât cea trasată de cadrul național, în condițiile în care România nu e republică federală, ci stat național unitar.

Dacă și alte muncipalitati românești vor adopta modele similare de a elimina poluarea, ne vom trezi că trecem printr-un oraș, pe care suntem nevoiți să-l traversăm, fiindcă nu are centură, e slab semnalizat și ne putem rătăci ușor prin el, și odată acest lucru produs nu știm pe ce "broască" legislativă călcăm.

Apropo de broaşte, Primăria are în studiu o plată „franceză” în valoare de 130 milioane de euro, care ar fi exact cât s-ar aduna din acciza locală impusă. Problema e că plata se face o singură dată şi acciza rămâne. Şi ar mai fi şi o nedumerire legată de faptul că dacă tot se iau de la capăt o grămadă de procese, din varii motive, de ce nu se întâmplă acelaşi lucru şi cu cel legat de respectiva plată, ci se preferă să se achite banii? Asta cu precizarea că ceea ce spun nu este teoria conspiraţie, ci o analiză „pe surse”, cum văd eu că se poartă la tv.

Editorial publicat in data de: 05-11-2019
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 227 ori
Website: http://bloguluibalan.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
HCA Dalles