Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ADDA LA BERĂRIA H
21-01-2020

Pe 21 ianuarie 2020, ADDA și trupa ei vor urca pe scena Berăriei H și promit un show ce va purta publicul prin fiecare capitol al balAddei. Ești invitat să asculți live piese îndrăgite precum "Lupii", "Îți arăt că pot", "Mă doare inima", "Arde" sau "Gura Lumii".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT PHOENIX CLASSICS LA HARD ROCK CAFE
22-01-2020

Pe 22 ianuarie, Phoenix revine la Hard Rock Cafe cu evenimentul "Phoenix Classics".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TARJA TURUNEN - 360 DEGREES LA CIRCUL GLOBUS
23-01-2020

Tarja Turunen revine în România pe 23 ianuarie 2020 pentru a-i oferi publicului său o noapte memorabilă, aceasta interpretând toate hit-urile care au făcut-o celebră.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
GALA PREMIILOR RESTOCRACY - CEL MAI BUN RESTAURANT DIN BUCUREȘTI ÎN 2019!
26-01-2020

Ca în fiecare an, în ultima săptămână din ianuarie sunt înmânate Premiile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucureşti în anul care tocmai s-a încheiat.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CARAMITRU ȘI MĂLĂELE, ÎN DINEU CU PROȘTI, LA CLUJ-NAPOCA
27-01-2020

Dineu cu proști e o piesă veșnic actuală. În primul rând prin calitatea scriiturii și , fără doar și poate, datorită transparenței acțiunii, ușor de adaptat în orice societate posibilă.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT GUNS N'ROSES TRIBUTE LA BERĂRIA H
29-01-2020

Band-ul italian Rocket Queen va aduce adevărata experiență a unui show Guns N'Roses la Berăria H.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MIRCEA BANICIU LA HARD ROCK CAFE
30-01-2020

Mircea Baniciu revine pe scena Hard Rock Cafe cu un concert ce va avea loc pe 30 ianuarie 2020, de la ora 21:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT MIHAI MĂRGINEANU LA HARD ROCK CAFE
31-01-2020

Mihai Mărgineanu revine pe scena din Hard Rock Cafe pe 31 ianuarie 2020, de la ora 22:30. Artistul și trupa sa vor aduce un show autentic, anecdote savuroase şi hit-uri pe săturate. Ești invitat să cânţi împreună cu ei "Mă iubeşte femeile", "Gore din Chitila", "Zariţa" sau "Jana".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
COLECȚII DESCHISE LA ANTIPA
01-02-2020

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” invită pe cei doritori la vizitarea unei expoziții permenente în colecțiile științifice ale muzeului.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT VAMA LA HARD ROCK CAFE
05-02-2020

Vama revine pe scena din Hard Rock Cafe cu un concert ce va avea loc pe 5 februarie 2020, de la ora 21:30. Trupa va încânta publicul atât cu piesele cu care multe generații au crescut, cât și cu cele mai recente melodii.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DISNEY IN CONCERT
07-02-2020

Fascinanta muzică a copilăriei revine, la începutul lunii februarie, în România, la Circul Metropolitan, într-un concert extraordinar - "Disney In Concert - Magical Music From The Movies".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELINE DION LA BUCUREȘTI
29-07-2020

Câștigătoare a două premii OSCAR și a cinci premii Grammy, Celine Dion va susține în premieră un concert extraordinar, în cadrul turneului "Courage World Tour ", pe 29 iulie 2020 pe Arena Națională. Evenimentul este organizat de Emagic.

   
preloader
POT SĂ-MI PUN GPL CA SĂ NU POLUEZ?

Cine poluează să plătească. De acord. Dar exact cei care produc cele mai multe noxe n-o fac
CURA DE SLĂBIT DUPĂ SĂRBĂTORI

Doi prietenii la cura de slăbire:
- Am pierdut 1000 de calorii în numai 2 secunde!
- Cum ai reușit???
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
DE LA CINE LUĂM TAXELE CELE MAI MARI?
Data: 05-11-2019

Dacă de la săraci nu luăm pentru plata taxelor locale, atunci de la cine? De la noi?
Revin cu o idee simplă, oare la cât se plasează inflația parcărilor în București? Dacă era maximum 2,5 lei/oră în urmă cu un cincimal și acum e 5, 6 sau 10 lei? Oare în intervalul acesta de timp veniturile au avansat cu 100%, 200%, 400%?

Și în ce măsura legislația locală începe să contravină celei naționale, care e ghidată de prevederea constituțională că România e un stat social? De ce pun această întrebare, fiindcă cei care vor achita taxa de poluare sunt cei mai săraci bucureșteni. Ei sunt aceia care nu-și permit să meargă decât cu mașini non-euro, Euro 1 sau Euro 2. Bogații utilizează mașini mari, „de statut”, care la zecile de mii de euro cât costă se înscriu perfect în grupa netaxată. Așadar se pune întrebarea dacă de la săraci nu luăm bani pentru plata taxelor locale, atunci de la cine? De la noi?

Iar "Ideile" bucureștene și cele de tip Radu Mazăre pot fi preluate și de alte administrații locale și pot duce legislația în altă direcția decât cea trasată de cadrul național, în condițiile în care România nu e republică federală, ci stat național unitar.

Dacă și alte muncipalitati românești vor adopta modele similare de a elimina poluarea, ne vom trezi că trecem printr-un oraș, pe care suntem nevoiți să-l traversăm, fiindcă nu are centură, e slab semnalizat și ne putem rătăci ușor prin el, și odată acest lucru produs nu știm pe ce "broască" legislativă călcăm.

Apropo de broaşte, Primăria are în studiu o plată „franceză” în valoare de 130 milioane de euro, care ar fi exact cât s-ar aduna din acciza locală impusă. Problema e că plata se face o singură dată şi acciza rămâne. Şi ar mai fi şi o nedumerire legată de faptul că dacă tot se iau de la capăt o grămadă de procese, din varii motive, de ce nu se întâmplă acelaşi lucru şi cu cel legat de respectiva plată, ci se preferă să se achite banii? Asta cu precizarea că ceea ce spun nu este teoria conspiraţie, ci o analiză „pe surse”, cum văd eu că se poartă la tv.

Editorial publicat in data de: 05-11-2019
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 484 ori
Website: http://bloguluibalan.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
HCA - SP