Calendar Evenimente vă recomandă:
CURS DE DIPLOMAȚIE ȘI RELAȚII INTERNAȚIONALE
24-06-2019

Întâlnirile au loc zilnic, luni 24, marţi 25, miercuri 26, joi 27, vineri 28 iunie, de la 19.00-21.00

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MICHAEL JACKSON TRIBUTE SHOW
25-06-2019

După ce a devenit "Vocea României" 2018 în echipa lui Smiley, Bogdan Ioan își urmează pasiunea pentru muzică și pregătește un eveniment de anvergură: "Michael Jackson Tribute Show", pe 25 iunie, la Fratelli Studios.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT SIR TOM JONES LA SALA POLIVALENTĂ CLUJ
26-06-2019

Anul viitor, Sir Tom Jones va cânta pentru prima dată în Transilvania. Artistul britanic revine în România pentru a încânta publicul clujean cu cele mai cunoscute hituri, precum It`s Not Unusual, Kiss, Delilah, I`ll Never Fall in Love Again si If I Only Knew.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EL CARRUSEL FESTIVAL 2019 - LA ROMEXPO
27-06-2019

După o primă ediție reușită în 2018, festivalul El Carrusel revine la Romexpo în București cu noi nume internationale din muzica latino.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DEEP FOREST FEST 2019
28-06-2019

Deep Forest Fest, primul festival de muzică electronică din regiunea Oltenia, va avea loc la Râmnicu Vâlcea în perioada 28-30 iunie 2019.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT GARBAGE LA ARENELE ROMANE
29-06-2019

Garbage revine în România și va susține un concert la Arenele Romane pe 29 iunie 2019.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ARAD OPEN AIR FESTIVAL 2019
30-06-2019

Ediția din 2019 a festivalului Arad Open Air va avea loc în perioada 28-30 iunie pe Aeroportul Internațional din Arad.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WHITESNAKE LA ARENELE ROMANE
01-07-2019

Celebra trupă hard rock Whitesnake se întoarce în România pe 1 iulie 2019.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ED SHEERAN PE ARENA NAȚIONALĂ
03-07-2019

Ed Sheeran concertează în România pe Arena Națională din București pe 3 iulie 2019.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NEVERSEA FESTIVAL 2019
05-07-2019

Ediția 2019 a Festivalului Neversea va avea loc în perioada 4-7 iulie, pe o plajă din Constanța. Primele 10.000 de abonamente pentru acest eveniment au fost vândute deja din decembrie 2018!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT BON JOVI LA BUCUREȘTI 2019
21-07-2019

Lumea în care trăim s-a schimbat din 2013, dar un singur lucru se menține cu certitudine: BON JOVI + Piața Constituției = o noapte extraordinară!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
UNTOLD FESTIVAL 2019 LA CLUJ ARENA
01-08-2019

Cea de-a cincea ediție UNTOLD Festival va avea loc la Cluj-Napoca în primul weekend din luna august, mai exact între 1-4 august 2019.

   
preloader
PREZENTUL NE OBLIGĂ SĂ NE ÎNTOARCEM LA ADAM SMITH

Până nu demult, prin publicațiile economice de top ale Occidentului, clasica Avuție a națiunilor a lui Adam Smith ajunsese să nu mai fie citată decât cel mult în derâdere.
URLETE DIN VECINI...

Doi vecini:
-Cine urlă acolo în halul ăsta?
-Vecina de alături.
-Naște?

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
CÂND VULTURII HULPAVI PUN ”TAXĂ PE LĂCOMIE”
Data: 07-01-2019

Singurul lucru care-i mai trebuia României după doi ani de guvernare haotico-dezastruoasă, batjocoritoare la adresa democrației și a economiei private, era exact ”dansul ploii” prin care să invoci criza mai repede. Iar guvernanții nu au vrut să încheie 2018 fără ”petrecerea” asta…
Căci a gândi nici că mai poți, poate doar a contempla sadomasochist prostia și incultura, nesimțirea și nepriceperea, minciuna, populismul și fățărnicia. 2019 a început sub auspicii mult mai rele decât anul precedent, România sărbătorind preluarea Președinției Consiliului European al UE, adică singura ocazie în care puteai să arăți lumii că nu ai intrat degeaba în UE, cu acțiunea ”particoleră” a lui Dragnea împotriva Comisiei Europene pentru a pune batista pe țambalul Teldrum. ”Prietenoasă” și ”lucrativă” va fi atmosfera în toate întâlnirile pe care le vor organiza autoritățile române la București și la Bruxelles în primele 6 luni ale anului…
Dar ca să poți sărbători o astfel de inițiativă trebuia ca anul 2018 să intre în istorie și cu aplicarea ”taxei pe lăcomie”, dacă s-ar fi putut nu doar asupra băncilor, ci asupra oricui nu e de acord să fie furat pentru bunăstarea ”tătucului” dictator și a clicii faraonice. Atunci când Banca Națională a României îți spune că jongleria ta cu grenade defensive în magazinul de cristale va provoca sigur pagube întregii economii românești nu ar trebui să te duci la culcare, după ce ai lăsat demisia pe masă, ci direct pe o insulă îndepărtată din Pacificul de sud unde să asculți colibri și să privești ursuleții koala, cam pentru tot restul vieții tale. Robinhudiada asta de prost gust, prin care pretinzi că vrei să suprataxezi sistemul financiar-bancar când de fapt tu încerci cu disperare să-ți acoperi deficitul bugetar pe care tot tu îl aruncaseși în aer prin măsuri iresponsabile de mituire a pensionarilor și bugetarilor, devine acum periculoasă pentru toți! Căci nu-ți trebuie mai mult de opt clase și un dram de bun simț să înțelegi că a băga în faliment băncile comerciale, companiile de leasing și asigurări înseamnă a nenoroci firmele private, a distruge locuri de muncă, a crea ostilitate față de cel mai mare împrumutător al Ministerului de Finanțe și în final a declanșa o criză economică generalizată pe care nici urmașii vioricilor și orlanzilor nu o vor mai rezolva. In scenariul cel mai optimist, aplicarea ”taxei pe lăcomie” de către vulturii lacomi și ipocriți va duce la dobânzi mai mari (împreună cu creșterea inflației), creșterea gradului de dezintermediere financiară (că tot eram pe ultimul loc în UE…), probleme majore de funcționare pentru aproape trei pătrimi din băncile prezente în România, mutarea datoriei în plan extern la costuri și mai mari, încălcarea legii privind independența Băncii Naționale a României, toate rezultând într-un blocaj financiar-bancar pe care nu credeam să-l mai vedem vreodata la noi. Era logic ca, după ce și-a bătut joc de taxarea muncii în România, Guvernul să facă harcea-parcea și taxarea capitalului, învățându-i pe telespectatorii săi fideli că a face profit în România capitalistă a lui 2019 este ceva rușinos, de care trebuie să-ți fie frică, și că cea mai bună cale este să lucrezi la stat, acolo unde să depinzi de ei, unde poți fi controlat, șantajat și re-educat în spirit comunist propriu anilor ’50, unde trebuie doar să taci și să aplauzi.
A taxa fix ”lăcomia”, bazându-te pe volatilitatea economiei de piață în general și a României în particular (probabil urmează arestarea ROBORULUI pentru neconformitate), a dori să iei o camătă fixă din ceva extrem de volatil precum profitul, obținut după o echilibristică acerbă tocmai din cauza insecurității induse tot de Guvern, a crede că distrugând gospodăria te vei înfrupta din cadavrele ce rămân după explozie sau că populismul ține de foame, înseamnă că nu ști nici măcar de ce te afli pe pământul ăsta, darămite cu ce trebuie să te ocupi la Palatul Victoria… Iar amanetarea viitorului economiei românești va avea efecte negative asupra fiecăruia dintre noi, că înțelegem sau nu.
Cică doi vulturi hulpavi, tată și fiu, zburau pe cerul albastru. Cel mic îl întreabă pe tacsu unde merg. Niciun răspuns. Piticu insistă și insistă, iar într-un final tatăl îi răspunde sec -”De-a-mboulea…”. Nu e de râs, căci 2019 abia a început
Editorial publicat in data de: 07-01-2019
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 439 ori
Website: N/A
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
Alpha