Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT PHOENIX LA HARD ROCK CAFE
16-10-2018

Phoenix va susține concertul "Arhaic Rock" la Hard Rock Cafe pe 16 octombrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
LĂSAȚI-MĂ SĂ CÂNT LA OPERA NAȚIONALĂ ROMÂNĂ CLUJ-NAPOCA
17-10-2018

"Lăsați-mă să cânt", operetă în trei acte pe un libret de Liliana Delescu, Erastia Sever și Viorel Cosma, va avea loc la Opera Română din Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT THE RED GUARD CHOIR LA SALA PALATULUI
18-10-2018

The Red Guard Choir revine în România cu un concert ce va avea loc la Sala Palatului pe 18 octombrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
GALA FOLCLORULUI ROMÂNESC LA SALA PALATULUI
19-10-2018

"Gala Folclorului Românesc - Dansul, Muzica și Portul la Români" aduce un crâmpei din frumusețea tradițiilor românești pe scena Sălii Palatului pe 19 octombrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO 2018
20-10-2018

A cincea ediție "We Love Retro" va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 20 octombrie 2018, începând cu ora 21:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
REMEMBER CENACLUL FLACĂRA LA SALA POLIVALENTĂ CLUJ-NAPOCA
21-10-2018

Remember Cenaclul Flacăra ajunge la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 21 octombrie 2018, de la ora 19:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ZILELE ACADEMICE CLUJENE
21-10-2018

În perioada 16 – 21 Octombrie 2018, în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri, se desfăşoară la Cluj-Napoca ZILELE ACADEMICE CLUJENE.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CURS PRACTIC DE DESIGN INTERIOR
22-10-2018

Design-ul este o disciplină ce urmăreşte armonizarea estetică a spaţiului uman, începând de la conceperea obiectelor mărunte, uzuale, şi până la coordonarea de grupări complexe, cum ar fi amenajarea peisajului sau urbanismul.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT TUDOR GHEORGHE LA SALA PALATULUI
23-10-2018

În anul Centenarului, Tudor Gheorghe va susține un concert special, "Tot ce-i românesc nu piere", la Sala Palatului din București pe 23 octombrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ESTAS TONNE LA CLUJ-NAPOCA
24-10-2018

Estas Tonne va susține un concert la Opera Națională Română din Cluj-Napoca pe 24 octombrie 2018. Evenimentul face parte din turneul "The Breath the Sound".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAKE-UP FEST 2018 LA BUCUREȘTI
03-11-2018

MAKE-UP FEST este la cea de-a 6-a editie si este un eveniment dedicat integral machiajului, conceput pentru a-i reuni pe profesionistii din domeniu dar si pentru a trezi interesul marelui public.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
AL DI MEOLA ȘI PRIMUL SĂU ALBUM COMPUS SUB PATRONAJUL FERICIRII
27-11-2018

AL DI MEOLA si revenirea unui chitarist fabulos in aceasta toamna pe data de 27 noiembrie la Sala Palatului, intr-un eveniment dedicat noului material discografic, OPUS, aparut la finele lunii februarie, si interpretat la Bucuresti sub umbrela fericirii.

   
preloader
TOP MOLDAVIAN WINES IN MASTERCLASS, BY FRANK SMULDERS

I am a huge fan of Moldavian wines and their promotional strategy. I was impressed when I visited five of their wineries a month ago, spending two days on the “WINEding roads” and tasting their top offers.
TESTAREA PUIIULUI PRĂJIT

Un tip intră într-un restaurant și cere un pui rotisat, dar să fie musai de la Avicola Florești, de lângă Cluj!
Ospătarul merge în spate și îi spune bucătarului cererea neobișnuită. Bucătarul spune ”lasă bă îi dăm ce avem. nu știe ală, mă...”
Peste câteva minute ospătarul se întoarce cu un pui rotisat, frumos și-l întinde clientului. Acesta îl întoarce pe toate părțile, îi bagă degetul în fund și spune supărat:
- Ăsta e de Avicola Cre...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
BANCA CENTRALĂ SE RĂZBOIEȘTE CU O INFLAȚIE ATIPICĂ (Partea II)
Data: 18-09-2018

Continuarea editorialului de ieri...
Dacă un formator de opinie – ale cărui intervenții în dezbateri TV și pe bloguri sunt frecvente – susține că Banca Națională este singura vinovată de explozia inflaționistă, cauza fiind intervențiile sale tardive, nu înseamnă că spune adevărul. De altfel, doar spune, nu argumentează. Dacă, în aceeași ordine de idei, un cor de critici ai BNR intervine în spațiul public cu prea mult zgomot și prea puțină analiză, provocând doar confuzie, cauza e că nu sunt citite corect statisticile și datele din piață. Adevărul fiind că din octombrie 2017, de când a debutat actualul ciclu inflaționist, am văzut cum banca centrală, acționând ca în fața unei table de șah, a făcut mutări ce nu au dat greș niciodată. Și le-a făcut exact când trebuia, nici mai devreme și nici mai târziu. De fiecare dată judecând corect. Altfel, dacă după fiecare lună în care au fost provocate șocuri inflaționiste ar fi urmat scumpiri în lanţ, dacă scumpirea combustibililor ar fi continuat să scumpească transporturile, dacă scumpirea electricităţii ar fi continuat să scumpească toate produsele, la care s-ar fi adăugat scumpirile influențate de scumpirea gazelor și a energiei termice, inflația ar fi ajuns mult mai sus! Era deci logic ca banca centrală să-şi consolideze apărarea după fiecare șoc inflaționist, ca să oprească creșterile explozive de prețuri din lunile următoare.

Având grijă de acele stări de echilibru pe care banca centrală nu și-a îngăduit niciodată să le strice: 1) între stabilitatea preţurilor şi stabilitatea financiară; 2) între dinamica dobânzii de politică monetară, creșterea economică și procesul de creditare. Deşi exista o dorinţă generală ca să-și fi început mai repede creșterea și să fi crescut mai mult dobânda-cheie, banca centrală a evitat orice risc de rupere a echilibrelor în economie.
Cauzele primordiale ale șocurilor inflaționiste din octombrie 2017, ianuarie, aprilie și august 2018 au fost în mare aceleași: intervențiile autorităților de reglementare, care au scumpit semnificativ energia electrică, energia termică, gazele naturale sau au majorat accizele la combustibili ori la tutun. Acestea au fost viiturile. Dacă au fost necesare ori nu, dacă au fost făcute la timpul lor sau în momente nepotrivite… e treaba autorităților de reglementare să ofere societății românești explicațiile cuvenite. Treaba Băncii Naționale a fost și este să ridice stăvilare în fața acestor viituri, în momentele cele mai potrivite. Fără să lovească în creșterea economică. Și, mai departe, fără să descurajeze creditarea.
Editorial publicat in data de: 18-09-2018
de către Adrian Vasilescu
Vizualizat de: 363 ori
Website: http://bnro.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
HCA Dalles