Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT PHOENIX LA HARD ROCK CAFE
16-10-2018

Phoenix va susține concertul "Arhaic Rock" la Hard Rock Cafe pe 16 octombrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
LĂSAȚI-MĂ SĂ CÂNT LA OPERA NAȚIONALĂ ROMÂNĂ CLUJ-NAPOCA
17-10-2018

"Lăsați-mă să cânt", operetă în trei acte pe un libret de Liliana Delescu, Erastia Sever și Viorel Cosma, va avea loc la Opera Română din Cluj-Napoca pe 17 octombrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT THE RED GUARD CHOIR LA SALA PALATULUI
18-10-2018

The Red Guard Choir revine în România cu un concert ce va avea loc la Sala Palatului pe 18 octombrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
GALA FOLCLORULUI ROMÂNESC LA SALA PALATULUI
19-10-2018

"Gala Folclorului Românesc - Dansul, Muzica și Portul la Români" aduce un crâmpei din frumusețea tradițiilor românești pe scena Sălii Palatului pe 19 octombrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO 2018
20-10-2018

A cincea ediție "We Love Retro" va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 20 octombrie 2018, începând cu ora 21:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
REMEMBER CENACLUL FLACĂRA LA SALA POLIVALENTĂ CLUJ-NAPOCA
21-10-2018

Remember Cenaclul Flacăra ajunge la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca pe 21 octombrie 2018, de la ora 19:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ZILELE ACADEMICE CLUJENE
21-10-2018

În perioada 16 – 21 Octombrie 2018, în contextul aniversării Centenarului Marii Uniri, se desfăşoară la Cluj-Napoca ZILELE ACADEMICE CLUJENE.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CURS PRACTIC DE DESIGN INTERIOR
22-10-2018

Design-ul este o disciplină ce urmăreşte armonizarea estetică a spaţiului uman, începând de la conceperea obiectelor mărunte, uzuale, şi până la coordonarea de grupări complexe, cum ar fi amenajarea peisajului sau urbanismul.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT TUDOR GHEORGHE LA SALA PALATULUI
23-10-2018

În anul Centenarului, Tudor Gheorghe va susține un concert special, "Tot ce-i românesc nu piere", la Sala Palatului din București pe 23 octombrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ESTAS TONNE LA CLUJ-NAPOCA
24-10-2018

Estas Tonne va susține un concert la Opera Națională Română din Cluj-Napoca pe 24 octombrie 2018. Evenimentul face parte din turneul "The Breath the Sound".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAKE-UP FEST 2018 LA BUCUREȘTI
03-11-2018

MAKE-UP FEST este la cea de-a 6-a editie si este un eveniment dedicat integral machiajului, conceput pentru a-i reuni pe profesionistii din domeniu dar si pentru a trezi interesul marelui public.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
AL DI MEOLA ȘI PRIMUL SĂU ALBUM COMPUS SUB PATRONAJUL FERICIRII
27-11-2018

AL DI MEOLA si revenirea unui chitarist fabulos in aceasta toamna pe data de 27 noiembrie la Sala Palatului, intr-un eveniment dedicat noului material discografic, OPUS, aparut la finele lunii februarie, si interpretat la Bucuresti sub umbrela fericirii.

   
preloader
TOP MOLDAVIAN WINES IN MASTERCLASS, BY FRANK SMULDERS

I am a huge fan of Moldavian wines and their promotional strategy. I was impressed when I visited five of their wineries a month ago, spending two days on the “WINEding roads” and tasting their top offers.
TESTAREA PUIIULUI PRĂJIT

Un tip intră într-un restaurant și cere un pui rotisat, dar să fie musai de la Avicola Florești, de lângă Cluj!
Ospătarul merge în spate și îi spune bucătarului cererea neobișnuită. Bucătarul spune ”lasă bă îi dăm ce avem. nu știe ală, mă...”
Peste câteva minute ospătarul se întoarce cu un pui rotisat, frumos și-l întinde clientului. Acesta îl întoarce pe toate părțile, îi bagă degetul în fund și spune supărat:
- Ăsta e de Avicola Cre...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
BANCA CENTRALĂ SE RĂZBOIEȘTE CU O INFLAȚIE ATIPICĂ (Partea I)
Data: 17-09-2018

Într-un top al generatorilor de creștere – care ne-ar putea aduce într-un viitor apropiat bunăstarea râvnită – unul dintre locurile din față este ocupat de stabilizarea inflației în jurul unei rate anuale de 2 la sută.
Pentru că: 1) o inflație în jur de 2 la sută pe 12 luni, nici mai mare, nici mai mică, ar acționa ca medicament; 2) ajustarea inflației la acest nivel ar contribui activ (prin anihilarea efectelor nocive) la stimularea sustenabilității creșterii economice și, totodată, la îmbunătățirea standardului de viață al întregii societăți.
Comunicatul INS de marți, cuprinzând datele inflației din august 2018, ne reamintește însă că mai avem ceva drum de parcurs până să atingem acest optim. Deși, după ce în iunie a.c. rata pe 12 luni a creșterii prețurilor ajunsese la cel mai înalt vârf al ciclului inflaționist ce a debutat în octombrie 2017, de 5,40 la sută, în iulie 2018 părea că intrăm într-un nou ciclu, de dezinflație. Două indicii susțineau o astfel de previziune. În primul rând, rata lunară din iunie – când inflația anuală a fost cea mai mare – se apropia de zero. Apoi, pentru că în luna iulie, cu o rată lunară ajunsă sub nivelul zero, înregistram o inflație pe 12 luni cu un punct procentual sub cea din iunie: 4,56 la sută. Și iată că, în august, inflația pe 12 luni a revenit peste 5 la sută. Dovadă că lupta cu inflaţia continuă și, totodată, rămâne complicată. Iar tratamentele ce pot fi aplicate au atât de multe contraindicaţii încât, și în actualul ciclu inflaționist, Banca Națională a fost nevoită să ridice stăvilare în calea creșterii prețurilor folosind întregul arsenal de care dispune.
Decizia Consiliului de Administraţie al BNR din vara lui 2018, de a lăsa nemişcată la 2,50 la sută rata dobânzii de politică monetară, a fost o surpriză atât pentru analişti, cât şi pentru pieţe. Mai ales că, începând de pe la jumătatea lunii iunie, se înmulţiseră prezicerile că dobânda va fi urcată. Dar nu s-a întâmplat aşa. Fapt taxat cu un aflux de titluri acide, sugerând că dobânda ar fi ruginit sau că BNR întârzie să strângă și mai mult șurubul politicii monetare deşi inflaţia nu-și oprește creșterea....

(va cotinua maine)
Editorial publicat in data de: 17-09-2018
de către Adrian Vasilescu
Vizualizat de: 161 ori
Website: http://bnro.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
Alpha