Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ALESSANDRO SAFINA LA SALA PALATULUI
17-02-2019

Alessandro Safina revine în România cu un concert ce va avea loc la Sala Palatului din București pe 17 februarie 2019.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MĂ TOT DUC CU OANA PELLEA ȘI MIHAI GRUIA SANDU
19-02-2019

Luna februarie o readuce pe Oana Pellea la Timișoara, în 19 februarie, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, începând cu ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SERIA DE CONFERINȚE - DESPRE LUMEA ÎN CARE TRĂIM
23-02-2019

Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“, Editura Humanitas şi Asociația ARCCA organizează a doua ediţie a seriei de conferinţe Despre lumea în care trăim, un festival de conferinţe şi dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TÂRGUL ROMHOTEL LA ROMEXPO 2019
24-02-2019

Ajunsă la a XXVII-a ediție, ROMHOTEL reprezintă o platformă ideală pentru expunerea, în condiții profesioniste, a noutăților și tendințelor unei piețe în continuă schimbare, așa cum este industria ospitalității românești.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT AURELIAN TEMIȘAN - „OAMENI – TRIBUT AURELIAN ANDREESCU”
05-03-2019

În luna martie, mărțișoarele sunt înlocuite cu șlagărele românești în concertul eveniment „Oameni – Tribut Aurelian Andreescu” organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, la Sala Mare a Teatrului Național București, marți, 5 martie, de la ora 19:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DANCEMASTERS GRAND SLAM LA BUCUREȘTI
16-03-2019

DanceMasters, aflat anul acesta la cea de-a 16-a ediție, este cea mai importantă competiție internațională de dans sportiv organizată la noi în țară și printre cele mai bine poziționate internațional.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ANDRÉ RIEU ANUNȚĂ AL TREILEA CONCERT LA CLUJ-NAPOCA PE 6 APRILIE 2019
06-04-2019

Biletele pentru concertul anunțat pentru data de 5 aprilie 2019 s-au epuizat în numai trei ore de la punerea acestora în vânzare! Artistul a anunțat un al treilea concert la Cluj, pe 6 aprilie!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT PLACIDO DOMINGO Jr. LA SALA PALATULUI
17-04-2019

Organizatorii propun bucureștenilor o premieră muzicală absolută prin concertul care va fi susținut de un artist care moștenește un talent muzical inconfundabil: Plácido Domingo Jr., împreună cu alte nume importante ale scenei naționale și internaționale vor evolua pe aceeași scenă.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BRANDMINDS 2019 - GREAT THINKERS IN BUCHAREST
10-05-2019

ONE DAY OF INSPIRATION with the BEST SPEAKERS OF THE WORLD! Time is your most precious asset! That’s why we brought the best influencers of the world for one day of pure insipration.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EDVIN MARTON CÂNTĂ ROCKSYMPHONY LA BUCUREȘTI 2019
16-05-2019

Pe 16 mai 2019, îndrăgitul violonist și compozitor Edvin Marton se întoarce pe scena Sălii Palatului din București, alături de orchestra sa, cu un nou show intitulat The RockSymphony. Artistul a pregătit un repertoriu vast, de la Vivaldi și până la hit-urile trupei Metallica.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PAPA FRANCISC VIZITEAZĂ ROMÂNIA IN MAI 2019
31-05-2019

Sala de Presă a Sfântului Scaun a anunțat că Papa Francisc efectuează o călătorie apostolică în România în zilele 31 mai – 2 iunie 2019 cu etape la București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT BON JOVI LA BUCUREȘTI 2019
21-07-2019

Lumea în care trăim s-a schimbat din 2013, dar un singur lucru se menține cu certitudine: BON JOVI + Piața Constituției = o noapte extraordinară!

   
preloader
EDUCAȚIA - SERVICIUL DE STAT CARE ÎȚI DĂ DREPTUL DE A TĂCEA

A făcut recent ceva vâlvă în presă o informație de la INS potrivit căreia, în trimestrul III al anului trecut, românii au cheltuit în medie pe educație doar un procent infim, de 0,2% din totalul cheltuielilor lor de consum, respectiv cam 3,48 lei pe lună.
MOTOTOLIREA SĂ TRĂIASCĂ ...


Soția stă în fata soțului și îl întreabă:
– Ai mai văzut vreodată o bancnotă de 10 Euro foarte mototolită?
-Nu… răspunse el mirat.
Atunci soția, foarte provocator, își desface primul nasture de la bluză și cu mâna scoate bancnota și i-o dă.
Soțului ii place foarte mult.
– Dar o bancnotă de 20 de euro foarte mototolită, ai mai văzut?
– Nuuu… răspunde el cu respirația întretăiată.
Ea își ridică uș...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
BANCA CENTRALĂ SE RĂZBOIEȘTE CU O INFLAȚIE ATIPICĂ (Partea I)
Data: 17-09-2018

Într-un top al generatorilor de creștere – care ne-ar putea aduce într-un viitor apropiat bunăstarea râvnită – unul dintre locurile din față este ocupat de stabilizarea inflației în jurul unei rate anuale de 2 la sută.
Pentru că: 1) o inflație în jur de 2 la sută pe 12 luni, nici mai mare, nici mai mică, ar acționa ca medicament; 2) ajustarea inflației la acest nivel ar contribui activ (prin anihilarea efectelor nocive) la stimularea sustenabilității creșterii economice și, totodată, la îmbunătățirea standardului de viață al întregii societăți.
Comunicatul INS de marți, cuprinzând datele inflației din august 2018, ne reamintește însă că mai avem ceva drum de parcurs până să atingem acest optim. Deși, după ce în iunie a.c. rata pe 12 luni a creșterii prețurilor ajunsese la cel mai înalt vârf al ciclului inflaționist ce a debutat în octombrie 2017, de 5,40 la sută, în iulie 2018 părea că intrăm într-un nou ciclu, de dezinflație. Două indicii susțineau o astfel de previziune. În primul rând, rata lunară din iunie – când inflația anuală a fost cea mai mare – se apropia de zero. Apoi, pentru că în luna iulie, cu o rată lunară ajunsă sub nivelul zero, înregistram o inflație pe 12 luni cu un punct procentual sub cea din iunie: 4,56 la sută. Și iată că, în august, inflația pe 12 luni a revenit peste 5 la sută. Dovadă că lupta cu inflaţia continuă și, totodată, rămâne complicată. Iar tratamentele ce pot fi aplicate au atât de multe contraindicaţii încât, și în actualul ciclu inflaționist, Banca Națională a fost nevoită să ridice stăvilare în calea creșterii prețurilor folosind întregul arsenal de care dispune.
Decizia Consiliului de Administraţie al BNR din vara lui 2018, de a lăsa nemişcată la 2,50 la sută rata dobânzii de politică monetară, a fost o surpriză atât pentru analişti, cât şi pentru pieţe. Mai ales că, începând de pe la jumătatea lunii iunie, se înmulţiseră prezicerile că dobânda va fi urcată. Dar nu s-a întâmplat aşa. Fapt taxat cu un aflux de titluri acide, sugerând că dobânda ar fi ruginit sau că BNR întârzie să strângă și mai mult șurubul politicii monetare deşi inflaţia nu-și oprește creșterea....

(va cotinua maine)
Editorial publicat in data de: 17-09-2018
de către Adrian Vasilescu
Vizualizat de: 518 ori
Website: http://bnro.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
Alpha