Calendar Evenimente vă recomandă:
ZILELE BUCUREȘTIULUI 2018 ÎN PIAȚA CONSTITUȚIEI
22-09-2018

Evenimentul Zilele Bucureștiului 2018 va avea loc în perioada 21-23 septembrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MUSICAL - MAMMA MIA! LA SALA PALATULUI
22-09-2018

Producția românească a celebrului musical revine cu o nouă stagiune ce va avea loc la Sala Palatului pe 22 și 23 septembrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TEATRU - UNDE DAI ȘI UNDE CRAPĂ
23-09-2018

Distribuție: Andrei Seușan, Daniel Hara, Eduard Cîrlan.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
24 DE ANI DE Cosmetics Beauty Hair!
27-09-2018

COSMETICS BEAUTY HAIR, cel mai important eveniment din România adresat sectorului de beauty, va avea loc în perioada 27 - 30 septembrie 2018, la Romexpo.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ANDRA - TRADIȚIONAL, LA SALA PALATULUI
30-09-2018

Andra va susține concertul "Tradițional", în cadrul căruia va interpreta piese iubite din folclorul românesc, culese din toate regiunile istorice ale țării.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
STAND UP BADEA, BORDEA ȘI MICUTZU - STRICĂM O GENERAȚIE
01-10-2018

Badea, Bordea și Micutzu se întorc la Sala Palatului, pe 1 și 2 octombrie 2018, cu un show nou de stand up comedy: ”Stricăm o generație”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
REMEMBER CENACLUL FLACĂRA LA TIMIȘOARA
02-10-2018

Remember Cenaclul Flacăra ajunge la Filarmonica Banatul din Timișoara pe 2 octombrie 2018, de la ora 19:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MIORITMIC FESTIVAL 2018 LA CLUJ-NAPOCA
05-10-2018

Mioritmic a ajuns la ediția cu numărul șase. Aceasta va avea loc în perioada 5-7 octombrie 2018 pe Aleea Muzeului Etnografic din Cluj-Napoca.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BALET ÎN PREMIERĂ - SPARTACUS
07-10-2018

Adaptat după opera lui Raffaello Giovagnoli, Spartacus aduce pe scenă peste 80 de artiști și balerini din Rusia, Republica Moldova și România pentru un spectacol ce va avea loc pe 7 octombrie la Sala Palatului din București.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT NIGEL KENNEDY 2018 LA SALA PALATULUI
08-10-2018

Nigel Kenedy, cunoscutul violonist, revine în România cu un nou concert: "Bach & Gershwin". Evenimentul va avea loc pe 8 octombrie 2018 la Sala Palatului.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAKE-UP FEST 2018 LA BUCUREȘTI
03-11-2018

MAKE-UP FEST este la cea de-a 6-a editie si este un eveniment dedicat integral machiajului, conceput pentru a-i reuni pe profesionistii din domeniu dar si pentru a trezi interesul marelui public.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
AL DI MEOLA ȘI PRIMUL SĂU ALBUM COMPUS SUB PATRONAJUL FERICIRII
27-11-2018

AL DI MEOLA si revenirea unui chitarist fabulos in aceasta toamna pe data de 27 noiembrie la Sala Palatului, intr-un eveniment dedicat noului material discografic, OPUS, aparut la finele lunii februarie, si interpretat la Bucuresti sub umbrela fericirii.

   
preloader
CU PAPAGALUL LA REEDUCARE

O tipă frumoasă, blondă şi apetisantă avea o papagaliţă, care o imita mai mereu. Când ajungea acasă,obişnuia să se aşeze în faţă oglinzii si să zică: „- Sunt frumoasă, sexi şi îmi place să fac sex”. Papagaliţa la fel, repeta dupa ea. Toate bune, însă, până într-o zi, când vine un preot în vizită:
– Vai, ce papagal frumos aveţi. La scurt timp papagaliţa începe: „Sunt frumoasă, sexi şi îmi place să fac sex”. Preotul oripilat, spune: – Vai, cu...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
TOPUL RESTOCRACY 2018 PENTRU CELE MAI BUNE MÂNCĂRURI DIN BUCUREȘTI
Data: 30-04-2018

Intr-o lume a vitezei și a nepăsării în alimentația zilnică, echipa de la Restocracy, sub atenta și critica gestiune a lui George Butunoiu, a prezentat de curând topul mâncărurilor din București, competiție la care au participat restaurante de renume din capitală.
De remarcat sunt atât grija și meticulozitatea în alcătuirea regulilor concursului, a componenței juriului, seriozitatea cu care s-au prezentat concurenții, dar și dragostea pentru frumos, gust și civilizație care au guvernat concursul pentru a afla care sunt cele mai bune mâncăruri din restaurantele bucureștene.
De asemenea este important de notat că în sfârșit după 29 de ani de la Revoluție avem toate restaurantele posibile în București, avem calitate atât printre Chef-ii care gătesc, cât și respect pentru creativitate și libertate în acțiune din partea patronilor de localuri. Iar inițiativa Restocracy vine tocmai precum o sugestie de clasă și finețe ce contribuie la dezvoltarea celui de-al treilea pilon al succesului culinar: educarea publicului consumator din capitala României. Amfitrionul ceremoniei de acordare a premiilor și inițiator al concursului, Butunoiu a reușit să adune în juriu specialiști în arta culinară, în total 70 de personalități din 30 de țări – din care 20 de ambasadori și alți diplomați acreditați la București, care au fost cu toții plăcut surprinși de calitatea ”probelor” din concurs. Motivând idea concursului, Butunoiu spunea: „Competiții de acest fel, pentru desemnarea celor mai bune feluri de mâncare din categorii specifice, se fac în aproape toate țările, în paralel cu alte competiții pentru desemnarea celor mai bune (în general) restaurante dintr-un oraș/zonă, grupate pe tipuri de bucătarii sau specific dominant, de regulă. Pentru că se întâmplă ca un restaurant să fie desemnat cel mai bun din oraș, în anul respectiv, pentru o bucătărie, însă cel mai bun fel dintr-o mâncare din acea bucătărie să fie găsit la alt restaurant, a intervenit necesitatea și a unui astfel de clasament.”

Iată, așadar, pentru cunoscători, dar și pentru curioși, Topul celor mai bune mâncăruri din București, pentru a ști unde să vă opriți pentru desfătarea papilelor gustative:
Cele mai bune sushi și sashimi – Argentine
Cel mai bun ramen – Kanpai Bistro
Cel mai bun udon – Yuki
Cele mai bune paste și cel mai bun risotto – Roberto’s
Cel mai bun foie gras – L’Atelier
Cel mai bun pește – Fish House
Cele mai bune fructe de mare – Isoletta
Cel mai bun steak (vită japoneză) – Benihana
Cel mai bun steak (vită nejaponeză) – Red Angus
Mențiuni speciale:
Somonul salbatic de la Yoshi
Bucatini al coniglio della caccia - Borgo Margherita
Risotto ai ricci di mare con bottarga - Belli Siciliani
Legumele de la MAIZE
Supa de fructe de mare - Raionul de Pește
Creveții cu sos de lămâie și usturoi - Mesogios
Lobsterul cu polenta - Le Bistrot Francais
Macroul cu sos verde - La Cave de Bucarest
King & Tiger Prawns - Dancing Lobster
Mentiuni speciale „hors concours” pentru:
Pizza Margherita - Borgo Margherita
Ciocolata spumoasă, cremoasă, crocantă, înghețată de arahide cu sare afumată și piment d’Espelette din Le Bistrot Francais
Serviciul și ambianța de la Isoletta

Evaluările în concurs se fac printr-un sistem de înscriere voluntară și cu degustări deschise, pentru care restaurantele se pregătesc din timp. Restocracy a ales acest sistem cu înscriere voluntară și evaluare la vedere. „Prin acest sistem urmărim să vedem care este nivelul maxim pe care un restaurant, respectiv cheful lor, pot să-l atingă dacă își pun la contribuție toată priceperea și resursele si fac un efort consistent, în ideea că oricine ar putea beneficia de o astfel de experiență gastronomică, cel putin teoretic”, spun organizatorii.

Competiția „Topul Restocracy al Mâncărurilor” se organizează anual, în perioada ianuarie – aprilie, iar titlurile decernate restaurantelor câștigătoare, „Cel mai bun fel specific pentru anul X” sunt valabile un an, până la desemnarea următorilor căștigători ai respectivei categorii.

Educarea publicului pentru a mânca sănătos și gustos nu înseamnă doar cure de slăbire și detoxifiere. Inseamnă să fim curioși, să testăm, să învățăm să prețuim creativitatea, gustul, să devenim mai exigenți și să înțelegem efortul și îndemânarea artei culinare.
Editorial publicat in data de: 30-04-2018
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 580 ori
Website: http://www.restocracy.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
Digitalizarea