TOPUL RESTOCRACY 2018 PENTRU CELE MAI BUNE MÂNCĂRURI DIN BUCUREȘTI
Data: 30-04-2018
Intr-o lume a vitezei și a nepăsării în alimentația zilnică, echipa de la Restocracy, sub atenta și critica gestiune a lui George Butunoiu, a prezentat de curând topul mâncărurilor din București, competiție la care au participat restaurante de renume din capitală.
De remarcat sunt atât grija și meticulozitatea în alcătuirea regulilor concursului, a componenței juriului, seriozitatea cu care s-au prezentat concurenții, dar și dragostea pentru frumos, gust și civilizație care au guvernat concursul pentru a afla care sunt cele mai bune mâncăruri din restaurantele bucureștene.Data: 30-04-2018
Intr-o lume a vitezei și a nepăsării în alimentația zilnică, echipa de la Restocracy, sub atenta și critica gestiune a lui George Butunoiu, a prezentat de curând topul mâncărurilor din București, competiție la care au participat restaurante de renume din capitală.
De asemenea este important de notat că în sfârșit după 29 de ani de la Revoluție avem toate restaurantele posibile în București, avem calitate atât printre Chef-ii care gătesc, cât și respect pentru creativitate și libertate în acțiune din partea patronilor de localuri. Iar inițiativa Restocracy vine tocmai precum o sugestie de clasă și finețe ce contribuie la dezvoltarea celui de-al treilea pilon al succesului culinar: educarea publicului consumator din capitala României. Amfitrionul ceremoniei de acordare a premiilor și inițiator al concursului, Butunoiu a reușit să adune în juriu specialiști în arta culinară, în total 70 de personalități din 30 de țări – din care 20 de ambasadori și alți diplomați acreditați la București, care au fost cu toții plăcut surprinși de calitatea ”probelor” din concurs. Motivând idea concursului, Butunoiu spunea: „Competiții de acest fel, pentru desemnarea celor mai bune feluri de mâncare din categorii specifice, se fac în aproape toate țările, în paralel cu alte competiții pentru desemnarea celor mai bune (în general) restaurante dintr-un oraș/zonă, grupate pe tipuri de bucătarii sau specific dominant, de regulă. Pentru că se întâmplă ca un restaurant să fie desemnat cel mai bun din oraș, în anul respectiv, pentru o bucătărie, însă cel mai bun fel dintr-o mâncare din acea bucătărie să fie găsit la alt restaurant, a intervenit necesitatea și a unui astfel de clasament.”
Iată, așadar, pentru cunoscători, dar și pentru curioși, Topul celor mai bune mâncăruri din București, pentru a ști unde să vă opriți pentru desfătarea papilelor gustative:
Cele mai bune sushi și sashimi – Argentine
Cel mai bun ramen – Kanpai Bistro
Cel mai bun udon – Yuki
Cele mai bune paste și cel mai bun risotto – Roberto’s
Cel mai bun foie gras – L’Atelier
Cel mai bun pește – Fish House
Cele mai bune fructe de mare – Isoletta
Cel mai bun steak (vită japoneză) – Benihana
Cel mai bun steak (vită nejaponeză) – Red Angus
Mențiuni speciale:
Somonul salbatic de la Yoshi
Bucatini al coniglio della caccia - Borgo Margherita
Risotto ai ricci di mare con bottarga - Belli Siciliani
Legumele de la MAIZE
Supa de fructe de mare - Raionul de Pește
Creveții cu sos de lămâie și usturoi - Mesogios
Lobsterul cu polenta - Le Bistrot Francais
Macroul cu sos verde - La Cave de Bucarest
King & Tiger Prawns - Dancing Lobster
Mentiuni speciale „hors concours” pentru:
Pizza Margherita - Borgo Margherita
Ciocolata spumoasă, cremoasă, crocantă, înghețată de arahide cu sare afumată și piment d’Espelette din Le Bistrot Francais
Serviciul și ambianța de la Isoletta
Evaluările în concurs se fac printr-un sistem de înscriere voluntară și cu degustări deschise, pentru care restaurantele se pregătesc din timp. Restocracy a ales acest sistem cu înscriere voluntară și evaluare la vedere. „Prin acest sistem urmărim să vedem care este nivelul maxim pe care un restaurant, respectiv cheful lor, pot să-l atingă dacă își pun la contribuție toată priceperea și resursele si fac un efort consistent, în ideea că oricine ar putea beneficia de o astfel de experiență gastronomică, cel putin teoretic”, spun organizatorii.
Competiția „Topul Restocracy al Mâncărurilor” se organizează anual, în perioada ianuarie – aprilie, iar titlurile decernate restaurantelor câștigătoare, „Cel mai bun fel specific pentru anul X” sunt valabile un an, până la desemnarea următorilor căștigători ai respectivei categorii.
Educarea publicului pentru a mânca sănătos și gustos nu înseamnă doar cure de slăbire și detoxifiere. Inseamnă să fim curioși, să testăm, să învățăm să prețuim creativitatea, gustul, să devenim mai exigenți și să înțelegem efortul și îndemânarea artei culinare.
Editorial publicat in data de:
30-04-2018
de către Mihai Mătieș
Website:
http://www.restocracy.ro
Tweet
de către Mihai Mătieș
Comentarii:
0