Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT VIENA MAGIC LA SALA PALATULUI
17-12-2018

Concertul de Crăciun "Vienna Magic" va avea loc la Sala Palatului pe 17 decembrie 2018, de la ora 19:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ȘTEFAN HRUȘCĂ LA TNB
17-12-2018

Ştefan Hruşcă revine acasă pentru un turneu aniversar, iar pe 17 decembrie 2018 cele mai frumoase colinde vor răsuna la Teatrul Național din București, începând cu ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PIAȚA DE CRĂCIUN BUCUREȘTI
18-12-2018

Primăria Capitalei, prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, organizează Piața de Crăciun București, între 30 noiembrie și 28 decembrie 2018, pe esplanada cu statui din Piața Universității, în intervalul orar 10:00 – 22:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
KINGS OF COMEDY LA SALA PALATULUI
20-12-2018

Show-ul de stand-up comedy, "Kings of Comedy" va fi susținut de Mihai Bobonete, Adrian Văncică, Constantin Diță și Mihai Rait și va avea loc la Sala Palatului pe 20 decembrie 2018, începând cu ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TOT CE-I ROMÂNESC NU PIERE - CU TUDOR GHEORGHE
21-12-2018

Având în vedere sutele de cereri pentru suplimentarea locurilor, concertul maestrului Tudor Gheorghe din 23 octombrie se va relua si pe 21 decembrie 2018!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPECTACOL - WINTER DELIGHTS LA CLUJ-NAPOCA
22-12-2018

Spectacolul Winter Delights își va întâmpina oaspeții în cadrul a două ediții festive, desfășurate pe 21 și 23 decembrie 2018 la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAM SĂRBĂTORI CORA HYPERMARKET
23-12-2018

Iată alăturat programul hypermarketului CORA de sărbători în toate locațiile din țară.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAMMA MIA! LA SALA POLIVALENTĂ CRAIOVA
23-12-2018

Pe 23 decembrie, aproape de Ajunul Crăciunului, spectacolul „Mamma Mia!” ajunge la Sala Polivalentă din Craiova.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
LACUL LEBEDELOR - BALET CLASIC LA TNB
25-12-2018

Baletul Clasic din St. Petersburg A. Batalov vine la București în cadrul unei reprezentații pentru Lacul Lebedelor. Evenimentul va avea loc la Teatrul Național din București pe 25 decembrie 2018, începând cu ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
REVELION 2019 CU DELIA ȘI PROVINCIALII LA BERĂRIA H DIN BUCUREȘTI
31-12-2018

La trecerea dintre ani, la Berăria H, Delia și Provincialii vor asigura un show demn de noaptea de Revelion.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ANDRÉ RIEU ANUNȚĂ AL TREILEA CONCERT LA CLUJ-NAPOCA PE 6 APRILIE 2019
06-04-2019

Biletele pentru concertul anunțat pentru data de 5 aprilie 2019 s-au epuizat în numai trei ore de la punerea acestora în vânzare! Artistul a anunțat un al treilea concert la Cluj, pe 6 aprilie!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT BON JOVI LA BUCUREȘTI 2019
21-07-2019

Lumea în care trăim s-a schimbat din 2013, dar un singur lucru se menține cu certitudine: BON JOVI + Piața Constituției = o noapte extraordinară!

   
preloader
BUCUREȘTIUL ARE NEVOIE DE MONORAIL

Elevii bucureşteni şi însoţitorii pensionarilor ar putea să beneficieze-precum persoanelor în etate, care au deja gratuitate pe mijloacele de transport de la suprafaţă. Mai important ar fi însă – dacă discutăm în termeni de eficienţă - ca mijloacele de suprafaţă să se integreze cu cele din subteran.
CÂND VINE ZÂNA DE CRĂCIUN ... ÎN LOCUL MOȘULUI...

O zana spune unui cuplu:
- Pentru ca sunteti un cuplu exemplar chiar si dupa 30 de ani de casatorie, voi indeplini cate o dorinta fiecaruia dintre voi.
Sotia spune:
- Eu as dori sa fac turul lumii impreuna cu sotul meu iubit!
Zana agita bagheta fermecata...abracadabra...si doua bilete de avion apar in mainile femeii.
Apoi este randul barbatului:
- Mda, este o chestie romantica, dar o asemenea ocazie ai o singura data in viata. Sunt dezolat, draga mea, da...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
TOPUL RESTOCRACY 2018 PENTRU CELE MAI BUNE MÂNCĂRURI DIN BUCUREȘTI
Data: 30-04-2018

Intr-o lume a vitezei și a nepăsării în alimentația zilnică, echipa de la Restocracy, sub atenta și critica gestiune a lui George Butunoiu, a prezentat de curând topul mâncărurilor din București, competiție la care au participat restaurante de renume din capitală.
De remarcat sunt atât grija și meticulozitatea în alcătuirea regulilor concursului, a componenței juriului, seriozitatea cu care s-au prezentat concurenții, dar și dragostea pentru frumos, gust și civilizație care au guvernat concursul pentru a afla care sunt cele mai bune mâncăruri din restaurantele bucureștene.
De asemenea este important de notat că în sfârșit după 29 de ani de la Revoluție avem toate restaurantele posibile în București, avem calitate atât printre Chef-ii care gătesc, cât și respect pentru creativitate și libertate în acțiune din partea patronilor de localuri. Iar inițiativa Restocracy vine tocmai precum o sugestie de clasă și finețe ce contribuie la dezvoltarea celui de-al treilea pilon al succesului culinar: educarea publicului consumator din capitala României. Amfitrionul ceremoniei de acordare a premiilor și inițiator al concursului, Butunoiu a reușit să adune în juriu specialiști în arta culinară, în total 70 de personalități din 30 de țări – din care 20 de ambasadori și alți diplomați acreditați la București, care au fost cu toții plăcut surprinși de calitatea ”probelor” din concurs. Motivând idea concursului, Butunoiu spunea: „Competiții de acest fel, pentru desemnarea celor mai bune feluri de mâncare din categorii specifice, se fac în aproape toate țările, în paralel cu alte competiții pentru desemnarea celor mai bune (în general) restaurante dintr-un oraș/zonă, grupate pe tipuri de bucătarii sau specific dominant, de regulă. Pentru că se întâmplă ca un restaurant să fie desemnat cel mai bun din oraș, în anul respectiv, pentru o bucătărie, însă cel mai bun fel dintr-o mâncare din acea bucătărie să fie găsit la alt restaurant, a intervenit necesitatea și a unui astfel de clasament.”

Iată, așadar, pentru cunoscători, dar și pentru curioși, Topul celor mai bune mâncăruri din București, pentru a ști unde să vă opriți pentru desfătarea papilelor gustative:
Cele mai bune sushi și sashimi – Argentine
Cel mai bun ramen – Kanpai Bistro
Cel mai bun udon – Yuki
Cele mai bune paste și cel mai bun risotto – Roberto’s
Cel mai bun foie gras – L’Atelier
Cel mai bun pește – Fish House
Cele mai bune fructe de mare – Isoletta
Cel mai bun steak (vită japoneză) – Benihana
Cel mai bun steak (vită nejaponeză) – Red Angus
Mențiuni speciale:
Somonul salbatic de la Yoshi
Bucatini al coniglio della caccia - Borgo Margherita
Risotto ai ricci di mare con bottarga - Belli Siciliani
Legumele de la MAIZE
Supa de fructe de mare - Raionul de Pește
Creveții cu sos de lămâie și usturoi - Mesogios
Lobsterul cu polenta - Le Bistrot Francais
Macroul cu sos verde - La Cave de Bucarest
King & Tiger Prawns - Dancing Lobster
Mentiuni speciale „hors concours” pentru:
Pizza Margherita - Borgo Margherita
Ciocolata spumoasă, cremoasă, crocantă, înghețată de arahide cu sare afumată și piment d’Espelette din Le Bistrot Francais
Serviciul și ambianța de la Isoletta

Evaluările în concurs se fac printr-un sistem de înscriere voluntară și cu degustări deschise, pentru care restaurantele se pregătesc din timp. Restocracy a ales acest sistem cu înscriere voluntară și evaluare la vedere. „Prin acest sistem urmărim să vedem care este nivelul maxim pe care un restaurant, respectiv cheful lor, pot să-l atingă dacă își pun la contribuție toată priceperea și resursele si fac un efort consistent, în ideea că oricine ar putea beneficia de o astfel de experiență gastronomică, cel putin teoretic”, spun organizatorii.

Competiția „Topul Restocracy al Mâncărurilor” se organizează anual, în perioada ianuarie – aprilie, iar titlurile decernate restaurantelor câștigătoare, „Cel mai bun fel specific pentru anul X” sunt valabile un an, până la desemnarea următorilor căștigători ai respectivei categorii.

Educarea publicului pentru a mânca sănătos și gustos nu înseamnă doar cure de slăbire și detoxifiere. Inseamnă să fim curioși, să testăm, să învățăm să prețuim creativitatea, gustul, să devenim mai exigenți și să înțelegem efortul și îndemânarea artei culinare.
Editorial publicat in data de: 30-04-2018
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 806 ori
Website: http://www.restocracy.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
Alpha