Calendar Evenimente vă recomandă:
ZEPPELIN EXPERIMENT SHOW LA BERĂRIA H
19-03-2019

Evenimentul "Zeppelin Experiment Show" va avea loc la Berăria H pe 19 martie 2019, începând cu ora 21:45.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ATELIER DE STIL VESTIMENTAR FEMININ
20-03-2019

Fiecare detaliu al imaginii noastre spune ceva despre noi. Cei din jur îşi pot forma o impresie despre stilul nostru de viaţă, preferinţe, statut social, putere financiară, mediul din care provenim, educaţie şi starea de sănătate, pornind numai de la imaginea şi ţinuta noastră.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
STARTUP EUROPE SUMMIT 2019 LA CLUJ
21-03-2019

Municipiul Cluj-Napoca va găzdui ediția 2019 a Startup Europe Summit, un eveniment la care antreprenorii din toată Europa pot afla informații despre fondurile europene care pot fi accesate direct de la Bruxelles, pentru afaceri inovatoare.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ȘTEFAN BĂNICĂ - TE IUBESC, FEMEIE! LA IAȘI
22-03-2019

Ştefan Bănică va susţine concertul "Te iubesc, femeie!" la Sala Polivalentă din Iași pe 22 martie 2019.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FLORIN PIERSIC JR. LA ARCUB ÎN SHOW-UL „FREAK SHOW”
26-03-2019

După o pauză de aproape șase luni, Florin Piersic Jr. își dă întâlnire cu publicul bucureștean marți, 26 martie, începând cu ora 19:30, la Sala Mare - ARCUB, pentru o adevărată demonstrație de talent actoricesc și regizoral în spectacolul „Freak Show”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ANDRÉ RIEU ANUNȚĂ AL TREILEA CONCERT LA CLUJ-NAPOCA PE 6 APRILIE 2019
06-04-2019

Biletele pentru concertul anunțat pentru data de 5 aprilie 2019 s-au epuizat în numai trei ore de la punerea acestora în vânzare! Artistul a anunțat un al treilea concert la Cluj, pe 6 aprilie!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT SOY LUNA (Karol Sevilla) LA ROMEXPO
06-04-2019

Karol Sevilla, cunoscută pentru serialul Soy Luna, ajunge în premieră în România și va susține un concert la Romexpo pe 6 aprilie 2019, de la ora 19:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT PLACIDO DOMINGO Jr. LA SALA PALATULUI
17-04-2019

Organizatorii propun bucureștenilor o premieră muzicală absolută prin concertul care va fi susținut de un artist care moștenește un talent muzical inconfundabil: Plácido Domingo Jr., împreună cu alte nume importante ale scenei naționale și internaționale vor evolua pe aceeași scenă.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BRANDMINDS 2019 - GREAT THINKERS IN BUCHAREST
10-05-2019

ONE DAY OF INSPIRATION with the BEST SPEAKERS OF THE WORLD! Time is your most precious asset! That’s why we brought the best influencers of the world for one day of pure insipration.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EDVIN MARTON CÂNTĂ ROCKSYMPHONY LA BUCUREȘTI 2019
16-05-2019

Pe 16 mai 2019, îndrăgitul violonist și compozitor Edvin Marton se întoarce pe scena Sălii Palatului din București, alături de orchestra sa, cu un nou show intitulat The RockSymphony. Artistul a pregătit un repertoriu vast, de la Vivaldi și până la hit-urile trupei Metallica.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PAPA FRANCISC VIZITEAZĂ ROMÂNIA IN MAI 2019
31-05-2019

Sala de Presă a Sfântului Scaun a anunțat că Papa Francisc efectuează o călătorie apostolică în România în zilele 31 mai – 2 iunie 2019 cu etape la București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT BON JOVI LA BUCUREȘTI 2019
21-07-2019

Lumea în care trăim s-a schimbat din 2013, dar un singur lucru se menține cu certitudine: BON JOVI + Piața Constituției = o noapte extraordinară!

   
preloader
CÂT REPREZINTĂ EXPROPRIERILE DIN PREȚUL AUTOSTRĂZILOR?

Atunci când România are nevoie de autostrăzi şi preţul afişat este enorm, e interesant de ştiut cât reprezintă costul exproprierii în acesta şi cine sunt despăgubiţii.
TOATE LA TIMPUL LOR ...

El și ea seara în pat...
Ea deschide conversația:
- Tu vorbești mereu numai despre sex!
- Și despre ce alceva vrei să vorbim?, întreabă el. Despre timp e bine?
- Da...
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
TOPUL RESTOCRACY 2018 PENTRU CELE MAI BUNE MÂNCĂRURI DIN BUCUREȘTI
Data: 30-04-2018

Intr-o lume a vitezei și a nepăsării în alimentația zilnică, echipa de la Restocracy, sub atenta și critica gestiune a lui George Butunoiu, a prezentat de curând topul mâncărurilor din București, competiție la care au participat restaurante de renume din capitală.
De remarcat sunt atât grija și meticulozitatea în alcătuirea regulilor concursului, a componenței juriului, seriozitatea cu care s-au prezentat concurenții, dar și dragostea pentru frumos, gust și civilizație care au guvernat concursul pentru a afla care sunt cele mai bune mâncăruri din restaurantele bucureștene.
De asemenea este important de notat că în sfârșit după 29 de ani de la Revoluție avem toate restaurantele posibile în București, avem calitate atât printre Chef-ii care gătesc, cât și respect pentru creativitate și libertate în acțiune din partea patronilor de localuri. Iar inițiativa Restocracy vine tocmai precum o sugestie de clasă și finețe ce contribuie la dezvoltarea celui de-al treilea pilon al succesului culinar: educarea publicului consumator din capitala României. Amfitrionul ceremoniei de acordare a premiilor și inițiator al concursului, Butunoiu a reușit să adune în juriu specialiști în arta culinară, în total 70 de personalități din 30 de țări – din care 20 de ambasadori și alți diplomați acreditați la București, care au fost cu toții plăcut surprinși de calitatea ”probelor” din concurs. Motivând idea concursului, Butunoiu spunea: „Competiții de acest fel, pentru desemnarea celor mai bune feluri de mâncare din categorii specifice, se fac în aproape toate țările, în paralel cu alte competiții pentru desemnarea celor mai bune (în general) restaurante dintr-un oraș/zonă, grupate pe tipuri de bucătarii sau specific dominant, de regulă. Pentru că se întâmplă ca un restaurant să fie desemnat cel mai bun din oraș, în anul respectiv, pentru o bucătărie, însă cel mai bun fel dintr-o mâncare din acea bucătărie să fie găsit la alt restaurant, a intervenit necesitatea și a unui astfel de clasament.”

Iată, așadar, pentru cunoscători, dar și pentru curioși, Topul celor mai bune mâncăruri din București, pentru a ști unde să vă opriți pentru desfătarea papilelor gustative:
Cele mai bune sushi și sashimi – Argentine
Cel mai bun ramen – Kanpai Bistro
Cel mai bun udon – Yuki
Cele mai bune paste și cel mai bun risotto – Roberto’s
Cel mai bun foie gras – L’Atelier
Cel mai bun pește – Fish House
Cele mai bune fructe de mare – Isoletta
Cel mai bun steak (vită japoneză) – Benihana
Cel mai bun steak (vită nejaponeză) – Red Angus
Mențiuni speciale:
Somonul salbatic de la Yoshi
Bucatini al coniglio della caccia - Borgo Margherita
Risotto ai ricci di mare con bottarga - Belli Siciliani
Legumele de la MAIZE
Supa de fructe de mare - Raionul de Pește
Creveții cu sos de lămâie și usturoi - Mesogios
Lobsterul cu polenta - Le Bistrot Francais
Macroul cu sos verde - La Cave de Bucarest
King & Tiger Prawns - Dancing Lobster
Mentiuni speciale „hors concours” pentru:
Pizza Margherita - Borgo Margherita
Ciocolata spumoasă, cremoasă, crocantă, înghețată de arahide cu sare afumată și piment d’Espelette din Le Bistrot Francais
Serviciul și ambianța de la Isoletta

Evaluările în concurs se fac printr-un sistem de înscriere voluntară și cu degustări deschise, pentru care restaurantele se pregătesc din timp. Restocracy a ales acest sistem cu înscriere voluntară și evaluare la vedere. „Prin acest sistem urmărim să vedem care este nivelul maxim pe care un restaurant, respectiv cheful lor, pot să-l atingă dacă își pun la contribuție toată priceperea și resursele si fac un efort consistent, în ideea că oricine ar putea beneficia de o astfel de experiență gastronomică, cel putin teoretic”, spun organizatorii.

Competiția „Topul Restocracy al Mâncărurilor” se organizează anual, în perioada ianuarie – aprilie, iar titlurile decernate restaurantelor câștigătoare, „Cel mai bun fel specific pentru anul X” sunt valabile un an, până la desemnarea următorilor căștigători ai respectivei categorii.

Educarea publicului pentru a mânca sănătos și gustos nu înseamnă doar cure de slăbire și detoxifiere. Inseamnă să fim curioși, să testăm, să învățăm să prețuim creativitatea, gustul, să devenim mai exigenți și să înțelegem efortul și îndemânarea artei culinare.
Editorial publicat in data de: 30-04-2018
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 968 ori
Website: http://www.restocracy.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei