Calendar Evenimente vă recomandă:
CURS GRATUIT DE DESIGN VESTIMENTAR ŞI DECORAŢIUNI INTERIOARE
21-05-2018

Şcoala de Arte Cluj va demara, în săptămâna 21 – 25 mai 2018, la sediul instituţiei de pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51, al treilea curs gratuit al său – dintr-un total de nouă, programate.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
COMORILE ROMÂNIEI LA MUZEUL ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI CLUJ
22-05-2018

Muzeul Etnografic al Transilvaniei Patrimoniul UNESCO al României, prezentat într-o expoziție fotografică de excepție!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PIANUL CU POEME - RECITAL DE MUZICĂ ȘI POEZIE
23-05-2018

Te invităm în 23 mai în spectaculoasa Sală de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional să te bucuri de întâlnirea între două artiste celebre: actriţa Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupaşcu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL TIFF 2018 LA CLUJ
25-05-2018

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
VAMA LIBRE 2018 LA VAMA VECHE
26-05-2018

Ediția din acest an a evenimentului Vama Libre va avea loc în ultimul weekend din luna mai (26-27) pe plaja din Vama Veche.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ZILELE STUDENȚILOR 2018
27-05-2018

Cel mai complex proiect dedicat studenţilor şi totodată, cea mai îndrăgită competiţie inter-studenţească revine cu ce-a de-a doua ediţie. Activităţi sportive, culturale şi de divertisment, dar şi noi provocări, vor face ca Zilele Studenţilor să devină mai mult decât un simplu concurs.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BUCHAREST FOOD TRUCK FESTIVAL 2018
27-05-2018

Bucharest Food Truck Festival 2018 are loc la Romexpo în perioada 25-28 mai 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ALINA MANOLE - LANSARE ALBUM LA TEATRUL NOTTARA
28-05-2018

Alina Manole va susține un concert la Teatrul Nottara (Sala Horia Lovinescu) pe 28 mai 2018 de la ora 19:00. În cadrul acestui eveniment, artista va lansa albumul "Lucruri simple".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT FUEGO LA ORADEA
29-05-2018

Fuego va susține concertul "Tu ești primăvara mea" la Casa de Cultura a Sindicatelor din Oradea pe 29 mai 2018. Stela Enache și Marina Florea vor fi invitatele speciale.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SECRETUL FERICIRII - LA TEATRUL NOTTARA
30-05-2018

Se joacă la: Godot Café-Teatru, Teatrul Nottara, Clubul Țăranului (MȚR) Autor: Alexandru Popa Distribuție: Vlad Zamfirescu, Irina Velcescu, Dan Bordeianu Regie: Vlad Zamfirescu Scenografie: Bogdan Spătaru Preț bilete: 40 lei Durată: 2h

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
UNTOLD FESTIVAL 2018 LA CLUJ ARENA
02-08-2018

Cea de-a patra ediție UNTOLD Festival va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 2-5 august 2018. Anunțul a venit de la directorul festivalului, Bogdan Buta, odată cu lansarea unui after-movie al ediției din 2017.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
AL DI MEOLA ȘI PRIMUL SĂU ALBUM COMPUS SUB PATRONAJUL FERICIRII
27-11-2018

AL DI MEOLA si revenirea unui chitarist fabulos in aceasta toamna pe data de 27 noiembrie la Sala Palatului, intr-un eveniment dedicat noului material discografic, OPUS, aparut la finele lunii februarie, si interpretat la Bucuresti sub umbrela fericirii.

   
preloader
RISCUL E O VIRTUTE - ROMÂNII SUNT PĂCĂTOȘI

Piața taxiurilor, mai ales cea bucureșteană, este una dintre cele mai concurențiale din România. O competiție pe măsură mai exista, poate, doar pe piața presei scrise, însă de aceasta vorbim deja la timpul trecut, cu moguli ei cu tot.
APROAPE JEFUIT...

– Dacă n-ar fi fost nevastă-mea, acum aş fi fost jefuit de hoţi.
– Te pomeneşti că i-a pus pe goană!?...
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
TOPUL RESTOCRACY 2018 PENTRU CELE MAI BUNE MÂNCĂRURI DIN BUCUREȘTI
Data: 30-04-2018

Intr-o lume a vitezei și a nepăsării în alimentația zilnică, echipa de la Restocracy, sub atenta și critica gestiune a lui George Butunoiu, a prezentat de curând topul mâncărurilor din București, competiție la care au participat restaurante de renume din capitală.
De remarcat sunt atât grija și meticulozitatea în alcătuirea regulilor concursului, a componenței juriului, seriozitatea cu care s-au prezentat concurenții, dar și dragostea pentru frumos, gust și civilizație care au guvernat concursul pentru a afla care sunt cele mai bune mâncăruri din restaurantele bucureștene.
De asemenea este important de notat că în sfârșit după 29 de ani de la Revoluție avem toate restaurantele posibile în București, avem calitate atât printre Chef-ii care gătesc, cât și respect pentru creativitate și libertate în acțiune din partea patronilor de localuri. Iar inițiativa Restocracy vine tocmai precum o sugestie de clasă și finețe ce contribuie la dezvoltarea celui de-al treilea pilon al succesului culinar: educarea publicului consumator din capitala României. Amfitrionul ceremoniei de acordare a premiilor și inițiator al concursului, Butunoiu a reușit să adune în juriu specialiști în arta culinară, în total 70 de personalități din 30 de țări – din care 20 de ambasadori și alți diplomați acreditați la București, care au fost cu toții plăcut surprinși de calitatea ”probelor” din concurs. Motivând idea concursului, Butunoiu spunea: „Competiții de acest fel, pentru desemnarea celor mai bune feluri de mâncare din categorii specifice, se fac în aproape toate țările, în paralel cu alte competiții pentru desemnarea celor mai bune (în general) restaurante dintr-un oraș/zonă, grupate pe tipuri de bucătarii sau specific dominant, de regulă. Pentru că se întâmplă ca un restaurant să fie desemnat cel mai bun din oraș, în anul respectiv, pentru o bucătărie, însă cel mai bun fel dintr-o mâncare din acea bucătărie să fie găsit la alt restaurant, a intervenit necesitatea și a unui astfel de clasament.”

Iată, așadar, pentru cunoscători, dar și pentru curioși, Topul celor mai bune mâncăruri din București, pentru a ști unde să vă opriți pentru desfătarea papilelor gustative:
Cele mai bune sushi și sashimi – Argentine
Cel mai bun ramen – Kanpai Bistro
Cel mai bun udon – Yuki
Cele mai bune paste și cel mai bun risotto – Roberto’s
Cel mai bun foie gras – L’Atelier
Cel mai bun pește – Fish House
Cele mai bune fructe de mare – Isoletta
Cel mai bun steak (vită japoneză) – Benihana
Cel mai bun steak (vită nejaponeză) – Red Angus
Mențiuni speciale:
Somonul salbatic de la Yoshi
Bucatini al coniglio della caccia - Borgo Margherita
Risotto ai ricci di mare con bottarga - Belli Siciliani
Legumele de la MAIZE
Supa de fructe de mare - Raionul de Pește
Creveții cu sos de lămâie și usturoi - Mesogios
Lobsterul cu polenta - Le Bistrot Francais
Macroul cu sos verde - La Cave de Bucarest
King & Tiger Prawns - Dancing Lobster
Mentiuni speciale „hors concours” pentru:
Pizza Margherita - Borgo Margherita
Ciocolata spumoasă, cremoasă, crocantă, înghețată de arahide cu sare afumată și piment d’Espelette din Le Bistrot Francais
Serviciul și ambianța de la Isoletta

Evaluările în concurs se fac printr-un sistem de înscriere voluntară și cu degustări deschise, pentru care restaurantele se pregătesc din timp. Restocracy a ales acest sistem cu înscriere voluntară și evaluare la vedere. „Prin acest sistem urmărim să vedem care este nivelul maxim pe care un restaurant, respectiv cheful lor, pot să-l atingă dacă își pun la contribuție toată priceperea și resursele si fac un efort consistent, în ideea că oricine ar putea beneficia de o astfel de experiență gastronomică, cel putin teoretic”, spun organizatorii.

Competiția „Topul Restocracy al Mâncărurilor” se organizează anual, în perioada ianuarie – aprilie, iar titlurile decernate restaurantelor câștigătoare, „Cel mai bun fel specific pentru anul X” sunt valabile un an, până la desemnarea următorilor căștigători ai respectivei categorii.

Educarea publicului pentru a mânca sănătos și gustos nu înseamnă doar cure de slăbire și detoxifiere. Inseamnă să fim curioși, să testăm, să învățăm să prețuim creativitatea, gustul, să devenim mai exigenți și să înțelegem efortul și îndemânarea artei culinare.
Editorial publicat in data de: 30-04-2018
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 346 ori
Website: http://www.restocracy.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
HCA - Manuc