Calendar Evenimente vă recomandă:
JUDAS PRIEST - FIREPOWER LA ROMEXPO
22-07-2018

Trupa Judas Priest revine la București pe 22 iulie la Romexpo, pentru un concert în aer liber. Evenimentul va face parte din turneul Firepower, aducând o producție fantastică, nouă pentru publicul din România. Viitorul album Judas Priest va fi lansat în prima parte a anului 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
INTRODUCERE ÎN UNIVERSUL ANIME LA FUNDAȚIA CALEA VICTORIEI
23-07-2018

Atelierele sunt organizate zilnic, la sediul Fundației, după cum urmează: luni 23, marţi 24, miercuri 25 iulie, de la 19.00-21.00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EUROPA FM LIVE PE PLAJĂ 2018
26-07-2018

Europa FM Live pe Plajă va avea loc în perioada 26-28 iulie 2018, locul de desfășurare fiind plaja dintre stațiunile Venus și Saturn, unde sunt așteptați zeci de mii de iubitori de muzică live.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ARTMANIA FESTIVAL 2018 LA PIAȚA MARE DIN SIBIU
27-07-2018

Cea de-a 13-a ediție ARTmania Festival va avea loc în perioada 27 - 28 iulie 2018 în Piața Mare din Sibiu. Mogwai, Steven Wilson, Leprous, ROME, Zeal & Ardor şi Distorted Harmony sunt primii artişti confirmaţi la cea de-a 13-a ediţie a festivalului ARTmania.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PSYCHEDELICIOUS FEST 2018
28-07-2018

Prima ediție Psychedelicious FEST va avea loc în Club Quantic în perioada 27-28 iulie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CITADELA FESTIVAL 2018 LA CETATEA DEVA
29-07-2018

Citadela Festival va avea loc la Cetatea Deva în perioada 27-29 iulie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
LONDON SCHOOLS SYMPHONY ORCHESTRA LA SIBIU
30-07-2018

London Schools Symphony Orchestra, sub bagheta dirijorului Peter Ash, va susține un concert pentru prima oară în România pe 30 iulie 2018 la Filarmonica de Stat din Sibiu (Sala Thalia).

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
UNTOLD FESTIVAL 2018 LA CLUJ ARENA
02-08-2018

Cea de-a patra ediție UNTOLD Festival va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 2-5 august 2018. Anunțul a venit de la directorul festivalului, Bogdan Buta, odată cu lansarea unui after-movie al ediției din 2017.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ROCKSTADT EXTREME FEST 2018 LA CETATEA RÂȘNOV
03-08-2018

Cea de-a șasea ediție a Rockstadt Extreme Fest va avea loc în perioada 2-5 august 2018, în aceeași locație a Terenului de Biatlon de la baza Cetății Râșnov.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL VARA MAGICĂ 2018 LA ATENEUL ROMÂN
04-08-2018

Festivalul Internațional "Vară Magică", aflat în acest an la a șaptea ediție, va celebra, prin concertele ce vor avea loc pe scena Ateneului Român, Centenarul Marii Uniri a României. Evenimentele vor avea loc în perioada 11 iulie - 29 august 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT DAVID GARRETT LA SALA PALATULUI
13-09-2018

Violonistul David Garrett își amână concertele din cadrul turneului mondial ”EXPLOSIVE LIVE” din cauza unor probleme severe de sănătate. Concertele sale din România vor avea loc în septembrie.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
AL DI MEOLA ȘI PRIMUL SĂU ALBUM COMPUS SUB PATRONAJUL FERICIRII
27-11-2018

AL DI MEOLA si revenirea unui chitarist fabulos in aceasta toamna pe data de 27 noiembrie la Sala Palatului, intr-un eveniment dedicat noului material discografic, OPUS, aparut la finele lunii februarie, si interpretat la Bucuresti sub umbrela fericirii.

   
preloader
ȚINTIREA INFLAȚIEI - UN CONCEPT EXPIRAT?

Obiectivul iniţial al băncilor centrale nu era stabilitatea preţurilor de consum. Indicii preţurilor de consum nici măcar nu existau în momentul înfiinţării celor mai multe dintre băncile centrale majore ale lumii.
MOMENTUL POTRIVIT...

La şcoală, la ţară, profesoara întreabă elevii:
– Copii, când e cel mai potrivit moment pentru culesul fructelor?
...

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
TOPUL RESTOCRACY 2018 PENTRU CELE MAI BUNE MÂNCĂRURI DIN BUCUREȘTI
Data: 30-04-2018

Intr-o lume a vitezei și a nepăsării în alimentația zilnică, echipa de la Restocracy, sub atenta și critica gestiune a lui George Butunoiu, a prezentat de curând topul mâncărurilor din București, competiție la care au participat restaurante de renume din capitală.
De remarcat sunt atât grija și meticulozitatea în alcătuirea regulilor concursului, a componenței juriului, seriozitatea cu care s-au prezentat concurenții, dar și dragostea pentru frumos, gust și civilizație care au guvernat concursul pentru a afla care sunt cele mai bune mâncăruri din restaurantele bucureștene.
De asemenea este important de notat că în sfârșit după 29 de ani de la Revoluție avem toate restaurantele posibile în București, avem calitate atât printre Chef-ii care gătesc, cât și respect pentru creativitate și libertate în acțiune din partea patronilor de localuri. Iar inițiativa Restocracy vine tocmai precum o sugestie de clasă și finețe ce contribuie la dezvoltarea celui de-al treilea pilon al succesului culinar: educarea publicului consumator din capitala României. Amfitrionul ceremoniei de acordare a premiilor și inițiator al concursului, Butunoiu a reușit să adune în juriu specialiști în arta culinară, în total 70 de personalități din 30 de țări – din care 20 de ambasadori și alți diplomați acreditați la București, care au fost cu toții plăcut surprinși de calitatea ”probelor” din concurs. Motivând idea concursului, Butunoiu spunea: „Competiții de acest fel, pentru desemnarea celor mai bune feluri de mâncare din categorii specifice, se fac în aproape toate țările, în paralel cu alte competiții pentru desemnarea celor mai bune (în general) restaurante dintr-un oraș/zonă, grupate pe tipuri de bucătarii sau specific dominant, de regulă. Pentru că se întâmplă ca un restaurant să fie desemnat cel mai bun din oraș, în anul respectiv, pentru o bucătărie, însă cel mai bun fel dintr-o mâncare din acea bucătărie să fie găsit la alt restaurant, a intervenit necesitatea și a unui astfel de clasament.”

Iată, așadar, pentru cunoscători, dar și pentru curioși, Topul celor mai bune mâncăruri din București, pentru a ști unde să vă opriți pentru desfătarea papilelor gustative:
Cele mai bune sushi și sashimi – Argentine
Cel mai bun ramen – Kanpai Bistro
Cel mai bun udon – Yuki
Cele mai bune paste și cel mai bun risotto – Roberto’s
Cel mai bun foie gras – L’Atelier
Cel mai bun pește – Fish House
Cele mai bune fructe de mare – Isoletta
Cel mai bun steak (vită japoneză) – Benihana
Cel mai bun steak (vită nejaponeză) – Red Angus
Mențiuni speciale:
Somonul salbatic de la Yoshi
Bucatini al coniglio della caccia - Borgo Margherita
Risotto ai ricci di mare con bottarga - Belli Siciliani
Legumele de la MAIZE
Supa de fructe de mare - Raionul de Pește
Creveții cu sos de lămâie și usturoi - Mesogios
Lobsterul cu polenta - Le Bistrot Francais
Macroul cu sos verde - La Cave de Bucarest
King & Tiger Prawns - Dancing Lobster
Mentiuni speciale „hors concours” pentru:
Pizza Margherita - Borgo Margherita
Ciocolata spumoasă, cremoasă, crocantă, înghețată de arahide cu sare afumată și piment d’Espelette din Le Bistrot Francais
Serviciul și ambianța de la Isoletta

Evaluările în concurs se fac printr-un sistem de înscriere voluntară și cu degustări deschise, pentru care restaurantele se pregătesc din timp. Restocracy a ales acest sistem cu înscriere voluntară și evaluare la vedere. „Prin acest sistem urmărim să vedem care este nivelul maxim pe care un restaurant, respectiv cheful lor, pot să-l atingă dacă își pun la contribuție toată priceperea și resursele si fac un efort consistent, în ideea că oricine ar putea beneficia de o astfel de experiență gastronomică, cel putin teoretic”, spun organizatorii.

Competiția „Topul Restocracy al Mâncărurilor” se organizează anual, în perioada ianuarie – aprilie, iar titlurile decernate restaurantelor câștigătoare, „Cel mai bun fel specific pentru anul X” sunt valabile un an, până la desemnarea următorilor căștigători ai respectivei categorii.

Educarea publicului pentru a mânca sănătos și gustos nu înseamnă doar cure de slăbire și detoxifiere. Inseamnă să fim curioși, să testăm, să învățăm să prețuim creativitatea, gustul, să devenim mai exigenți și să înțelegem efortul și îndemânarea artei culinare.
Editorial publicat in data de: 30-04-2018
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 451 ori
Website: http://www.restocracy.ro
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
HCA Dalles