Calendar Evenimente vă recomandă:
FILARMONICA DE COMEDIE - GALAȚI
14-02-2019

„Filarmonica de comedie” este un spectacol de miniaturi umoristice, scrise de Radu Gabriel și avându-i ca interpreți principali pe Radu Gabriel, Marius Florea Vizante si Gheorghe Ifrim.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TEO, VIO ȘI COSTEL: 100% PĂRERI LA SALA PALATULUI
16-02-2019

După ce anul acesta au înregistrat un show SOLD OUT și pentru că au primit aplauze la scenă deschisă după 2 ore de hohote de râs, Teo, Vio și Costel revin la Sala Palatului pe 16 februarie 2019 cu un nou show - "100% păreri!"

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ALESSANDRO SAFINA LA SALA PALATULUI
17-02-2019

Alessandro Safina revine în România cu un concert ce va avea loc la Sala Palatului din București pe 17 februarie 2019.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SERIA DE CONFERINȚE - DESPRE LUMEA ÎN CARE TRĂIM
23-02-2019

Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu“, Editura Humanitas şi Asociația ARCCA organizează a doua ediţie a seriei de conferinţe Despre lumea în care trăim, un festival de conferinţe şi dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT AURELIAN TEMIȘAN - „OAMENI – TRIBUT AURELIAN ANDREESCU”
05-03-2019

În luna martie, mărțișoarele sunt înlocuite cu șlagărele românești în concertul eveniment „Oameni – Tribut Aurelian Andreescu” organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, la Sala Mare a Teatrului Național București, marți, 5 martie, de la ora 19:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DANCEMASTERS GRAND SLAM LA BUCUREȘTI
16-03-2019

DanceMasters, aflat anul acesta la cea de-a 16-a ediție, este cea mai importantă competiție internațională de dans sportiv organizată la noi în țară și printre cele mai bine poziționate internațional.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ANDRÉ RIEU ANUNȚĂ AL TREILEA CONCERT LA CLUJ-NAPOCA PE 6 APRILIE 2019
06-04-2019

Biletele pentru concertul anunțat pentru data de 5 aprilie 2019 s-au epuizat în numai trei ore de la punerea acestora în vânzare! Artistul a anunțat un al treilea concert la Cluj, pe 6 aprilie!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT PLACIDO DOMINGO Jr. LA SALA PALATULUI
17-04-2019

Organizatorii propun bucureștenilor o premieră muzicală absolută prin concertul care va fi susținut de un artist care moștenește un talent muzical inconfundabil: Plácido Domingo Jr., împreună cu alte nume importante ale scenei naționale și internaționale vor evolua pe aceeași scenă.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BRANDMINDS 2019 - GREAT THINKERS IN BUCHAREST
10-05-2019

ONE DAY OF INSPIRATION with the BEST SPEAKERS OF THE WORLD! Time is your most precious asset! That’s why we brought the best influencers of the world for one day of pure insipration.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EDVIN MARTON CÂNTĂ ROCKSYMPHONY LA BUCUREȘTI 2019
16-05-2019

Pe 16 mai 2019, îndrăgitul violonist și compozitor Edvin Marton se întoarce pe scena Sălii Palatului din București, alături de orchestra sa, cu un nou show intitulat The RockSymphony. Artistul a pregătit un repertoriu vast, de la Vivaldi și până la hit-urile trupei Metallica.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PAPA FRANCISC VIZITEAZĂ ROMÂNIA IN MAI 2019
31-05-2019

Sala de Presă a Sfântului Scaun a anunțat că Papa Francisc efectuează o călătorie apostolică în România în zilele 31 mai – 2 iunie 2019 cu etape la București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT BON JOVI LA BUCUREȘTI 2019
21-07-2019

Lumea în care trăim s-a schimbat din 2013, dar un singur lucru se menține cu certitudine: BON JOVI + Piața Constituției = o noapte extraordinară!

   
preloader
EDUCAȚIA - SERVICIUL DE STAT CARE ÎȚI DĂ DREPTUL DE A TĂCEA

A făcut recent ceva vâlvă în presă o informație de la INS potrivit căreia, în trimestrul III al anului trecut, românii au cheltuit în medie pe educație doar un procent infim, de 0,2% din totalul cheltuielilor lor de consum, respectiv cam 3,48 lei pe lună.
MOTOTOLIREA SĂ TRĂIASCĂ ...


Soția stă în fata soțului și îl întreabă:
– Ai mai văzut vreodată o bancnotă de 10 Euro foarte mototolită?
-Nu… răspunse el mirat.
Atunci soția, foarte provocator, își desface primul nasture de la bluză și cu mâna scoate bancnota și i-o dă.
Soțului ii place foarte mult.
– Dar o bancnotă de 20 de euro foarte mototolită, ai mai văzut?
– Nuuu… răspunde el cu respirația întretăiată.
Ea își ridică uș...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
CARACTERUL BATE INTELIGENȚA
Data: 22-01-2018

Am citit un articol despre românii care au schimbat lumea, de la Palade și Coandă, la Paulescu și Aslan, și mi-am amintit brusc de o declarația președintelui Băsescu de acum doi ani.
El spunea că dăm lumii elite în toate domeniile, ceea ce se verifică cu locul 12 mondial deținut la exodul de creiere și cu faptul că vedem mereu olimpici la tv care aduc țării medalii de aur.

Din păcate însă, România nu e cunoscută doar pentru George Emil Palade - laureat Nobel pentru medicină -, ci si pentru obiceiul statului si al antreprenorilor de a nu-și onora contractele. Adică suntem un popor deștept, dar și campioni la arierate.

Iar dacă e să analizăm topul competitivității ne remarcăm prin lipsa de transparență a actului de guvernare, favoritism în deciziile guvernului, risipirea banului public etc. E suficient să fim inteligenți dacă partenerii nu pot avea încredere în noi? Oare cât de mult contează că nu ne respectăm cuvântul dat?

Gustave Le Bon scria într-o carte din 1920 - Psihologia timpurilor noi - că foarte puțini oameni înteleg că educarea caracterului e mult mai importantă decât cea a inteligenței. Și preciza că dacă șaizeci de mii de englezi țin sub obroc trei sute de milioane de hinduși, la fel de inteligenți ca si ei, asta se întampla datorită caracterului britanicilor. Iar dacă spaniolii nu au adus decât anarhie în America de Sud, acest lucru s-a produs din cauza defectelor lor de caracter.

Și una e America Latină unde absența moralității depășește tot ceea ce cunoaștem noi mai rău în Europa, după cum remarca Le Bon, și alta-i America de Nord, unde cetățenii SUA au înțeles că trebuie să acționeze asupra caracterului. Aceste popoare vor rămâne superioare - crede Le Bon - fie și numai pentru acest fapt în fața altor popoare în care educația pur livrească nu se adresează decât inteligențelor, nu și caracterelor.

Concluzia aparține tot lui Gustave Le Bon, care spune că prosperitatea economică a unei țări depinde mai ales de calitatea elitelor. De îndată ce elitele slăbesc, țara slăbește. Nu inteligenta le lipsește elitelor, ci caracterul nu e întotdeauna la înălțimea inteligenței. Inițiativa, exactitatea, continuitatea în efort le lipsesc. Nu e de ajuns predicarea unor aptitudini, ci ele trebuie învățate pentru a fi dobândite.

Până acum, universitatea nu s-a ocupat decât de dezvoltarea inteligenței. Dar, sub amenințarea cu dispariția, ea va trebui, după exemplul universităților engleze și americane, să educe caracterul. Viitorul loc în lume depinde de calitățile tinerimii. Viitorul nu aparține popoarelor la care inteligența este mai elevată, ci acelora al căror caracter e mai puternic.

Readucând România în discuție merită evidențiată o nuanță. Când vorbim de olimpici, singurul lucru ce ar mai trebui făcut e, într-adevăr, educarea caracterului. Din nefericire, la noi, cei care s-au autoproclamat elită nu sunt și cei mai capabili. Ceea ce vădește nu doar carențe de caracter, ci și de expertiză. Fapt care se vede în gestionarea dezastruoasă a riscului și dezvăluie cât ne costă să avem conducători cu origine sănătoasă.
Editorial publicat in data de: 22-01-2018
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 920 ori
Website: N/A
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
Lord of the Dance