Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT MIRCEA RUSU LA MUZEUL NAȚIONAL AL LITERATURII ROMÂNE
14-08-2018

Mircea Rusu va susține un concert la Muzeul Național al Literaturii Române pe 14 august 2018, începând cu ora 19:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SUNWAVES FESTIVAL: SW24 LA MAMAIA
15-08-2018

Ediția de vară a festivalului Sunwaves va avea loc între 15 și 21 august pe plaja Aza Beach din Mamaia.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ELVIS PRESLEY'S - '68 COMEBACK SPECIAL
16-08-2018

Regizat și produs de Steve Binder, care a realizat numeroase emisiuni și documentare TV despre artiști consacrați ai culturii americane, Elvis’68 Comeback Special este atât un omagiu, cât și un documentar al unei epoci într-atât de iubite încât să ne aducem aminte de ea și în prezent.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NIGHTWISH - 20 DE ANI LA ROMEXPO
17-08-2018

După trei ani, Nightwish revine în România, într-un concert ce va avea loc pe 17 august 2018, la Romexpo. Evenimentul face parte din turneul mondial "Decades" în care trupa sărbătorește 20 de ani de activitate.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ELECTROSHOCK 2018 LA VAMA VECHE
18-08-2018

Festivalul ElectroShock are loc în fiecare sâmbătă a lunii august la scena Amfiteatru, Dincolo, în Vama Veche. Pe 11 august 2018 va urca pe scenă Sak Noel.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ALEXANDRA UȘURELU LA VAMA VECHE
19-08-2018

Pe 19 august 2018, Alexandra Ușurelu va reveni în concert la Papa la Șoni, în Vama Veche, de la ora 11 dimineața!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TEATRU - O NOAPTE FURTUNOASĂ LA SALA DALLES
22-08-2018

Piesa de teatru "O noapte furtunoasă" va fi jucată la Sala Dalles din București pe 22 august 2018, începând cu ora 19:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
STAND-UP COMEDY CU DORU OCTAVIAN DUMITRU ȘI RADU PIETREANU
23-08-2018

Radu Pietreanu, o legendă a umorului românesc, 35 de ani de carieră pe scene și în televiziune. Omul care a revoluționat umorul. Un spectacol în care publicul este partener de dialog. Cine reușește să stea o secundă fără să râdă primește un premiu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL MĂGURA ROCKS 2018
24-08-2018

Festivalul Măgura Rocks va avea loc în perioada 24-26 august 2018 la Măgura Uroiului (Hunedoara).

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL CERBUL DE AUR 2018 LA BRAȘOV
31-08-2018

După o absență de nouă ani, festivalul "Cerbul de Aur" revine cu o nouă ediție. Aceasta este dedicată Centenarului Marii Uniri și va avea loc în Piața Sfatului din Brașov în perioada 29 august - 2 septembrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT DAVID GARRETT LA SALA PALATULUI
13-09-2018

Violonistul David Garrett își amână concertele din cadrul turneului mondial ”EXPLOSIVE LIVE” din cauza unor probleme severe de sănătate. Concertele sale din România vor avea loc în septembrie.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
AL DI MEOLA ȘI PRIMUL SĂU ALBUM COMPUS SUB PATRONAJUL FERICIRII
27-11-2018

AL DI MEOLA si revenirea unui chitarist fabulos in aceasta toamna pe data de 27 noiembrie la Sala Palatului, intr-un eveniment dedicat noului material discografic, OPUS, aparut la finele lunii februarie, si interpretat la Bucuresti sub umbrela fericirii.

   
preloader
ÎN EST, FIECARE PROPRIETAR DE CASĂ E UN FUKUYAMA

Am citit de curând un text în care în care, în afară de scumpirea locuinţelor cu 6,6% în trimestrul I 2018, faţă de 4,7% media UE, autorul redescoperea că românii sunt într-un procentaj de peste 90% proprietarii imobilelor în care locuiesc, lituanienii, ungurii și polonezii în proporție de ...
PROBLEME REZOLVABILE...

O doamnă frumoasă foc vine la un auto- service. Meșterul se interesează:
– Ce vi s-a întâmplat? Cu ce pot să vă ajut?
– Nici nu știu cum să vă explic. Mașina scoate de la o vreme încoace niște zgomote ciudate, asurzitoare!
După ce face testările de rigoare, meșterul i se adresează din nou clientei:
– Totul e în regulă, doamnă... ...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
CARACTERUL BATE INTELIGENȚA
Data: 22-01-2018

Am citit un articol despre românii care au schimbat lumea, de la Palade și Coandă, la Paulescu și Aslan, și mi-am amintit brusc de o declarația președintelui Băsescu de acum doi ani.
El spunea că dăm lumii elite în toate domeniile, ceea ce se verifică cu locul 12 mondial deținut la exodul de creiere și cu faptul că vedem mereu olimpici la tv care aduc țării medalii de aur.

Din păcate însă, România nu e cunoscută doar pentru George Emil Palade - laureat Nobel pentru medicină -, ci si pentru obiceiul statului si al antreprenorilor de a nu-și onora contractele. Adică suntem un popor deștept, dar și campioni la arierate.

Iar dacă e să analizăm topul competitivității ne remarcăm prin lipsa de transparență a actului de guvernare, favoritism în deciziile guvernului, risipirea banului public etc. E suficient să fim inteligenți dacă partenerii nu pot avea încredere în noi? Oare cât de mult contează că nu ne respectăm cuvântul dat?

Gustave Le Bon scria într-o carte din 1920 - Psihologia timpurilor noi - că foarte puțini oameni înteleg că educarea caracterului e mult mai importantă decât cea a inteligenței. Și preciza că dacă șaizeci de mii de englezi țin sub obroc trei sute de milioane de hinduși, la fel de inteligenți ca si ei, asta se întampla datorită caracterului britanicilor. Iar dacă spaniolii nu au adus decât anarhie în America de Sud, acest lucru s-a produs din cauza defectelor lor de caracter.

Și una e America Latină unde absența moralității depășește tot ceea ce cunoaștem noi mai rău în Europa, după cum remarca Le Bon, și alta-i America de Nord, unde cetățenii SUA au înțeles că trebuie să acționeze asupra caracterului. Aceste popoare vor rămâne superioare - crede Le Bon - fie și numai pentru acest fapt în fața altor popoare în care educația pur livrească nu se adresează decât inteligențelor, nu și caracterelor.

Concluzia aparține tot lui Gustave Le Bon, care spune că prosperitatea economică a unei țări depinde mai ales de calitatea elitelor. De îndată ce elitele slăbesc, țara slăbește. Nu inteligenta le lipsește elitelor, ci caracterul nu e întotdeauna la înălțimea inteligenței. Inițiativa, exactitatea, continuitatea în efort le lipsesc. Nu e de ajuns predicarea unor aptitudini, ci ele trebuie învățate pentru a fi dobândite.

Până acum, universitatea nu s-a ocupat decât de dezvoltarea inteligenței. Dar, sub amenințarea cu dispariția, ea va trebui, după exemplul universităților engleze și americane, să educe caracterul. Viitorul loc în lume depinde de calitățile tinerimii. Viitorul nu aparține popoarelor la care inteligența este mai elevată, ci acelora al căror caracter e mai puternic.

Readucând România în discuție merită evidențiată o nuanță. Când vorbim de olimpici, singurul lucru ce ar mai trebui făcut e, într-adevăr, educarea caracterului. Din nefericire, la noi, cei care s-au autoproclamat elită nu sunt și cei mai capabili. Ceea ce vădește nu doar carențe de caracter, ci și de expertiză. Fapt care se vede în gestionarea dezastruoasă a riscului și dezvăluie cât ne costă să avem conducători cu origine sănătoasă.
Editorial publicat in data de: 22-01-2018
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 736 ori
Website: N/A
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
HCA - SP