Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ANDRA - AIEVEA LA SALA PALATULUI
23-02-2018

Andra va susține două concerte la Sala Palatului pe 23 și 24 februarie 2018, începând cu ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DIRECȚIA 5 - CONCERT LA BERĂRIA H
24-02-2018

De Dragobete, pe 24 februarie, Direcția 5 urcă din nou pe scena Berăriei H pentru un show prin care este celebrată această sărbătoare.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAREA FINALĂ EUROVISION ROMÂNIA 2018 LA SALA POLIVALENTĂ BUCUREȘTI
25-02-2018

Marea Finală a Selecției Naționale pentru Eurovision 2018 va fi organizată la Bucureşti, în Sala Polivalentă, pe 25 februarie 2018. În acest an, Selecţia Naţională se desfăşoară sub sloganul "Eurovision unește România!", fiind prezentată de Cezar Ouatu și actrița Diana Dumitrescu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CARLOS MARIN LA SALA PALATULUI DIN BUCUREȘTI
26-02-2018

Carlos Marin, celebrul bariton spaniol, va susține pe 26 februarie 2018 la Sala Palatului un show vibrant, incendiar, într-un stil pur Las Vegas. Invitată specială este Innocence.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
GOODWINE 2018 LA ROMEXPO
02-03-2018

GoodWine, Romania's Wine Convention, este cel mai important eveniment dedicat culturii vinului din Romania! Asteptam peste 150 de crame diferite care sa va incante cu cele mai mult de 1000 de vinuri oferite la degustare.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPECTACOL IN MEMORIAM MĂDĂLINA MANOLE "FATA DRAGĂ"
03-03-2018

Este un spectacol despre nemurire pentru că Mădălina Manole va rămâne mereu în amintirea celor care au iubit-o și cărora li s-a dedicat, prin cântec.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT RICHARD CLAYDERMAN LA SALA PALATULUI
08-03-2018

Richard Clayderman va susține un concert la Sala Palatului, pe 8 martie 2018, începând cu ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
KEVIN HOGAN - PUTEREA INFLUENȚEI
15-03-2018

Dacă ești antreprenor, manager, online marketer, om de vânzări, psiholog sau pur și simplu vrei să-ți îmbunătățești relațiile și vrei să fii mai convingător în fiecare zi, trebuie să fii aici pentru a-l vedea pe Kevin Hogan!...

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
COSMOWORLD EXHIBITION 2018 LA BUCUREȘTI
23-03-2018

Un eveniment grandios dedicat sectorului beauty professional&wellness, organizat pe 23-25 martie 2018 la Crystal Palace Ballroom București.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FOTBAL ROMÂNIA - SUEDIA MECI AMICAL
27-03-2018

Stadionul ”Ion Oblemenco” din Craiova va găzdui partida amicală pe care echipa națională a României o va disputa pe 27 martie 2018 contra reprezentativei Suediei.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAREA UNIRE - TEMATICA GASTROPAN 2018
19-04-2018

Concursurile GastroPan îi vor recompensa şi în acest an pe cei mai talentaţi brutari, cofetari şi bucătari. Aceştia se vor întrece la 9 categorii de concurs grupate în 3 secţiuni competiţionale: PANIFICAȚIE-PATISERIE, COFETĂRIE, GASTRONOMIE.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EDVIN MARTON ADUCE „STRADIVARIUS” LA BUCUREȘTI
20-04-2018

Renumitul violonist și compozitor EDVIN MARTON, apreciat pentru stilul său unic de a fuziona muzica clasică cu pop-rock-ul zilelor noastre, va concerta la Sala Palatului din București, pe 20 aprilie, începând cu ora 19:30.

   
preloader
IMEDIATEȚEA – CEL MAI PERICULOS EFECT AL DIGITALIZĂRII

Dacă secolul XX a fost al vitezei, atunci secolul XXI va fi al imediatului, al instantaneului: nu mai avem răbdare pentru absolut nimic și ne dorim totul ACUM. Însă, chiar se poate ca totul, de la fericire la înmormântare sau ridicarea unei case, să se afle doar ”la un click distanță”?
IUBIREA DUȘMANULUI

Două ardelence stau la povești:

- Soţul meu îi așa de religios, că îşi iubeşte până și duşmanii!
– Nu mai spune, tu … Şi cine-s duşmanii lui? ...

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
CARACTERUL BATE INTELIGENȚA
Data: 22-01-2018

Am citit un articol despre românii care au schimbat lumea, de la Palade și Coandă, la Paulescu și Aslan, și mi-am amintit brusc de o declarația președintelui Băsescu de acum doi ani.
El spunea că dăm lumii elite în toate domeniile, ceea ce se verifică cu locul 12 mondial deținut la exodul de creiere și cu faptul că vedem mereu olimpici la tv care aduc țării medalii de aur.

Din păcate însă, România nu e cunoscută doar pentru George Emil Palade - laureat Nobel pentru medicină -, ci si pentru obiceiul statului si al antreprenorilor de a nu-și onora contractele. Adică suntem un popor deștept, dar și campioni la arierate.

Iar dacă e să analizăm topul competitivității ne remarcăm prin lipsa de transparență a actului de guvernare, favoritism în deciziile guvernului, risipirea banului public etc. E suficient să fim inteligenți dacă partenerii nu pot avea încredere în noi? Oare cât de mult contează că nu ne respectăm cuvântul dat?

Gustave Le Bon scria într-o carte din 1920 - Psihologia timpurilor noi - că foarte puțini oameni înteleg că educarea caracterului e mult mai importantă decât cea a inteligenței. Și preciza că dacă șaizeci de mii de englezi țin sub obroc trei sute de milioane de hinduși, la fel de inteligenți ca si ei, asta se întampla datorită caracterului britanicilor. Iar dacă spaniolii nu au adus decât anarhie în America de Sud, acest lucru s-a produs din cauza defectelor lor de caracter.

Și una e America Latină unde absența moralității depășește tot ceea ce cunoaștem noi mai rău în Europa, după cum remarca Le Bon, și alta-i America de Nord, unde cetățenii SUA au înțeles că trebuie să acționeze asupra caracterului. Aceste popoare vor rămâne superioare - crede Le Bon - fie și numai pentru acest fapt în fața altor popoare în care educația pur livrească nu se adresează decât inteligențelor, nu și caracterelor.

Concluzia aparține tot lui Gustave Le Bon, care spune că prosperitatea economică a unei țări depinde mai ales de calitatea elitelor. De îndată ce elitele slăbesc, țara slăbește. Nu inteligenta le lipsește elitelor, ci caracterul nu e întotdeauna la înălțimea inteligenței. Inițiativa, exactitatea, continuitatea în efort le lipsesc. Nu e de ajuns predicarea unor aptitudini, ci ele trebuie învățate pentru a fi dobândite.

Până acum, universitatea nu s-a ocupat decât de dezvoltarea inteligenței. Dar, sub amenințarea cu dispariția, ea va trebui, după exemplul universităților engleze și americane, să educe caracterul. Viitorul loc în lume depinde de calitățile tinerimii. Viitorul nu aparține popoarelor la care inteligența este mai elevată, ci acelora al căror caracter e mai puternic.

Readucând România în discuție merită evidențiată o nuanță. Când vorbim de olimpici, singurul lucru ce ar mai trebui făcut e, într-adevăr, educarea caracterului. Din nefericire, la noi, cei care s-au autoproclamat elită nu sunt și cei mai capabili. Ceea ce vădește nu doar carențe de caracter, ci și de expertiză. Fapt care se vede în gestionarea dezastruoasă a riscului și dezvăluie cât ne costă să avem conducători cu origine sănătoasă.
Editorial publicat in data de: 22-01-2018
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 326 ori
Website: N/A
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate