Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT TUDOR GHEORGHE LA SALA PALATULUI
23-10-2018

În anul Centenarului, Tudor Gheorghe va susține un concert special, "Tot ce-i românesc nu piere", la Sala Palatului din București pe 23 octombrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ESTAS TONNE LA CLUJ-NAPOCA
24-10-2018

Estas Tonne va susține un concert la Opera Națională Română din Cluj-Napoca pe 24 octombrie 2018. Evenimentul face parte din turneul "The Breath the Sound".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CARITABIL REGAL LA ATENEUL ROMÂN
25-10-2018

Muzicieni români se reunesc la Concertul Regal Caritabil ce va avea loc la Ateneul Român pe 25 octombrie 2018, începând cu ora 19:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BONEY M FEAT LIZ MITCHELL LA SALA PALATULUI
28-10-2018

Boney M împreună cu vocalista Liz Mitchell vor aniversa 40 de ani de când hit-urile ”By the rivers of Babylon” și ”Rasputin” au cucerit lumea cu un concert ce va avea loc la Sala Palatului pe 28 octombrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT SMILEY LA SALA SPORTURILOR GALAȚI
29-10-2018

Smiley va susține un concert la Sala Sporturilor din Galați pe 29 octombrie 2018. Evenimentul face parte din turneul #Confesiune.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
HALLOWEEN SPECIAL: GRIMUS / LUCIA LA BERĂRIA H
30-10-2018

Pe 30 octombrie 2018, la Berăria H are loc o noapte specială de Halloween cu două concerte de neuitat: Grimus și Lucia.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT 3 SUD EST LA CLUJ-NAPOCA
31-10-2018

3 Sud Est va susține un concert la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca pe 31 octombrie 2018, începând cu ora 19:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT THE CAT EMPIRE LA ARENELE ROMANE
31-10-2018

După ce au concertat în cadrul festivalului Shine 2018, The Cat Empire se întoarce cu încă un show. Evenimentul va avea loc pe 31 octombrie 2018 la Arenele Romane (cort încălzit). În deschidere va fi DJ Jumps.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT TAXI - NECENZURAT LA HARD ROCK CAFE
01-11-2018

TAXI va susține un concert la Hard Rock Cafe pe 1 noiembrie 2018, începând cu ora 21:30. Show-ul se numește "Necenzurat".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAKE-UP FEST 2018 LA BUCUREȘTI
03-11-2018

MAKE-UP FEST este la cea de-a 6-a editie si este un eveniment dedicat integral machiajului, conceput pentru a-i reuni pe profesionistii din domeniu dar si pentru a trezi interesul marelui public.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
AL DI MEOLA ȘI PRIMUL SĂU ALBUM COMPUS SUB PATRONAJUL FERICIRII
27-11-2018

AL DI MEOLA si revenirea unui chitarist fabulos in aceasta toamna pe data de 27 noiembrie la Sala Palatului, intr-un eveniment dedicat noului material discografic, OPUS, aparut la finele lunii februarie, si interpretat la Bucuresti sub umbrela fericirii.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TOT CE-I ROMÂNESC NU PIERE - CU TUDOR GHEORGHE
21-12-2018

Având în vedere sutele de cereri pentru suplimentarea locurilor, concertul maestrului Tudor Gheorghe din 23 octombrie se va relua si pe 21 decembrie 2018!

   
preloader
ÎNȚELEGÂND MAI BINE BREXITUL - SAU CUM OPOZABILITATEA DEGETULUI MARE DĂ SEMNALE CONFUZE

Dacă Germania s-ar fi gândit să facă o Uniune Europeană mai mică, cu Olanda, Belgia, Austria şi Luxemburg, probabil că Statele Unite ar fi adoptat moneda unică pe vremea lui Obama.
DESPRE MANIPULARE ...

Veorica intră agitata şi transpirata toata în birou la Dragnea. Deschide uşa ca o vijelie, de nici n-apucă Daddy să stingă ţigara, şi se prăvăleşte într-un fotoliu.
– Liviule, ăştia râde de mine că am faţă de pavian. Dragnea suflă fumul afară, surâde ghiduş şi-i face cu ochiul:
– Ce-i drept, cam ai.
– Hai, nu începe şi tu.
– Ho, fa, că glumeam. Râd de tine pentru că eşti fraiera, de-aia râd. Şi nu faci nimic.
Lu’ Veoric...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
2018 LA CENTENARUL UNIRII – SCURT BILANȚ (partea a II-a)
Data: 15-01-2018

Dacă ne uităm la averea națională, din 1918 am pornit cu un handicap: Tezaurul României - 93,4t aur, bijuteriile Coroanei și alte valori - a fost confiscat de bolșevici și se află și azi în Kremlin, niciun lider sovietic/rus neavând cea mai mică intenție să-l returneze, iar garantul Franța tace chit
In economie s-au făcut progrese mari din 1918, dar suntem în urmă față de evoluțiile statelor învecinate și mult sub așteptările populației, conform evoluției standardelor de civilizație. Bineînțeles că în cifre absolute o ducem mai bine ca în 1918, avem creșteri economice record, PIB per capita este astăzi la peste 10000 de dolari, de 14 ori mai mare față de cei aprox. 700 de dolari din 1918 (calculat la valoare dolar an 1990 – Angus Maddison, 2007). Trăim mai bine decât în 1918, dar din lider regional în perioada interbelică am ajuns la capătul clasamentelor în majoritatea categoriilor economice și asta pentru că nu am știut să valorificăm mai bine resursele avute - petrol, sare, cărbune, păduri sau produse agricole - și nu am învățat să producem pentru a vinde cu valoare adaugată mai mare! România este încă în cursa pentru a recupera decalajul de dezvoltare față de standardele de civilizație ale epocii prezentului. Dacă la viteza Internetului și numărul de IT-ști per capita suntem în secolul 21, la canalizare și infrastructură suntem prin sec 19. Multe sate românești sunt azi neschimbate față de 1918: au tot WC în curte, apa o aduc tot cu găleata, iar stâlpii de curent, antenele și câte o Dacie ruginită sunt singurele diferențe față de 1918! După 100 de ani încă nu am trecut Carpații cu o autostradă! Nici că avem vreuna spre Rădăuți-Cernăuți, Iași sau Chișinău! Avem cei mai puțini km de autostradă din UE. Multe dintre căile ferate nu au mai fost reparate cam tot din vremea Unirii, deși există magistrale noi pe care nu au circulat Brătianu, Goldiș sau Iancu Flondor. Deși locomotivele sunt altele, vagoanele pe care le trag au mai multe în comun cu 1918 decât cu vagoanele din 2018. Care se fabrică la Arad, dar sunt doar pentru export... Iar gările sunt majoritatea construite fie înainte de 1918, fie până în 1940...Gara de Nord din București e cea mai mică și cu traficul cel mai slab din întreaga UE, deși are într-adevăr un volum net superior anului 1918.
Aeroporturile sunt un adevărat progres! Asta pentru că la 1918 nu aveam niciunul, doar aerodromuri. Azi avem 16 aeroporturi internaționale deservite de flote românești și străine care se dezvoltă datorită libertății de mișcare și a celor peste 4 milioane de români care trăiesc și muncesc în afara țării! La 1917 aproape același număr de români trăiau în afara granițelor țării pentru că așa voiau imperiile. Azi peste 4 mil de români trăiesc în afara granițelor țării pentru că așa vor ei înșiși. Este un progres?

Porturi avem mai puține dar mai mari decât în 1918, iar căi navigabile mai puține! Someșul și Bega, care erau navigabile înainte de 1918, nu au fost întreținute. Ne plângem de lipsa autostrăzilor, dar nu am știut să folosim cea mai mare autostradă pe care o avem de mii de ani și căreia îi stăpânim, din 1918, cel mai lung parcurs, 1075 de km: Dunărea. Avem un canal Dunăre-Marea Neagră, obținut cu atâtea sacrificii omenești și materiale încât e mai degrabă o Golgotă decât o profitabilă rută de transport naval.

La nivelul societății, imaginea este descurajatoare: dacă la 1918 conștiința națională creată și promovată de lideri apropia românii din toate punctele cardinale, de 27 de ani încoace performanțele politicienilor au determinat peste 4 milioane de români să plece din țară și au amorțit patriotismul celor rămași acasă. Sub comuniști, românii care plecau din țară erau declarați trădători, iar evreii, ungurii și germanii născuți aici au fost vânduți de Ceaușescu.

Cel mai mult lipsesc astăzi o nouă viziune de consolidare a societății românești și perseverența de a o pune în practică. Formularea și împământenirea unei conștiințe naționale bazată pe adevăr, pe principii, valori, norme și comportamente ne lipsește, România trăind parcă din virtutea inerției și sângerând constant talente, pricepere, energii... Și pentru asta nu putem da vina decât pe noi înșine! Ce facem ca sărbătorirea primilor 100 de ani de când suntem împreună să revigoreze conștiința noastră națională?
Editorial publicat in data de: 15-01-2018
de către Mihai Mătieș
Vizualizat de: 793 ori
Website: N/A
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
Alpha