Calendar Evenimente vă recomandă:
ZILELE BUCUREȘTIULUI 2018 ÎN PIAȚA CONSTITUȚIEI
22-09-2018

Evenimentul Zilele Bucureștiului 2018 va avea loc în perioada 21-23 septembrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MUSICAL - MAMMA MIA! LA SALA PALATULUI
22-09-2018

Producția românească a celebrului musical revine cu o nouă stagiune ce va avea loc la Sala Palatului pe 22 și 23 septembrie 2018.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TEATRU - UNDE DAI ȘI UNDE CRAPĂ
23-09-2018

Distribuție: Andrei Seușan, Daniel Hara, Eduard Cîrlan.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
24 DE ANI DE Cosmetics Beauty Hair!
27-09-2018

COSMETICS BEAUTY HAIR, cel mai important eveniment din România adresat sectorului de beauty, va avea loc în perioada 27 - 30 septembrie 2018, la Romexpo.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ANDRA - TRADIȚIONAL, LA SALA PALATULUI
30-09-2018

Andra va susține concertul "Tradițional", în cadrul căruia va interpreta piese iubite din folclorul românesc, culese din toate regiunile istorice ale țării.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
STAND UP BADEA, BORDEA ȘI MICUTZU - STRICĂM O GENERAȚIE
01-10-2018

Badea, Bordea și Micutzu se întorc la Sala Palatului, pe 1 și 2 octombrie 2018, cu un show nou de stand up comedy: ”Stricăm o generație”.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
REMEMBER CENACLUL FLACĂRA LA TIMIȘOARA
02-10-2018

Remember Cenaclul Flacăra ajunge la Filarmonica Banatul din Timișoara pe 2 octombrie 2018, de la ora 19:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MIORITMIC FESTIVAL 2018 LA CLUJ-NAPOCA
05-10-2018

Mioritmic a ajuns la ediția cu numărul șase. Aceasta va avea loc în perioada 5-7 octombrie 2018 pe Aleea Muzeului Etnografic din Cluj-Napoca.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BALET ÎN PREMIERĂ - SPARTACUS
07-10-2018

Adaptat după opera lui Raffaello Giovagnoli, Spartacus aduce pe scenă peste 80 de artiști și balerini din Rusia, Republica Moldova și România pentru un spectacol ce va avea loc pe 7 octombrie la Sala Palatului din București.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT NIGEL KENNEDY 2018 LA SALA PALATULUI
08-10-2018

Nigel Kenedy, cunoscutul violonist, revine în România cu un nou concert: "Bach & Gershwin". Evenimentul va avea loc pe 8 octombrie 2018 la Sala Palatului.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAKE-UP FEST 2018 LA BUCUREȘTI
03-11-2018

MAKE-UP FEST este la cea de-a 6-a editie si este un eveniment dedicat integral machiajului, conceput pentru a-i reuni pe profesionistii din domeniu dar si pentru a trezi interesul marelui public.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
AL DI MEOLA ȘI PRIMUL SĂU ALBUM COMPUS SUB PATRONAJUL FERICIRII
27-11-2018

AL DI MEOLA si revenirea unui chitarist fabulos in aceasta toamna pe data de 27 noiembrie la Sala Palatului, intr-un eveniment dedicat noului material discografic, OPUS, aparut la finele lunii februarie, si interpretat la Bucuresti sub umbrela fericirii.

   
preloader
CU PAPAGALUL LA REEDUCARE

O tipă frumoasă, blondă şi apetisantă avea o papagaliţă, care o imita mai mereu. Când ajungea acasă,obişnuia să se aşeze în faţă oglinzii si să zică: „- Sunt frumoasă, sexi şi îmi place să fac sex”. Papagaliţa la fel, repeta dupa ea. Toate bune, însă, până într-o zi, când vine un preot în vizită:
– Vai, ce papagal frumos aveţi. La scurt timp papagaliţa începe: „Sunt frumoasă, sexi şi îmi place să fac sex”. Preotul oripilat, spune: – Vai, cu...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
UNGARIA SE TEME DE COMPETIȚIA ECONOMICĂ CU ROMÂNIA
Data: 25-09-2017

Ungaria se opune ca România şi Croaţia să devină state membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Asta cu precizarea că în ultimii 10 ani poziţia executivului de la Budapesta şi a Băncii Naţionale a Ungariei a fost, practic, una comună.
Cea care a făcut-o de curând pe banca centrală maghiară independentă să accepte poziţia guvernamentală privind achitarea creditelor în franci elveţieni la curs istoric. Măsura în urma căreia băncile, respectiv investitorii străini, au pierdut masiv.

În acelaşi timp, în România, cea mai mare bancă comercială din Ungaria doreşte să cumpere o instituţie de credit cu capital grecesc. După ce în statul vecin pierderile s-au consolidat pe seama băncilor cu capital străin.

În condiţiile în care Banca Naţională a Ungariei a arătat că se află pe aceeaşi lungime de undă cu guvernul ne întrebăm ce poziţie va avea când băncile ungureşti s-ar extinde în spaţiul non-OCDE, adică într-un areal neagreat de puterea de la Budapesta? Altfel spus ne punem problema dacă va funcţiona izomorfismul la nivelul entităţilor maghiare.

Este posibil ca reacţia guvernului din Ungaria la aderarea României la OCDE să fie una de frică la perspectiva că ţara din proximitate ar putea ajunge un hub regional. O poziţie consolidată şi cu provocări naţionaliste în contextul în care atuurile statului român sunt claritatea politicii externe, apartenenţa la NATO şi Uniunea Europeană şi potenţialul energetic, iar deficienţele se văd la nivelul infrastructurii din zona transporturilor, unde, într-adevăr e nevoie de o finanţare semnificativă şi o mai bună cooperare cu UE.

Vom vedea ce va prima, politica externă a României şi angajamentele sale ferme euroatlantice sau necesitatea de a da satisfacţie Turciei şi Rusiei via Ungaria pentru ca Ankara să devină un hub regional în detrimentul Bucureştiului.
Editorial publicat in data de: 25-09-2017
de către Ionuț Bălan
Vizualizat de: 725 ori
Website: http://bloguluibalan.ro/index.php/analize/993-ungaria-se-teme-de-competitia-economica-cu-romania
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
HCA Dalles