Calendar Evenimente vă recomandă:
FILM OCLOCK INTERNATIONAL FESTIVAL ÎN 2021
27-02-2021

Film O'Clock International Festival este un parteneriat între țări care împărtășesc același fus orar și dragostea pentru cinema.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ÎNSCRIERI LA ȘCOALA DE POLIȚIE CLUJ
28-02-2021

Se fac înscrieri la Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAMEAZĂ VIITORUL COMUNITĂȚII TALE!
01-03-2021

Proiectul de educație digitală ”CODE Kids România” se extinde dincolo de bibliotecile publice!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPRING IT SE ÎNTOARCE ÎN MARTIE 2021
02-03-2021

Spring IT revine și în primăvara aceasta, în perioada 1 - 20 martie. Proiectul organizat de Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) își desfășoară cea de-a X-a ediție, fiind astfel o ediție aniversară.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CFO CONFERENCE LA BUSINESS-MARK
04-03-2021

Conferința CFO Conference va avea loc, online, în data de 4 martie.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ERA OK ȘI LA 60!
06-03-2021

”Era ok si la 60” e un super spectacol de stand up comedy, un one man show maraton în care Răzvan Vasilescu îmbină texte ale celor mai importanți autori contemporani de comedie cu fragmente emoționante din viața sa.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA DE ARTĂ CONTEMPORANĂ LA MOGOȘOAIA
07-03-2021

Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită să vizitați Expoziția de Artă Contemporană deschisă la Parterul Palatului Brâncovenesc și în galeria Foișor.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
08-03-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAMEAZĂ VIITORUL COMUNITĂȚII TALE!
12-03-2021

Proiectul de educație digitală ”CODE Kids România” se extinde dincolo de bibliotecile publice!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CLASSIX FESTIVAL VA AVEA LOC LA IAȘI ÎN MARTIE 2021
14-03-2021

Cea de-a doua ediţie a Classix Festival va avea loc la Iaşi, în perioada 14 - 18 martie 2021.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TÂRGUL DE CARIERE 2021 PRIVEȘTE ÎNAINTE
18-03-2021

De la locuri de muncă la sfaturi pentru construirea unei cariere de succes, webinarii, sesiuni de dezvoltare profesională și interviuri de angajare, toate oportunitățile vor fi disponibile vizitatorilor la Târgul de Cariere în perioada 18 martie-23 aprilie 2021.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TIFF ANIVERSEAZĂ 20 DE ANI LA FINAL DE IULIE 2021
23-07-2021

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va celebra 20 de ani de existență cu o nouă ediție de anvergură, între 23 iulie și 1 august 2021, în Cluj-Napoca. 10 zile de vară cu filme în premieră, invitați și evenimente care vor puncta momente memorabile din cele două decenii de festival.

   
preloader
BIG MAC ARATĂ CĂ LIRA STERLINĂ E SUBAPRECIATĂ

Un Big Mac costă 3,29 lire în Marea Britanie și 5,66 dolari în Statele Unite. Rezultă un curs de schimb implicit (prețul în lire al unui Big Mac împărțit la cel în dolari) de 0,58 sau 1,72 dolari pentru o liră.
DIN CICLUL ȘCOALA ONLINE...

Profesoara le explică elevilor:

– SIDA se poate lua în relația Ea-El, Ea-Ea și El-El.

Bulă întreabă îngrijorat:
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
PROIECTE DE DEZVOLTARE EDILITARĂ LA USV
Data: 23-02-2021 Ora: 09:00
Locatia: Suceava
Modificarea paradigmei educaţionale şi centrarea educaţiei pe student implică noi abordări ale procesului de instruire, restructurarea şi dimensionarea spaţiilor de învăţământ şi cercetare la cerinţele moderne de formare a unei resurse umane înalt calificate şi la nevoile studenţilor.
   
Urmărind transformarea sa într-un pol de dezvoltare a comunităţii locale, într-un nucleu de cercetare avansată şi de formare a unor specialişti competitivi pe piaţa muncii, USV încearcă să transpună în practică mai multe proiecte investiţionale. Cel mai important şi, totodată, mai dificil de realizat (din cauza dimensiunii consistente a infuziei financiare iniţiale) este proiectul Campusului II (Moara). USV a alocat sume importante pentru demararea lucrărilor de amenajare a locaţiei secunde a universităţii, prin iniţierea unui parc dendrologic şi a grădinii botanice. Astfel, în ultimii patru ani, pentru pregătirea terenului, achiziţia şi plantarea a 2260 de arbori şi arbuşti şi a diverselor specii de plante au fost cheltuiţi peste 1 milion de lei. Investiţii majore, de peste 100 milioane de lei, sunt însă necesare pentru amenajarea teritoriului şi asigurarea utilităţilor pentru viitoarele clădiri, printre care se regăseşte şi proiectul cel mai avansat: căminul studenţesc cu 820 de locuri, pentru care Compania Naţională de Investiţii pregăteşte deja Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

În paralel cu dezvoltarea viitoare a Campusului II, USV se orientează şi spre valorificarea spaţiilor disponibile în campusul actual. Un posibil vector de dezvoltare edilitară îl reprezintă extinderea corpului E, în zona învecinată Direcţiei Silvice Suceava, alături de Parcul Universităţii, în perimetrul actualei parcări. Având în vedere îngrijorările exprimate pe marginea potenţialei afectări a spaţiilor verzi, dorim să asigurăm opinia publică că proiectul va fi realizat fără a afecta nici un metru pătrat din spaţiul verde existent în parc. Clădirea urmează să aibă maximum 8 etaje şi va fi construită în consolă, parterul fiind, în proporţie de aproximativ 50%, liber şi destinat circulaţiei pietonale.

Dorim să subliniem faptul că USV are în centrul atenţiei aspectele ce ţin de mediu şi, pe lângă investiţiile semnificative pentru înfiinţarea şi dezvoltarea parcului dendrologic, a direcţionat mai multe milioane de lei şi în remodelarea şi refuncţionalizarea Parcului Universităţii, care are astăzi un aspect european şi este extrem de vizitat de studenţi, cadre didactice, dar, mai ales, de membrii comunităţii sucevene. Prin organizarea şi amenajarea parcului la standarde occidentale, prin întreţinerea lui doar din veniturile proprii, Universitatea a oferit tuturor sucevenilor mai multe posibilităţi de petrecere a timpului liber şi de practicare a unor activităţi sportive, fără să fi existat vreodată intenţia de a limita accesul în zona de parc aflată în administrarea USV doar pentru membrii comunităţii academice.

Reamintim, de asemenea, că în ultimii ani, USV a fost preocupată de creşterea suprafeţelor verzi în zona campusului universitar.
Eveniment publicat in data de: 17-02-2021
de către Marginean Oana
Vizualizat de: 16 ori
Website: http://www.usv.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
Alpha