Calendar Evenimente vă recomandă:
TEATRUL NOTTARA SELECTEAZĂ SPECTATOR PENTRU CONSILIU ARTISTIC
26-01-2021

Pentru a fi mai aproape de public și a înțelege mai bine așteptările acestuia, Teatrul Nottara a decis să ofere un loc în consiliul artistic al instituției unui spectator fidel, care va fi ales în perioada următoare din rândul iubitorilor de teatru fără legături directe cu acest domeniu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
26-01-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN? ZONA SUD
26-01-2021

Ziarul Financiar vă invită să participați la videoconferința ZF BRD BUGET 2021 – CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN, marți, 26 ianuarie 2021, ora 09:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA FRESH - ELITE ART GALLERY
27-01-2021

În perioada 7-28 ianuarie 2021, Elite Art Gallery vă invită să vizitați expoziția # FRESH. Evenimentul reunește lucrările artistelor Ramona Ursache și Ștefana Petre, două dintre câștigătoarele concursului de artă vizuală # FRESH.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPO FOTO HOLOCAUST LA CAREI
27-01-2021

Miercuri, 27 ianuarie 2021, de la ora 16.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul exoziției fotografice realizate de Baranyi Tünde.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONFERINȚA ONLINE INVESTIȚII PENTRU TRANZIȚIA ENERGETICĂ
28-01-2021

Joi, 28 ianuarie 2021, între orele 10:00 și 13:00, Energynomics vă propune o nouă întâlnire ONLINE pentru a descoperi care sunt sursele de finanțare anticipate pentru investițiile anului 2021 în sectorul energetic din România!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PREVENIREA ȘI COMBATEREA SPĂLĂRII BANILOR ediția II, ONLINE
29-01-2021

Vineri, 29 ianuarie 2021, Editura Universul Juridic organizează Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale”, ediția a II-a, în format ONLINE, între orele 15,00 – 19,00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAM DE PREGĂTIRE PENTRU BACALAUREAT
30-01-2021

Pregătire pentru examenul de bacalaureat 2021: o nouă sesiune oferită de Universitatea de Vest din Timişoara!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NOUL PROGRAM DE IARNĂ LA MUZEUL ANTIPA
31-01-2021

Muzeul Antipa anunță noul program peste iarnă. Detalii mai jos.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA UN VEAC DE ZOOLOGIE ÎN ROMÂNIA LA PIATRA NEAMȚ
03-02-2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Național Neamț - Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț vă invită să vizionați expoziţia itinerantă „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”, deschisă până pe 25 februarie 2021 la Piatra.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA DOCUMENTARĂ REGELE FERDINAND ȘI REFORMELE MARII UNIRI
05-02-2021

În perioada 28 ianuarie – 7 martie 2021, Muzeul Național Cotroceni aduce în fața publicului vizitator expoziția foto-documentară Regele Ferdinand I și reformele Marii Uniri. 100 de ani de la Reforma Agrară.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO - ANII 2000 LA BT ARENA CLUJ
06-03-2021

Evenimentul WE LOVE RETRO va avea loc pe 6 martie 2021 la BT Arena din Cluj-Napoca. Biletele achiziționate deja rămân valabile.

   
preloader
RELAȚIA OM-INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ: NECESITATEA UNOR NEURO-DREPTURI? (partea a II-a)

Legat de tema cine poate face rău cui prin control sau lipsa acestuia, răspunsul oferit de un alt grup de cercetători este întruchipat de paradigma necesității formulării unor ”neuro-drepturi”, care să se adauge Declarației Universale a Drepturilor Omului.
TINERICA SECRETARĂ...

Un om de afaceri prosper avea o secretară nouă, tânără, blondă, foarte atrăgătoare. Din biroul lui, afaceristul auzea mereu telefonul sunând. La un moment dat, omul iese din birou se duce si o întreabă pe noua secretară:
- Domnișoară, de ce nu răspundeți la telefon?

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
CONFERINȚA NAȚIONALĂ CONScience
Data: 13-01-2021 Ora: 09:00
Locatia: București
Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" organizează în fiecare an - începând din 2006 -, Conferinţa Naţională de Conservare-Restaurare "Doina Darvaş", cu acronimul CONScience.
   
Conferinţa constituie un bun prilej de întâlnire a specialiştilor din întreaga ţară, pentru a face schimb de experienţă, pentru a prezenta cazuri reale şi soluţii concrete de rezolvare a problemelor specifice lor. Rezultatele cercetării, conservării şi restaurării patrimoniului cultural prezentate în cadrul Conferinţei sunt publicate în Buletinul de Conservare-Restaurare Restitutio.

Buletinul Restitutio nr.13, publicat anul acesta cuprinde un număr de douăzeci şi şase de lucrări prezentate de către specialişti în cadrul celor trei secţiuni ale Conferinţei "Doina Darvaş":

a) Cercetarea ştiinţifică de laborator

b) Studii de caz în conservarea şi restaurarea patrimoniului construit

c) Metode moderne de conservare şi restaurare a patrimoniului cultural mobil

În contextul Conferinţei "Doina Darvaş", specialiştii Laboratorului de profil al Muzeului Naţional al Satului prezintă şi expoziţia de obiecte conservate şi restaurate.

Anul acesta evenimentul este organizat sub genericul Restituiri - pământ, apă, aer, foc şi cuprinde un număr de peste două sute cincizeci de bunuri culturale din patrimoniul instituţiei noastre, care au fost supuse unor intervenţii de specialitate, cu diverse grade de dificultate.

Bunurile expuse prezintă o mare diversitate, sunt foarte valoroase şi au fost atent selectate din colecţiile muzeului, pentru a ilustra cele patru principii fundamentale ale existenţei - pământul, apa, aerul şi focul, elemente definitorii pentru viaţa satului românesc. Cei interesaţi vor avea prilejul să descopere în expoziţie bunuri etalate în premieră, care fac dovada preocupărilor permanente ale cercetătorilor, conservatorilor, restauratorilor şi investigatorilor de a cunoaşte patrimoniul cultural şi de a-i prelungi existenţa.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 11 decembrie 2020 - 31 martie 2021, de miercuri până duminică, între orele 9.00 - 17.00, la Sala "Gheorghe Focşa", intrarea din Kiseleff 28.
Eveniment publicat in data de: 15-12-2020
de către Marginean Oana
Vizualizat de: 43 ori
Website: http://www.muzeul-satului.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
Alpha