Calendar Evenimente vă recomandă:
CARICATURĂ ȘI UMOR - EXPOZIȚIE LA PALATUL ȘUȚU
05-12-2020

Din 27 noiembrie 2020 Palatul Suțu găzduiește expoziția Caricatură și umor. O „peniță” satirică din colecțiile Muzeului Municipiului București.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ALEGERILE PARLAMENTARE, ÎN 6 DECEMBRIE
06-12-2020

Alegerile parlamentare se vor desfăşura în 6 decembrie, conform hotărârii adoptată astăzi de Guvern, data fiind stabilită - aşa cum a precizat premierul Ludovic Orban - conform prevederilor constituţionale.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
O CANĂ DE FERICIRE LA SIBIU
07-12-2020

Rotaract Club Sibiu, alături de cluburile Rotary Club Sibiu şi Interact Sibiu, invită sibienii la cea de a doua ediţie a proiectului "O cană de fericire" începând cu 1 Decembrie 2020 până pe 24 Decembrie.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
QUANTUM QUESTIONS - FESTIVAL DE ȘTIINȚĂ
09-12-2020

În perioada 24 noiembrie - 12 decembrie, Centrul Cultural Clujean, prin proiectul Quantum, organizează a doua ediție a festivalului de știință Quantum Questions.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE DREPT CIVIL. FAMILIA. Ediția a III-a, ONLINE
11-12-2020

Revista de Dreptul Familiei și Editura Universul Juridic organizează Conferința națională de drept civil. Familia. Ediția a III-a, ONLINE, care va fi transmisă LIVE pe Portalul Universul Juridic și va conține două secțiuni.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CURS DE PHOTOREADING - CITIRE RAPIDĂ
12-12-2020

In primul rând, Cursul de PhotoReading depășește în rezultate orice curs de Citire Rapidă. Inveți de cel putin 10 ori mai repede în orice domeniu te interesează, inclusiv o limbă străină.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI - VIRTUAL
15-12-2020

Marți, 15 decembrie, este ziua în care adaptarea VR360 a spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci” în regia lui Eugen Gyemant va fi disponibilă publicului prin intermediul platformei TeatruVR.ro

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ALBUMELE MADRIGAL DE CRĂCIUN 2020
25-12-2020

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” și Casa de discuri Roton Music lansează două noi albume discografice de Crăciun, unul cuprinzând colinde românești și un altul cu lucrări din repertoriul internațional.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NOUL PROGRAM DE IARNĂ LA MUZEUL ANTIPA
27-12-2020

Muzeul Antipa anunță noul program peste iarnă. Detalii mai jos.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NOUL PROGRAM DE IARNĂ LA MUZEUL ANTIPA
20-01-2021

Muzeul Antipa anunță noul program peste iarnă. Detalii mai jos.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELELALTE CUVINTE LA HARD ROCK CAFE
21-01-2021

Celelalte Cuvinte, una dintre cele mai longevive trupe rock din România, revine la Hard Rock Cafe cu un concert ce va avea loc pe 21 ianuarie 2021, de la ora 21:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO - ANII 2000 LA BT ARENA CLUJ
06-03-2021

Evenimentul WE LOVE RETRO va avea loc pe 6 martie 2021 la BT Arena din Cluj-Napoca. Biletele achiziționate deja rămân valabile.

   
preloader
SĂ VINDEM MAI BINE VOTAREA, ZIC!

Provocat de colegul Ionut Bălan, mă gândeam pe această ninsoare superbă cum am fi putut face votarea mai atractivă, astfel încât, în pofida pandemiei și a restricțiilor, ba chiar și a frigului, românii să iasă la vot pe 6 decembrie 2020.
AI CARTE, AI DE-O PARTE...

– Mai aveți cartea „Ce este polițaii români si ce vrea ei?”
– Nu, e epuizată.
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
EXPO - NICIODATĂ NU VA FI ULTIMA DATĂ
Data: 21-11-2020 Ora: 11:00
Locatia: București, Elite Art Gallery
În perioada 10.11-4.12.2020, Elite Art Gallery găzduiește expoziția personală a artistei Gabriela Culic, intitulată „Niciodată nu va fi ultima dată”. Expoziția va fi deschisă publicului începând de marți, 10 noiembrie, ora 11.00, cu respectarea tuturor prevederilor legalecare se impun prin lege.
   
Concentrată pe căutări și reflecții tatonate în decursul anilor pe tema lupului, seria lucrărilor de pictură din acest demers prezintă publicului perspective elaborate pe seama subiectului cu încărcătură simbolică. Alături de tema „Lupilor” în expoziție sunt alăturate și lucrări din seria „Breath”, subiect predilect în ceea ce o privește pe autoare.

„Titlul expoziției are straturi multiple. Gândul te poate duce și la timpuri vechi, la tărâmuri cu oameni curajoși, care spuneau că Zalmoxis nu le dă o singură viață, ci mai multe vieţi de trăit, pentru cunoaştere. Omul ştia că în el e cuprins Totul. Dar ca să îl poată parcurge şi înţelege trebuia să treacă dintr-un loc în altul, dintr-un timp în altul. În lupte, locuitorii ţinutului erau neînfricaţi, priveau moartea cu zâmbetul în ochi, având credinţa că sfârşitul nu-i aici. Stindardul care ii însufleţea era lupul, ei se scăldau în spiritul lui”, Gabriela Culic.

Realizate pe suprafețe ample, dominate de negruri colorate și contrastul închis-deschis, lucrările Gabrielei Culic, compun zone împăstate, obținute prin suprapuneri energice și spontane, în alternanță cu zone plate, aerisite. Într-un exercițiu permanent de compunere a spațiului, texturile fie depășesc bidimensionalul, fie se rezumă la semne grafice și intervenții pe stratul de culoare. Forma decupată a lupilor devine centru de interes și se repetă în ritmuri bine poziționate pe spații ce fac referire la peisaj. Nu este un peisaj recognoscibil și descriptiv care respectă rigorile genului, ci un peisaj interiorizat, care descrie în modalități plastice, subtile, stările, angoasele și frământările artistei.
Gabriela Culic (absolventă a Universității Naționale de Arte București, secția Pictură) este prezentă pe simeze în expoziții personale și de grup atât pe plan național cât și internațional, enumerând aici doar câteva exemple recente ale expozițiilor personale: 2020, Arcub, expoziție multimedia Lucrurile se întâmplă în altă parte, curator Mălina Ionescu; 2019, Galeria 1001 Arte, expoziție de pictură/video, Lupii mă-nvață să mă îmbrac singură, curator Cristian Cojanu; 2019, ICR București, expoziție multimedia, Așa este, dacă vi se pare, curator Mălina Ionescu; 2018, Kunst Klinger Contemporary Gallery Viena, curator Fabio Gianesi; 2018, Galeria 1001 Arte, Leave The Light On, curator Cristian Cojanu; 2018, Palatul Culturii din Iași, curator Maria Bilasevschi; 2017, Noaptea Alba a Galeriilor/ Galeria de Artă Dana, Iași, Umbrele vântului; 2017, Centrul Brâncuși, ICR Chișinău; 2016, ICR Viena, expoziție multimedia, Reverie, curator Ana-Maria Altmann; 2016, ICR Berlin, expoziție multimedia, Revin în 8 minute; 2015, European Art Gallery, Breath, curator Radu Boroianu.
Eveniment publicat in data de: 05-11-2020
de către Calendar Evenimente
Vizualizat de: 42 ori
Website: http://eliteart.org
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
Alpha