Calendar Evenimente vă recomandă:
CARICATURĂ ȘI UMOR - EXPOZIȚIE LA PALATUL ȘUȚU
05-12-2020

Din 27 noiembrie 2020 Palatul Suțu găzduiește expoziția Caricatură și umor. O „peniță” satirică din colecțiile Muzeului Municipiului București.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ALEGERILE PARLAMENTARE, ÎN 6 DECEMBRIE
06-12-2020

Alegerile parlamentare se vor desfăşura în 6 decembrie, conform hotărârii adoptată astăzi de Guvern, data fiind stabilită - aşa cum a precizat premierul Ludovic Orban - conform prevederilor constituţionale.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
O CANĂ DE FERICIRE LA SIBIU
07-12-2020

Rotaract Club Sibiu, alături de cluburile Rotary Club Sibiu şi Interact Sibiu, invită sibienii la cea de a doua ediţie a proiectului "O cană de fericire" începând cu 1 Decembrie 2020 până pe 24 Decembrie.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
QUANTUM QUESTIONS - FESTIVAL DE ȘTIINȚĂ
09-12-2020

În perioada 24 noiembrie - 12 decembrie, Centrul Cultural Clujean, prin proiectul Quantum, organizează a doua ediție a festivalului de știință Quantum Questions.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE DREPT CIVIL. FAMILIA. Ediția a III-a, ONLINE
11-12-2020

Revista de Dreptul Familiei și Editura Universul Juridic organizează Conferința națională de drept civil. Familia. Ediția a III-a, ONLINE, care va fi transmisă LIVE pe Portalul Universul Juridic și va conține două secțiuni.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CURS DE PHOTOREADING - CITIRE RAPIDĂ
12-12-2020

In primul rând, Cursul de PhotoReading depășește în rezultate orice curs de Citire Rapidă. Inveți de cel putin 10 ori mai repede în orice domeniu te interesează, inclusiv o limbă străină.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI - VIRTUAL
15-12-2020

Marți, 15 decembrie, este ziua în care adaptarea VR360 a spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci” în regia lui Eugen Gyemant va fi disponibilă publicului prin intermediul platformei TeatruVR.ro

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ALBUMELE MADRIGAL DE CRĂCIUN 2020
25-12-2020

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” și Casa de discuri Roton Music lansează două noi albume discografice de Crăciun, unul cuprinzând colinde românești și un altul cu lucrări din repertoriul internațional.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NOUL PROGRAM DE IARNĂ LA MUZEUL ANTIPA
27-12-2020

Muzeul Antipa anunță noul program peste iarnă. Detalii mai jos.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NOUL PROGRAM DE IARNĂ LA MUZEUL ANTIPA
20-01-2021

Muzeul Antipa anunță noul program peste iarnă. Detalii mai jos.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELELALTE CUVINTE LA HARD ROCK CAFE
21-01-2021

Celelalte Cuvinte, una dintre cele mai longevive trupe rock din România, revine la Hard Rock Cafe cu un concert ce va avea loc pe 21 ianuarie 2021, de la ora 21:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO - ANII 2000 LA BT ARENA CLUJ
06-03-2021

Evenimentul WE LOVE RETRO va avea loc pe 6 martie 2021 la BT Arena din Cluj-Napoca. Biletele achiziționate deja rămân valabile.

   
preloader
SĂ VINDEM MAI BINE VOTAREA, ZIC!

Provocat de colegul Ionut Bălan, mă gândeam pe această ninsoare superbă cum am fi putut face votarea mai atractivă, astfel încât, în pofida pandemiei și a restricțiilor, ba chiar și a frigului, românii să iasă la vot pe 6 decembrie 2020.
AI CARTE, AI DE-O PARTE...

– Mai aveți cartea „Ce este polițaii români si ce vrea ei?”
– Nu, e epuizată.
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
Filmul WASTELAND2020 - PREMIERA
Data: 29-10-2020 Ora: 20:00
Locatia: București, online
WASTELAND2020, primul proiect din Trilogia Consumului, un demers comun al regizoarelor Catinca Drăgănescu şi Ioana Petre, va fi difuzat în premieră absolută joi, pe 29 octombrie, începând cu ora 20:00, pe platforma cinematic.unteatru.ro.
   
Până pe 4 noiembrie, producția muzicală inspirată din scandalul arderilor ilegale a deșeurilor importate în România va fi disponibilă gratuit în mediul online, pe prima platformă VoD de teatru independent, în baza unei rezervări. Pentru a vedea spectacolul, iubitorii de teatru din întreaga lume pot solicita un cod gratuit de acces, printr-un email de rezervare trimis la adresa contact.idea77@gmail.com.

WASTELAND2020 este prima producție a asociației IDEA77, în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika, și este inspirată din documentarul «Secrete de ciment», o investigație realizată în 2019 de jurnașiștii de la RISE Project. Din distribuție fac parte actorii Cătălina Antal, Matei Arvunescu, Ionuţ Grama, Silvana Negruţiu și artista Larisa Retegan, care semnează muzica originală a spectacolului, alături de Alexei Țurcan. Scenografia a fost realizată de Gabi Albu, iar light design-ul de Alexandros Raptis.

Spectacolul oferă o dublă perspectivă asupra mafiei deşeurilor din Europa, urmărind alternativ poveştile a două familii: una din Germania şi una din România. În timp ce nemţii sunt preocupaţi de cum pot ajunge să producă zero deşeuri şi cum pot salva planeta, familia românească se luptă cu lipsa de reacţie a autorităţilor şi insensibilitatea comunităţii din care face parte cu privire la poluare. Apariţia unui mare concern german care deschide o fabrică de ciment ȋn localitate scindează comunitatea şi o provoacă la a-şi reevalua priorităţile. WASTELAND2020 se apleacă asupra dilemei morale legate de legitimitatea acestui traseu prestabilit şi invită la o reflecţie pe termen lung asupra vieţii contemporane.

Dacă Germania are încă din 1961 o politică de sortare a deșeurilor, România a rămas în urmă la acest capitol. Iar o țară unde deșeurile sunt, în general, la grămadă, reprezintă o oportunitate perfectă pentru aşa zisele ţări civilizate de a-şi exporta reziduurile toxice pe care nu le pot distruge acasă, unde poluarea este taxată. Astfel unele țări devin gropile de gunoi ale Europei, în timp ce altele se laudă cu aer, apă și sol curat. Cum pot cetățenii țărilor din Uniunea Europeană să aibă aceleași priorități, atâta timp cât nivelul lor de trai este atât de diferit, iar sănătatea este politizată? WASTELAND2020 nu oferă soluții și răspunsuri universal valabile acestor dileme, ci își propune să readucă în atenția opiniei publice subiecte precum lipsa echității, comportamentul de consum, standardele duble și perpetuarea pasivă a acestui fenomen care ne afectează pe toți.
Eveniment publicat in data de: 26-10-2020
de către Calendar Evenimente
Vizualizat de: 267 ori
Website: http://cinematic.unteatru.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
Alpha