Calendar Evenimente vă recomandă:
CARICATURĂ ȘI UMOR - EXPOZIȚIE LA PALATUL ȘUȚU
05-12-2020

Din 27 noiembrie 2020 Palatul Suțu găzduiește expoziția Caricatură și umor. O „peniță” satirică din colecțiile Muzeului Municipiului București.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ALEGERILE PARLAMENTARE, ÎN 6 DECEMBRIE
06-12-2020

Alegerile parlamentare se vor desfăşura în 6 decembrie, conform hotărârii adoptată astăzi de Guvern, data fiind stabilită - aşa cum a precizat premierul Ludovic Orban - conform prevederilor constituţionale.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
O CANĂ DE FERICIRE LA SIBIU
07-12-2020

Rotaract Club Sibiu, alături de cluburile Rotary Club Sibiu şi Interact Sibiu, invită sibienii la cea de a doua ediţie a proiectului "O cană de fericire" începând cu 1 Decembrie 2020 până pe 24 Decembrie.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
QUANTUM QUESTIONS - FESTIVAL DE ȘTIINȚĂ
09-12-2020

În perioada 24 noiembrie - 12 decembrie, Centrul Cultural Clujean, prin proiectul Quantum, organizează a doua ediție a festivalului de știință Quantum Questions.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE DREPT CIVIL. FAMILIA. Ediția a III-a, ONLINE
11-12-2020

Revista de Dreptul Familiei și Editura Universul Juridic organizează Conferința națională de drept civil. Familia. Ediția a III-a, ONLINE, care va fi transmisă LIVE pe Portalul Universul Juridic și va conține două secțiuni.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CURS DE PHOTOREADING - CITIRE RAPIDĂ
12-12-2020

In primul rând, Cursul de PhotoReading depășește în rezultate orice curs de Citire Rapidă. Inveți de cel putin 10 ori mai repede în orice domeniu te interesează, inclusiv o limbă străină.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI - VIRTUAL
15-12-2020

Marți, 15 decembrie, este ziua în care adaptarea VR360 a spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci” în regia lui Eugen Gyemant va fi disponibilă publicului prin intermediul platformei TeatruVR.ro

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ALBUMELE MADRIGAL DE CRĂCIUN 2020
25-12-2020

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” și Casa de discuri Roton Music lansează două noi albume discografice de Crăciun, unul cuprinzând colinde românești și un altul cu lucrări din repertoriul internațional.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NOUL PROGRAM DE IARNĂ LA MUZEUL ANTIPA
27-12-2020

Muzeul Antipa anunță noul program peste iarnă. Detalii mai jos.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NOUL PROGRAM DE IARNĂ LA MUZEUL ANTIPA
20-01-2021

Muzeul Antipa anunță noul program peste iarnă. Detalii mai jos.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELELALTE CUVINTE LA HARD ROCK CAFE
21-01-2021

Celelalte Cuvinte, una dintre cele mai longevive trupe rock din România, revine la Hard Rock Cafe cu un concert ce va avea loc pe 21 ianuarie 2021, de la ora 21:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO - ANII 2000 LA BT ARENA CLUJ
06-03-2021

Evenimentul WE LOVE RETRO va avea loc pe 6 martie 2021 la BT Arena din Cluj-Napoca. Biletele achiziționate deja rămân valabile.

   
preloader
SĂ VINDEM MAI BINE VOTAREA, ZIC!

Provocat de colegul Ionut Bălan, mă gândeam pe această ninsoare superbă cum am fi putut face votarea mai atractivă, astfel încât, în pofida pandemiei și a restricțiilor, ba chiar și a frigului, românii să iasă la vot pe 6 decembrie 2020.
AI CARTE, AI DE-O PARTE...

– Mai aveți cartea „Ce este polițaii români si ce vrea ei?”
– Nu, e epuizată.
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
BELARUS (IA) - LECTURI LA NIVEL MONDIAL
Data: 26-10-2020 Ora: 17:00
Locatia: Iași
Teatrul Naţional Iaşi, alături de poporul din Belarus, în proiectul "Belarus(ia) - Lecturi la nivel mondial" Belarus(sia) Worldwide Reading Project, cu un eveniment excepţional: INSULTAŢI. BELARUS(IA) de Andrei Kureichik.
   
Evenimentul va avea loc luni, 26 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Teatru3, spectacol-lectură în cadrul proiectului LECTURI3.

Traducere: Raluca Rădulescu

Regie: Radu Ghilaş

Distribuţie: Călin Chirilă, Haruna Condurache, Doina Deleanu, Mălina Lazăr, Ionuţ Cornilă, Dumitru Năstruşnicu, Dumitru Georgescu

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Cunoscutul dramaturgul belarus Andrei Kureichik a participat activ la protestele actuale de la Minsk, fiind membru al Consiliului de coordonare, al cărui obiectiv este organizarea alegerilor libere în Belarus.

Piesa lui Andrei Kureichik face parte din proiectul Belarus(sia) Worldwide Reading Project; din solidaritate cu locuitorii şi comunitatea teatrală din Belarus, zeci de teatre din întreaga lume, printre care şi Naţionalul ieşean, companii, şcoli, chiar şi persoane fizice prezintă în lunile septembrie şi octombrie lecturi, înregistrări, filme cu Insultaţi. Belarus(ia).

"Pe 9 august 2020, preşedintele belarus Alexander Lukashenko (ultimul dictator al Europei) falsifică alegerile pe care le-a pierdut crezând că va putea să supună o naţiune, aşa cum a făcut timp de 26 de ani. De fapt, el a declanşat o revoluţie, în timp ce poporul belarus s-a revărsat pe străzi pentru a o sprijini pe Svetlana Tikhanovskaya, femeia pe care au ales-o de fapt. De asemenea, l-a enervat şi l-a inspirat pe Kureichik, dramaturgul şi scenaristul de vârf din Belarus, renumit pentru comediile sale blajine. În timp ce online se posta o cantitate semnificativă de informaţii ce îndeamnau la proteste, Kureichik a început să scrie o piesă care se bazează, parţial, pe declaraţiile făcute de Lukashenko şi Tikhanovskaya. Declaraţiile lor sunt îmbinate cu replicile a cinci personaje imaginare care verbalizează gândurile care îl năpădeau neîncetat pe Kureichik. Aceste cinci personaje prezintă o imagine de ansamblu asupra societăţii din Belarus. Viaţa fiecăruia dintre cele cinci personaje va fi afectată în mod tragic de decizia lui Lukaşenko de a înăbuşi revoluţia prin violenţă şi tortură. Şi totuşi, piesa scrisă de Andrei Kureichik este atât de puternică şi plină de umor, speranţă şi demnitate.
Kureichik a terminat de scris Insultaţi. Belarus(ia) pe 9 septembrie. Mi-a trimis textul la 15:13, ora Europei, întrebându-mă dacă pot să-l traduc şi să organizez câteva lecturi pentru a face cunoscute evenimentele din Belarus. În decurs de zece minute, am luat legătura cu şase teatre care au spus da, inclusiv New York Theatre Workshop, chiar şi fără un scenariu pe care să-l poată citi. Trei zile mai târziu, am terminat traducerea şi am prezentat-o la alte zeci de teatre. Începând cu 21 septembrie, 50 de companii din 14 ţări participă la Insultate. Belarus (sia) Worldwide Reading Project. Mai multe se vor alătura în curând." - John Freedman, autor şi traducător.
Eveniment publicat in data de: 22-10-2020
de către Marginean Oana
Vizualizat de: 153 ori
Website: http://www.teatrulnationaliasi.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
Alpha