Calendar Evenimente vă recomandă:
CARICATURĂ ȘI UMOR - EXPOZIȚIE LA PALATUL ȘUȚU
05-12-2020

Din 27 noiembrie 2020 Palatul Suțu găzduiește expoziția Caricatură și umor. O „peniță” satirică din colecțiile Muzeului Municipiului București.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ALEGERILE PARLAMENTARE, ÎN 6 DECEMBRIE
06-12-2020

Alegerile parlamentare se vor desfăşura în 6 decembrie, conform hotărârii adoptată astăzi de Guvern, data fiind stabilită - aşa cum a precizat premierul Ludovic Orban - conform prevederilor constituţionale.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
O CANĂ DE FERICIRE LA SIBIU
07-12-2020

Rotaract Club Sibiu, alături de cluburile Rotary Club Sibiu şi Interact Sibiu, invită sibienii la cea de a doua ediţie a proiectului "O cană de fericire" începând cu 1 Decembrie 2020 până pe 24 Decembrie.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
QUANTUM QUESTIONS - FESTIVAL DE ȘTIINȚĂ
09-12-2020

În perioada 24 noiembrie - 12 decembrie, Centrul Cultural Clujean, prin proiectul Quantum, organizează a doua ediție a festivalului de știință Quantum Questions.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONFERINȚA NAȚIONALĂ DE DREPT CIVIL. FAMILIA. Ediția a III-a, ONLINE
11-12-2020

Revista de Dreptul Familiei și Editura Universul Juridic organizează Conferința națională de drept civil. Familia. Ediția a III-a, ONLINE, care va fi transmisă LIVE pe Portalul Universul Juridic și va conține două secțiuni.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CURS DE PHOTOREADING - CITIRE RAPIDĂ
12-12-2020

In primul rând, Cursul de PhotoReading depășește în rezultate orice curs de Citire Rapidă. Inveți de cel putin 10 ori mai repede în orice domeniu te interesează, inclusiv o limbă străină.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI - VIRTUAL
15-12-2020

Marți, 15 decembrie, este ziua în care adaptarea VR360 a spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci” în regia lui Eugen Gyemant va fi disponibilă publicului prin intermediul platformei TeatruVR.ro

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ALBUMELE MADRIGAL DE CRĂCIUN 2020
25-12-2020

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” și Casa de discuri Roton Music lansează două noi albume discografice de Crăciun, unul cuprinzând colinde românești și un altul cu lucrări din repertoriul internațional.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NOUL PROGRAM DE IARNĂ LA MUZEUL ANTIPA
27-12-2020

Muzeul Antipa anunță noul program peste iarnă. Detalii mai jos.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
NOUL PROGRAM DE IARNĂ LA MUZEUL ANTIPA
20-01-2021

Muzeul Antipa anunță noul program peste iarnă. Detalii mai jos.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELELALTE CUVINTE LA HARD ROCK CAFE
21-01-2021

Celelalte Cuvinte, una dintre cele mai longevive trupe rock din România, revine la Hard Rock Cafe cu un concert ce va avea loc pe 21 ianuarie 2021, de la ora 21:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO - ANII 2000 LA BT ARENA CLUJ
06-03-2021

Evenimentul WE LOVE RETRO va avea loc pe 6 martie 2021 la BT Arena din Cluj-Napoca. Biletele achiziționate deja rămân valabile.

   
preloader
SĂ VINDEM MAI BINE VOTAREA, ZIC!

Provocat de colegul Ionut Bălan, mă gândeam pe această ninsoare superbă cum am fi putut face votarea mai atractivă, astfel încât, în pofida pandemiei și a restricțiilor, ba chiar și a frigului, românii să iasă la vot pe 6 decembrie 2020.
AI CARTE, AI DE-O PARTE...

– Mai aveți cartea „Ce este polițaii români si ce vrea ei?”
– Nu, e epuizată.
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
ȘTIINȚA ÎȚI DĂ ARIPI - MUZEUL GRIGORE ANTIPA
Data: 28-10-2020 Ora: 09:00
Locatia: Muzeul Grigore Antipa, București
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi și Școala Gimnazială Nr. 1 din Gălbinași, jud. Călărași organizează „Știința îți dă aripi”, un proiect cultural care susține educația pentru protejarea patrimoniului.
   
Proiectul își propune prezentarea patrimoniului a două instituții din București într-o formă inovativă, cătreun public nou: peste 70 de copii de la Școala Gimnazială nr. 1 Gălbinași, Jud. Călărași, care vor fi inițiați in tainelemeseriei de entomolog.Copiii vor vizita virtual cele două instituții și vor interacționa online cu specialiștii acestora. Cu aceastăocazie, copiii vor învăța despre insecte și despre colecțiile de fluturi ale Muzeului Antipa, se vor familiariza cupatrimoniul muzeului, vor afla amănunte despre fluturii care trăiesc pe teritoriul României și, cu precădere, în zonalor și vor înțelege motivele pentru care trebuie să îi protejăm.La întâlnirile online cu specialiștii Muzeului Hărților, copiii vor afla despre tipurile de hărți existente, cumse fac și cum se folosesc acestea, precum și despre importanța lor. Vor afla de asemenea și despre importanțapăstrării și îngrijirii obiectelor vechi și despre modalități simple prin care se pot proteja obiectele vechi pe care leau acasă, mai ales cele din hârtie.În paralel cu întâlnirile din mediul virtual, specialiști ai Muzeului Antipa vor vizita școala din Gălbinași șile vor explica elevilor detalii despre biologia fluturilor, recapitulând împreună ce au învățat din întâlnirile online.Împreună cu specialiștii entomologi, elevii școlii din Gălbinași vor realiza o expoziție de fluturi vii.Această expoziție le va permite copiilor să pună în practică și să completeze tot ce au aflat în urma acestor întâlniri.Cu acest prilej, copiii vor învăța să observe trecerea fluturilor din stadiul de pupă la cel de adult, comportamentulfluturilor adulți în funcție de condițiile de mediu, cum se hrănesc ei, etc. La finalul expoziției, vor învăța cum sărealizeze preparate de fluturi conform standardelor muzeale pentru insectare. Preparatele realizate astfel vor fireunite într-o expoziție care va putea fi admirată în cadrul școlii din Gălbinași.Proiectul propus face parte din gama de activități muzeale de tip „outreach” ce presupune „scoaterea”muzeului din spațiul său tradițional și apropierea lui de comunitate. Aceasta se realizează prin intermediul unoractivități combinate ce au ca produs final expoziția de fluturi vii, care va ilustra și completa ceea ce copiii învață lașcoală, dar va contribui și la responsabilizarea lor, formarea lor pentru lucrul în echipă și, nu în ultimul rînd, îi vaajuta să înțeleagă importanța protejării patrimoniului natural.Acest proiect cultural realizat de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” în colaborare cuMuzeul Național al Hărților și Cărții Vechi și cu Școala Gimnaziala nr. 1 Gălbinași este co-finanțat de AFCN. Proiectul beneficiază de suportul financiar al BRD Groupe Societe Generale.Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu esteresponsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt înîntregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Eveniment publicat in data de: 19-10-2020
de către Pana Emanuela
Vizualizat de: 153 ori
Website: http://antipa.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate