Calendar Evenimente vă recomandă:
STREET DELIVERY SIBIU 2020 - RE-SOLUȚII
12-07-2020

Street Delivery 2020 ia forma unui eveniment-puzzle, răspândit în tot orașul și recompus în mintea fiecăruia dintre noi.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ADMITERE 2020 UMFST TÂRGU-MUREȘ
13-07-2020

Admitere 2020 UMFST Târgu Mureș: Peste 3.800 de locuri sunt oferite candidaților.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EUROPAFEST 2020
16-07-2020

jmEvents, producător de evenimente muzicale internaționale anunță organizarea festivalului EUROPAfest 27 în perioada 16-25 iulie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
STREET FOOD PARK LA CLUJ
17-07-2020

”Cluj, hai să salvăm vara!”, ne îndeamnă organizatorii. După o luuungă așteptare, a venit momentul să te invităm din nou să ieși din zona de confort culinar și să ai parte de o experiență fresh în aer liber.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
YOUNGDIAB 2020
18-07-2020

YoungDIAB – Forumul Științific Național al Tinerilor Medici Diabetologi, se va desfășura în acest an EXCLUSIV ONLINE, în perioada 16-18 iulie, 2020, pe platforma www.sanatatea.online/learning

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
UBB: PESTE 8500 DE LOCURI BUGETATE LA LICENȚĂ ȘI MASTER
20-07-2020

Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 4.875 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru licență.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
BĂGĂU - LANSARE ȘI DIALOG CU IOANA BRADEA
23-07-2020

La întâlnirea online cu scriitoarea Ioana Bradea și discuția despre romanul „Băgău” participă Adriana Babeți și Marius Chivu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
OBSERVAȚII ASTRONOMICE PRIN TELESCOP
25-07-2020

Vrei să vezi Luna în detaliu?

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TIFF REVINE ÎNTRE 31 IULIE ȘI 9 AUGUST!
31-07-2020

Vești bune pentru iubitorii de filme: cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc între 31 iulie și 9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL FILMULUI HORROR ȘI FANTASTIC
06-08-2020

Festivalul filmului horror și fantastic revine la Biertan în perioada 6-9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SMIDA JAZZ FESTIVAL 2020
13-08-2020

Festivalul va avea loc în perioada 13-16 august 2020 la Beliș, în județul Cluj.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DAVID GARRETT – UNLIMITED LIVE
23-10-2020

”Unlimited Love” este programat, la Cluj-Napoca, în data de 23 octombrie 2020.

   
preloader
ROMÂNII ÎȘI MUTĂ BANII LA SALTEA DIN CAUZA DOBÂNZILOR NESTIMULATIVE

Debancarizarea a ajuns la nivel record. Potrivit ultimelor date, numerarul în afara sistemului bancar reprezintă 18,54% din totalul masei băneşti.
DUPĂ OPERAȚIE...

Un chirurg vizitează o blondă splendidă după operaţie:
- Totul merge bine...
Ea era trează, aşa că, după ce o examinează, îl întreabă:
- Şi după cât timp voi putea face sex din nou, domnule doctor?
Chirurgul, încurcat, făcu o mică pauză, lucru care păru s-o alarmeze pe biata fată.
- Care-i problema, doctore? Am să mă fac bine, nu-i aşa?!
El răspunde:

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
LUNA SCURTMETRAJELOR LA INSTITUTUL CERVANTES
Data: 29-06-2020 Ora: 09:00
Locatia: București
În perioada 2-30 iunie, vor fi difuzate şase scurtmetraje, cu subtitrare în limba engleză, din palmaresul ediţiilor 46 şi 47 ale Festivalului Internaţional de Film de la Huesca.
   
Festivalul Internaţional de Film de la Huesca cuprinde filme eligibile pentru selecţia la Premiile Oscar

Vizionarea se face cu acces gratuit, datele de acces pentru cinefilii români fiind disponibile pe pagina de Facebook a Institutului Cervantes din Bucureşti

În luna iunie, în fiecare zi de marţi, Institutul Cervantes din Bucureşti oferă ocazia cinefililor de a viziona gratuit, pe platforma Vimeo, o serie de şase scurtmetraje selecţionate la ediţiile din 2018 şi 2019 ale prestigiosului Festival Internaţional de Film de la Huesca. Un total de 90 de minute, ce conferă o imagine actuală a cinematografiei ibero-americane; producţii din Chile, Mexic şi Spania, care înglobează diferite tematici, genuri şi forme de a înţelege arta. Filmele se încadrează tematicilor actuale ce invită la dezbatere şi la dialog social; moartea, machismul sau relaţiile părinteşti sunt unele dintre aceste teme.

Festivalul Internaţional de Film de la Huesca este una dintre cele mai vechi competiţii de scurtmetraje din Spania şi una dintre cele mai importante la nivel internaţional. De la înfiinţarea sa, în 1973, s-au sărbătorit 47 de ediţii, cea de-a 48-a urmând să aibă loc între 12 şi 20 iunie, în Huesca (Aragon, Spania).

Festivalul cuprinde trei secţiuni: Internaţional, Ibero-american şi Documentar şi oferă premii în valoare de peste 24.000 de euro. Premiul Danzante (trofeul de lemn şi fier fiind un tribut adus figurii legendare a oraşului) este marele premiu al fiecăreia dintre cele trei secţiuni şi beneficiază de recunoaşterea Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania şi a Academiei de la Hollywood. Aceasta constă în faptul că filmul câştigător al acestui premiu intră direct în preselecţia Premiilor Oscar.

Una dintre mărcile de referinţă a Festivalului de la Huesca a fost capacitatea sa incredibilă de catalizator de talente, punând accent pe debuturi sau pe producţii de şcoală sau universitate. Din punct de vedere istoric, Huesca a reprezentat o platformă importantă pentru producţiile în spaniolă şi din toată America Latină, rezultatul fiind crearea unui concurs specific care să găzduiască producţiile care au venit mereu în număr mare din acest spaţiu unit prin aceeaşi limbă: spaniola.

Alături de scopul de a servi drept platformă de lansare a noilor talente şi de a deveni un reper în sfera scurtmetrajelor, la nivel internaţional, Festivalul de la Huesca este, în aceeaşi măsură, un tribut adus marilor personalităţi ale celei de-a şaptea arte. În ultimii ani, s-a bucurat de prezenţa a mari nume, precum Costa-Gavras, Jean Claude Carriere, Stephen Frears, fraţii Taviani, Alex de la Iglesia sau Carlos Saura, originar din Huesca (care şi dă numele unuia dintre premiile omagiale din cadrul Festivalului, cel pentru o remarcabilă şi promiţătoare traiectorie profesională a tinerelor personalităţi din lumea filmului).
Eveniment publicat in data de: 30-05-2020
de către Marginean Oana
Vizualizat de: 66 ori
Website: http://www.bucarest.cervantes.es/ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
HCA Berarilor