Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURS DE CREAȚIE LITERARĂ ȘI TEATRALĂ DISTANȚA
30-05-2020

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Teatrul Dramaturgilor Români şi Muzeul Naţional al Literaturii Române anunţă organizarea unui concurs de creaţie teatrală şi literară.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CLASELE A VIIIa ȘI A XIIa REIAU CURSURILE
02-06-2020

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit împreună cu specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății și în conformitate cu recomandările Comitetului Național pentru Situații de Speciale de Urgență măsurile pentru reluarea activității în unitățile de învățământ, în condiții de siguranță.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
VEDETELE SCENEI MUZICALE INTERNAȚIONALE, LA SAGA FESTIVAL
05-06-2020

Unele dintre vedetele scenei muzicale internaționale completează line-up-ul de excepție al SAGA Festival.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAXIMUM ROCK FESTIVAL 2020
14-06-2020

Maximum Rock Festival revine în forță cu cea de-a opta ediție, de această dată open air, care promite să fie una de neuitat și să depășească toate așteptările.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DIMANSIONS - HIT MUSIC FESTIVAL 2020
19-06-2020

diMansions, festivalul hit-urilor din centrul țării, revine între 19 - 21 iunie 2020 cu o nouă ediție în aceeași locație de poveste: Castelul Mikó din Olteni, Covasna.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
JAZZ IN THE PARK 2020
25-06-2020

După ce anul 2019 i-a adus recunoașterea internațională prin premiul Best Small Festival acordat de European Festival Awards, festivalul Jazz in the Park vine vara aceasta în fața publicului cu un line-up matur și eclectic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ARAD OPEN AIR FESTIVAL 2020
26-06-2020

Cea de-a cincea ediție Arad Open Air Festival va avea loc în perioada 26-28 iunie pe Aeroportul Arad.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FOLK IN FESTIVAL 2020
27-06-2020

Folk In Festival a anunțat cea de-a doua ediție ce va avea loc pe plaja Lacului Budeasa în perioada 26-28 iunie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ZUCCHERO LA ARENELE ROMANE
28-06-2020

Artistul italian Zucchero revine în România cu un concert ce va avea loc la Arenele Romane pe 28 iunie 2020. Evenimentul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, "D.O.C.".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELINE DION LA BUCUREȘTI
29-07-2020

Câștigătoare a două premii OSCAR și a cinci premii Grammy, Celine Dion va susține în premieră un concert extraordinar, în cadrul turneului "Courage World Tour ", pe 29 iulie 2020 pe Arena Națională. Evenimentul este organizat de Emagic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL FILMULUI HORROR ȘI FANTASTIC
06-08-2020

Festivalul filmului horror și fantastic revine la Biertan în perioada 6-9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SMIDA JAZZ FESTIVAL 2020
13-08-2020

Festivalul va avea loc în perioada 13-16 august 2020 la Beliș, în județul Cluj.

   
preloader
STAU ÎN CONTINUARE ÎN CASĂ SĂ MĂ IZOLEZ DE POLITICALLY CORRECT

Am scris de curând de ce democraţia se bate cap în cap cu corectitudinea politică. Ar fi trebuit probabil folosit termenul de meritocraţie, dar îl lăsăm pe cel vechi, cu mai mult simbolism. Foarte pe scurt, democraţia nu reprezintă dreptul prostului de a avea păreri.
SOȚIA SCOȚIANULUI ...

Un scoţian şi soţia se aflau pe un vas pe mare. Vine o furtună şi vasul se scufundă. Scoţianul e salvat, dar soţia nu poate fi găsită. După o lună scoţianul nostru primeşte de la poliţie o telegramă:
– Soţia acoperită cu scoici, moluşte şi stridii găsită -stop- Ce să facem? – Stop.
Scoţianul telegrafiază înapoi:

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
ACTORII TEATRULUI NOTTARA INTERPRETEAZĂ LUCRĂRI DIN PATRIMONIUL MNAR
Data: 22-05-2020 Ora: 09:00
Locatia: București
Muzeul Naţional de Artă al României şi Teatrul Nottara anunţă demararea campaniei "Actori de pus în ramă". În aceste vremuri dificile pentru lumea culturală, cele două instituţii au găsit o modalitate inedită de a colabora, pentru a aduce arta mai aproape de oameni.
   
Campania, care va avea loc în mediul online începând din 11 mai 2020, constă în \"interpretarea\" unor lucrări din patrimoniul MNAR de către actorii Teatrului Nottara. Astfel, în fiecare zi de luni, pe paginile de Facebook ale celor două instituţii vor fi postate imagini în care opera de artă este alăturată versiunii pe care actorii o realizează, intrând în pielea personajului din tablou.

Conceptul campaniei este inspirat de provocările lansate de marile muzee ale lumii în această perioadă, încurajând publicul să recreeze opere de artă în moduri cât mai creative, folosind resursele pe care le au la dispoziţie acasă. MNAR a făcut o astfel de invitaţie către public pe 15 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Artei.
Colaborarea dintre MNAR şi Teatrul Nottara înseamnă, însă, mai mult decât un mod jucăuş de a privi cu atenţie o operă de artă pentru a vedea cât de asemănătoare sau de originală este versiunea propusă de actor. Tot în cadrul campaniei, vor fi realizate scurte materiale video în care actorul \"pus în ramă\" povesteşte despre lucrarea pe care a reinterpretat-o, pe baza informaţiilor de specialitate primite de la MNAR. Astfel, întâlnirea dintre muzeu şi teatru devine cu atât mai valoroasă pentru iubitorii de cultură, care se vor putea bucura atât să descopere lucruri noi despre o operă de artă, cât şi de faptul că acestea le sunt oferite în interpretarea unui actor.

Pictura aleasă pentru lansarea campaniei este Buchetiera de Mihail Lapaty (1816-1860), iar Ioana Calotă este \"actriţa de pus în ramă\" cu această ocazie. Povestea acestui tablou o veţi auzi tot de la ea, într-un clip de 3 minute în care aflăm mai multe despre prinţesa Maria Cantacuzino, chipul ei fiind folosit de artist în această alegorie.

Urmăriţi paginile de Facebook ale Muzeului Naţionale de Artă al României şi Teatrului Nottara pentru a vă bucura de artă, în două dintre formele ei. Ambele instituţii au folosit intens mediul online în această perioadă pentru a-şi păstra publicul aproape, iar campania \"Actor de pus în ramă\" este doar una dintre iniţiativele care i-au bucurat pe cei care le-au trecut pragurile virtuale în acest timp.
Eveniment publicat in data de: 11-05-2020
de către Marginean Oana
Vizualizat de: 31 ori
Website: http://www.new.nottara.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
HCA - SP