Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURS DE CREAȚIE LITERARĂ ȘI TEATRALĂ DISTANȚA
30-05-2020

Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană Bucureşti, Teatrul Dramaturgilor Români şi Muzeul Naţional al Literaturii Române anunţă organizarea unui concurs de creaţie teatrală şi literară.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CLASELE A VIIIa ȘI A XIIa REIAU CURSURILE
02-06-2020

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit împreună cu specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății și în conformitate cu recomandările Comitetului Național pentru Situații de Speciale de Urgență măsurile pentru reluarea activității în unitățile de învățământ, în condiții de siguranță.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
VEDETELE SCENEI MUZICALE INTERNAȚIONALE, LA SAGA FESTIVAL
05-06-2020

Unele dintre vedetele scenei muzicale internaționale completează line-up-ul de excepție al SAGA Festival.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAXIMUM ROCK FESTIVAL 2020
14-06-2020

Maximum Rock Festival revine în forță cu cea de-a opta ediție, de această dată open air, care promite să fie una de neuitat și să depășească toate așteptările.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DIMANSIONS - HIT MUSIC FESTIVAL 2020
19-06-2020

diMansions, festivalul hit-urilor din centrul țării, revine între 19 - 21 iunie 2020 cu o nouă ediție în aceeași locație de poveste: Castelul Mikó din Olteni, Covasna.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
JAZZ IN THE PARK 2020
25-06-2020

După ce anul 2019 i-a adus recunoașterea internațională prin premiul Best Small Festival acordat de European Festival Awards, festivalul Jazz in the Park vine vara aceasta în fața publicului cu un line-up matur și eclectic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ARAD OPEN AIR FESTIVAL 2020
26-06-2020

Cea de-a cincea ediție Arad Open Air Festival va avea loc în perioada 26-28 iunie pe Aeroportul Arad.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FOLK IN FESTIVAL 2020
27-06-2020

Folk In Festival a anunțat cea de-a doua ediție ce va avea loc pe plaja Lacului Budeasa în perioada 26-28 iunie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT ZUCCHERO LA ARENELE ROMANE
28-06-2020

Artistul italian Zucchero revine în România cu un concert ce va avea loc la Arenele Romane pe 28 iunie 2020. Evenimentul face parte din turneul de promovare a celui mai recent album, "D.O.C.".

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELINE DION LA BUCUREȘTI
29-07-2020

Câștigătoare a două premii OSCAR și a cinci premii Grammy, Celine Dion va susține în premieră un concert extraordinar, în cadrul turneului "Courage World Tour ", pe 29 iulie 2020 pe Arena Națională. Evenimentul este organizat de Emagic.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FESTIVALUL FILMULUI HORROR ȘI FANTASTIC
06-08-2020

Festivalul filmului horror și fantastic revine la Biertan în perioada 6-9 august 2020!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SMIDA JAZZ FESTIVAL 2020
13-08-2020

Festivalul va avea loc în perioada 13-16 august 2020 la Beliș, în județul Cluj.

   
preloader
STAU ÎN CONTINUARE ÎN CASĂ SĂ MĂ IZOLEZ DE POLITICALLY CORRECT

Am scris de curând de ce democraţia se bate cap în cap cu corectitudinea politică. Ar fi trebuit probabil folosit termenul de meritocraţie, dar îl lăsăm pe cel vechi, cu mai mult simbolism. Foarte pe scurt, democraţia nu reprezintă dreptul prostului de a avea păreri.
SOȚIA SCOȚIANULUI ...

Un scoţian şi soţia se aflau pe un vas pe mare. Vine o furtună şi vasul se scufundă. Scoţianul e salvat, dar soţia nu poate fi găsită. După o lună scoţianul nostru primeşte de la poliţie o telegramă:
– Soţia acoperită cu scoici, moluşte şi stridii găsită -stop- Ce să facem? – Stop.
Scoţianul telegrafiază înapoi:

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
SCRIITORUL DAN LUNGU LANSEAZĂ ASOCIAȚIA PENTRU OSPITALITATE CULTURALĂ
Data: 22-05-2020 Ora: 09:00
Locatia: București
Scriitorul Dan Lungu anunţă astăzi lansarea "Asociaţiei pentru Ospitalitate Culturală" (AOC).
   
O asociaţie neguvernamentală înfiinţată din dorinţa de a cultiva "Ospitalitatea culturală" într-un sens larg, aceasta va propune tuturor actorilor din domeniul culturii o serie de programe şi proiecte de profil. Prin intermediul lor, echipa asociaţiei doreşte să susţină creaţia, să stimuleze performanţa, să încurajeze antreprenoriatul în domeniul culturii, să sprijine tinerii talentaţi şi să acorde asistenţă seniorilor culturii aflaţi în dificultate, atât la nivel local şi regional, cât şi naţional.

"Ospitalitatea culturală", conceptul AOC

Conceptul ales de membrii fondatori este cel de "Ospitalitate culturală" întrucât acesta reprezintă mecanismul secret de dezvoltare a oraşelor culturale, de cultivare a performanţei şi sporire a creativităţii, de revitalizare a zonelor inerte şi de articulare a tradiţiei cu experimentul. Totodată, ospitalitatea se declină în valori pe care asociaţia le promovează şi susţine, precum toleranţă, solidaritate, pluralism, libertate de expresie şi de creaţie, egalitate de şanse, transparenţă şi demnitate.

"Moldovenii sunt faimoşi pentru ospitalitate, iar Iaşul este capitala Moldovei şi capitala culturală a ţării. Este un pas firesc să legăm lucrurile între ele şi să ne propunem ca proiect Ospitalitatea culturală, într-un sens larg. Iaşul, în viziunea mea, este: un oraş primitor, un oraş deschis deopotrivă către creaţie, industrii creative şi consum cultural. Un oraş ospitalier, în care artiştii, aflaţi la început de carieră sau consacraţi, de aici sau de aiurea, stabiliţi pe termen lung sau aflaţi doar în trecere, amatori sau profesionişti, se simt bine. La fel şi antreprenorii culturali, creativii din toate ariile, profesorii din zona vocaţională, consumatorii de literatură şi artă, iubitorii de frumos. Ne dorim ca prin proiectele noastre să reuşim să construim un mediul cultural confortabil pentru toată lumea", a menţionat scriitorul Dan Lungu, co-fondator AOC.

Prăvălia colecţionarului, sursă de autofinanţare

Printre programele şi proiectele propuse de echipa asociaţiei, care urmează să fie lansate în perioada următoare, se numără un program de rezidenţe pentru scriitori, traducători şi artişti, un altul pentru acordarea burselor de creaţie literară şi artistică şi un program dedicat sprijinului financiar pentru debut editorial. Întrucât membrii asociaţiei îşi propun ca aceasta să se autofinanţeze, odată cu lansarea site-ului www.apoc.ro, în cursul lunii iunie, urmează să fie lansat şi un magazin online destinat colecţionarilor de pretutindeni, numit Prăvălia colecţionarului.

"Sunt vremuri de criză, iar pentru cultură se anunţă timpuri sumbre pe termen lung. Am încercat să gândesc un mecanism de reinventare a solidarităţii de breaslă şi de autofinanţare a proiectelor de creaţie şi de asistenţă socială a creatorilor. Aşa am ajuns la ideea acestei prăvălii care va funcţiona ca un magazin online în toată regula”, a precizat Dan Lungu.
Eveniment publicat in data de: 11-05-2020
de către Marginean Oana
Vizualizat de: 30 ori
Website: http://www.m.facebook.com/apoc.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate