Calendar Evenimente vă recomandă:
NOPȚILE LECTURII, LA BUCUREȘTI
22-01-2021

Ca în fiecare an, la sfârşit de ianuarie, când afară este frig şi întuneric, Institutul Francez din România organizează ediţia locală a Nopţilor Lecturii.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU PEOPLE POWER PARTNERSHIP
23-01-2021

Încep înscrierile pentru proiectul european "People Power Partnership" în care Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu este partener: audiţii în perioada 12-14 februarie 2021.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
24-01-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPECTACOLE ONLINE LA TEATRUL NAȚIONAL TÂRGU-MUREȘ
25-01-2021

Prima lună a anului aduce patru spectacole online la Teatrul Național Târgu-Mureș.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN? ZONA SUD
26-01-2021

Ziarul Financiar vă invită să participați la videoconferința ZF BRD BUGET 2021 – CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN, marți, 26 ianuarie 2021, ora 09:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA FRESH - ELITE ART GALLERY
27-01-2021

În perioada 7-28 ianuarie 2021, Elite Art Gallery vă invită să vizitați expoziția # FRESH. Evenimentul reunește lucrările artistelor Ramona Ursache și Ștefana Petre, două dintre câștigătoarele concursului de artă vizuală # FRESH.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
IMPRESII DIN NEW YORK - EXPOZIȚIE DE ARTĂ
28-01-2021

Luni, 18 ianuarie 2021, ora 17:00, la Galeria de Artă „Nicolae Mantu” din Galați (Strada Domnească nr. 19), va avea loc inaugurarea expoziției „Impresii din New York” realizată de artistul Florian Doru Crihană.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PREVENIREA ȘI COMBATEREA SPĂLĂRII BANILOR ediția II, ONLINE
29-01-2021

Vineri, 29 ianuarie 2021, Editura Universul Juridic organizează Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale”, ediția a II-a, în format ONLINE, între orele 15,00 – 19,00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAM DE PREGĂTIRE PENTRU BACALAUREAT
30-01-2021

Pregătire pentru examenul de bacalaureat 2021: o nouă sesiune oferită de Universitatea de Vest din Timişoara!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
01-02-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA UN VEAC DE ZOOLOGIE ÎN ROMÂNIA LA PIATRA NEAMȚ
05-02-2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Național Neamț - Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț vă invită să vizionați expoziţia itinerantă „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”, deschisă până pe 25 februarie 2021 la Piatra.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO - ANII 2000 LA BT ARENA CLUJ
06-03-2021

Evenimentul WE LOVE RETRO va avea loc pe 6 martie 2021 la BT Arena din Cluj-Napoca. Biletele achiziționate deja rămân valabile.

   
preloader
RELAȚIA OM-INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ: CINE PE CINE CONTROLEAZĂ? (partea I)

Recentele evoluții ale Inteligenței Artificiale ridică o serie de dileme etice. Probabil una dintre cele mai importante, din cauza naturii umane îndreptate spre stabilirea unei ierarhii, este chiar controlul computerelor autonome, de fapt răspunsul la întrebarea ”omul controlează IA, sau invers?”
CONTROL POLIȚIENESC ÎN AGLOMERAȚIE...

Un polițist la un control rutier în plină aglomerație și zgomote asurzitoare oprește nervos o motocicletă:
- Opriți imediat, nesimțiților! Vă arestez pe toți, tembelilor! Cum de mergeți măi 5 pe o motocicletă, nu știți că e ilegal?
- 5??? Zice contrariat pilotul.
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
SCRIITORUL DAN LUNGU LANSEAZĂ ASOCIAȚIA PENTRU OSPITALITATE CULTURALĂ
Data: 22-05-2020 Ora: 09:00
Locatia: București
Scriitorul Dan Lungu anunţă astăzi lansarea "Asociaţiei pentru Ospitalitate Culturală" (AOC).
   
O asociaţie neguvernamentală înfiinţată din dorinţa de a cultiva "Ospitalitatea culturală" într-un sens larg, aceasta va propune tuturor actorilor din domeniul culturii o serie de programe şi proiecte de profil. Prin intermediul lor, echipa asociaţiei doreşte să susţină creaţia, să stimuleze performanţa, să încurajeze antreprenoriatul în domeniul culturii, să sprijine tinerii talentaţi şi să acorde asistenţă seniorilor culturii aflaţi în dificultate, atât la nivel local şi regional, cât şi naţional.

"Ospitalitatea culturală", conceptul AOC

Conceptul ales de membrii fondatori este cel de "Ospitalitate culturală" întrucât acesta reprezintă mecanismul secret de dezvoltare a oraşelor culturale, de cultivare a performanţei şi sporire a creativităţii, de revitalizare a zonelor inerte şi de articulare a tradiţiei cu experimentul. Totodată, ospitalitatea se declină în valori pe care asociaţia le promovează şi susţine, precum toleranţă, solidaritate, pluralism, libertate de expresie şi de creaţie, egalitate de şanse, transparenţă şi demnitate.

"Moldovenii sunt faimoşi pentru ospitalitate, iar Iaşul este capitala Moldovei şi capitala culturală a ţării. Este un pas firesc să legăm lucrurile între ele şi să ne propunem ca proiect Ospitalitatea culturală, într-un sens larg. Iaşul, în viziunea mea, este: un oraş primitor, un oraş deschis deopotrivă către creaţie, industrii creative şi consum cultural. Un oraş ospitalier, în care artiştii, aflaţi la început de carieră sau consacraţi, de aici sau de aiurea, stabiliţi pe termen lung sau aflaţi doar în trecere, amatori sau profesionişti, se simt bine. La fel şi antreprenorii culturali, creativii din toate ariile, profesorii din zona vocaţională, consumatorii de literatură şi artă, iubitorii de frumos. Ne dorim ca prin proiectele noastre să reuşim să construim un mediul cultural confortabil pentru toată lumea", a menţionat scriitorul Dan Lungu, co-fondator AOC.

Prăvălia colecţionarului, sursă de autofinanţare

Printre programele şi proiectele propuse de echipa asociaţiei, care urmează să fie lansate în perioada următoare, se numără un program de rezidenţe pentru scriitori, traducători şi artişti, un altul pentru acordarea burselor de creaţie literară şi artistică şi un program dedicat sprijinului financiar pentru debut editorial. Întrucât membrii asociaţiei îşi propun ca aceasta să se autofinanţeze, odată cu lansarea site-ului www.apoc.ro, în cursul lunii iunie, urmează să fie lansat şi un magazin online destinat colecţionarilor de pretutindeni, numit Prăvălia colecţionarului.

"Sunt vremuri de criză, iar pentru cultură se anunţă timpuri sumbre pe termen lung. Am încercat să gândesc un mecanism de reinventare a solidarităţii de breaslă şi de autofinanţare a proiectelor de creaţie şi de asistenţă socială a creatorilor. Aşa am ajuns la ideea acestei prăvălii care va funcţiona ca un magazin online în toată regula”, a precizat Dan Lungu.
Eveniment publicat in data de: 11-05-2020
de către Marginean Oana
Vizualizat de: 203 ori
Website: http://www.m.facebook.com/apoc.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
Alpha