Calendar Evenimente vă recomandă:
NOPȚILE LECTURII, LA BUCUREȘTI
22-01-2021

Ca în fiecare an, la sfârşit de ianuarie, când afară este frig şi întuneric, Institutul Francez din România organizează ediţia locală a Nopţilor Lecturii.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ÎNCEP ÎNSCRIERILE PENTRU PEOPLE POWER PARTNERSHIP
23-01-2021

Încep înscrierile pentru proiectul european "People Power Partnership" în care Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu este partener: audiţii în perioada 12-14 februarie 2021.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
24-01-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SPECTACOLE ONLINE LA TEATRUL NAȚIONAL TÂRGU-MUREȘ
25-01-2021

Prima lună a anului aduce patru spectacole online la Teatrul Național Târgu-Mureș.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN? ZONA SUD
26-01-2021

Ziarul Financiar vă invită să participați la videoconferința ZF BRD BUGET 2021 – CUM PREGĂTIM VIITORUL? CUM REZOLVĂM ECUAȚIA DE BUSINESS A NOULUI AN, marți, 26 ianuarie 2021, ora 09:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA FRESH - ELITE ART GALLERY
27-01-2021

În perioada 7-28 ianuarie 2021, Elite Art Gallery vă invită să vizitați expoziția # FRESH. Evenimentul reunește lucrările artistelor Ramona Ursache și Ștefana Petre, două dintre câștigătoarele concursului de artă vizuală # FRESH.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
IMPRESII DIN NEW YORK - EXPOZIȚIE DE ARTĂ
28-01-2021

Luni, 18 ianuarie 2021, ora 17:00, la Galeria de Artă „Nicolae Mantu” din Galați (Strada Domnească nr. 19), va avea loc inaugurarea expoziției „Impresii din New York” realizată de artistul Florian Doru Crihană.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PREVENIREA ȘI COMBATEREA SPĂLĂRII BANILOR ediția II, ONLINE
29-01-2021

Vineri, 29 ianuarie 2021, Editura Universul Juridic organizează Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale”, ediția a II-a, în format ONLINE, între orele 15,00 – 19,00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
PROGRAM DE PREGĂTIRE PENTRU BACALAUREAT
30-01-2021

Pregătire pentru examenul de bacalaureat 2021: o nouă sesiune oferită de Universitatea de Vest din Timişoara!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCURSUL CITADELA ARTELOR 2021
01-02-2021

Concursul “Citadela artelor” este organizat de Ovalsart, în parteneriat cu Asociația Pro Valores, Muzeul Național Peleș, Centrul Cultural “Aurel Stroe” și este un proiect câștigător al grantului oferit de Petrotel Lukoil.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
EXPOZIȚIA UN VEAC DE ZOOLOGIE ÎN ROMÂNIA LA PIATRA NEAMȚ
05-02-2021

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Complexul Muzeal Național Neamț - Muzeul de Științe Naturale Piatra-Neamț vă invită să vizionați expoziţia itinerantă „Un veac de zoologie în România. Amintiri despre viitor”, deschisă până pe 25 februarie 2021 la Piatra.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO - ANII 2000 LA BT ARENA CLUJ
06-03-2021

Evenimentul WE LOVE RETRO va avea loc pe 6 martie 2021 la BT Arena din Cluj-Napoca. Biletele achiziționate deja rămân valabile.

   
preloader
RELAȚIA OM-INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ: CINE PE CINE CONTROLEAZĂ? (partea I)

Recentele evoluții ale Inteligenței Artificiale ridică o serie de dileme etice. Probabil una dintre cele mai importante, din cauza naturii umane îndreptate spre stabilirea unei ierarhii, este chiar controlul computerelor autonome, de fapt răspunsul la întrebarea ”omul controlează IA, sau invers?”
CONTROL POLIȚIENESC ÎN AGLOMERAȚIE...

Un polițist la un control rutier în plină aglomerație și zgomote asurzitoare oprește nervos o motocicletă:
- Opriți imediat, nesimțiților! Vă arestez pe toți, tembelilor! Cum de mergeți măi 5 pe o motocicletă, nu știți că e ilegal?
- 5??? Zice contrariat pilotul.
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
SERVICII PRIN E-MAIL PENTRU UTILIZATORII BIBLIOTECII ASTRA SIBIU
Data: 22-05-2020 Ora: 09:00
Locatia: Sibiu
Dat fiind faptul că, în această perioadă, comunicarea colecţiilor a fost puternic influenţată de criza coronavirusului, Biblioteca a regândit modul de a menţine o relaţie activă cu publicul, în pofida faptului că accesul în instituţia noastră a fost restricţionat publicului.
   
BiblioSuport s-a născut din dorinţa de a sprijini toate categoriile de public - elevi, studenţi, cercetători sau simpli cititori. Astfel, utilizatorii sunt încurajaţi să apeleze, prin email, la serviciile oferite de bibliotecar. Pregătirea profesională a acestuia, cunoaşterea aprofundată a colecţiilor, capacitatea de sinteză şi de a face conexiuni la nivel interdisciplinar, abilităţile de utilizare a tehnologiei vin în sprijinul celor care au nevoie de materiale necesare lecturii, documentării şi cercetării. Utilizatorul câştigă timp, obţine informaţia şi are acces la colecţiile Bibliotecii Judeţene ASTRA, chiar şi în timpul pandemiei.

”Am răspuns şi răspundem zilnic tuturor solicitărilor utilizatorilor noştri care au nevoie permanent de resurse informaţionale în vederea redactării lucrărilor şi articolelor ştiinţifice. Pentru cei care doresc să citească mai mult, dar şi pentru cei care sunt pasionaţi de dezvoltare personală şi folosesc mijloace de lectură digitale, punem la dispoziţie platforma electronică Cloud Library, disponibilă fie din catalogul online, fie prin instalarea aplicaţiei”, precizează reprezentanții instituției.

Statisticile interne arată că numărul celor care doresc să folosească în mod constant documentele electronice aflate în Cloud a crescut considerabil. S-au înregistrat noi utilizatori, beneficiind de conturi temporare, fapt care confirmă că lectura şi noile tehnologii sunt elemente fundamentale ale vieţii noastre cotidiene şi că interesul pentru serviciile Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu este crescut.

Catalogul online al Bibliotecii este o sursă de informare şi documentare esenţială. Prin intermediul acestuia, utilizatorii au acces la bazele de date ale Bibliotecii. Încurajăm publicul să acceseze Catalogul online şi să ceară consultanţă de specialitate de la distanţă, folosind emailul. În acest sens, am primit numeroase solicitări de sprijin în ceea ce priveşte informarea şi documentarea în spaţiul virtual. Comunicarea în acest spaţiu ne apropie mai mult, ne determină să găsim soluţii şi să răspundem prompt la cererile pe care le primim.

Compartimentul Împrumut Carte pentru Adulţi oferă informaţii bibliografice răspunzând tuturor solicitărilor primite pe adresa bibliosuport[at]bjastrasibiu.ro. Astfel, utilizatorii beneficiază de materiale în format electronic şi documente scanate la cerere. De asemenea, pentru a optimiza utilizarea serviciilor online, oferim informaţii prin telefon, privind modul de accesare a Catalogului online, a Bibliotecii Digitale şi a platformei Cloud Library.

Contribuim și la realizarea materialelor de promovare a colecţiilor Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, pregătind documentele necesare pentru scanare şi fotografiere. Însoţite de texte cu caracter descriptiv şi explicativ, acestea sunt transmise către public prin canalele de comunicare.
Eveniment publicat in data de: 04-05-2020
de către Marginean Oana
Vizualizat de: 196 ori
Website: http://www.bjastrasibiu.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei