Calendar Evenimente vă recomandă:
BURSE ZF EXECUTIVE MBA BUCHAREST
08-04-2020

Ziarul Financiar şi WU Executive Academy îţi oferă 7 burse la programul Executive MBA Bucharest, desemnat de cele mai multe ori, în ultimii ani, pe primul loc în topul programelor de MBA din România.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ILLUSTRO: STUDENT, DERULAT PE PLATFORMA ILLUST.RO
09-04-2020

Concurs între facultățile de arte cu lucrările de semestru! Prima ediție „Illustro: Student” va fi derulată pe platforma Illust.ro

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
LOREDANA - AGURIDA 20 LA SALA PALATULUI
11-04-2020

Loredana, una dintre cele mai îndrăgite artiste din România, revine pe scena Sălii Palatului pe 11 aprilie 2020, cu un nou concert eveniment – Agurida 20.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT VUNK LA EXPIRAT CLUB
14-04-2020

VUNK va susține un concert în Expirat Halele Carol pe 14 aprilie 2020, de la ora 21:30.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SMILEY LA HARD ROCK CAFE
15-04-2020

Smiley promite un show incendiar ce va avea loc la Hard Rock Cafe pe 15 aprilie 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
AL DI MEOLA LA SALA PALATULUI
05-05-2020

Al Di Meola, legendarul chitarist, revine în București cu un concert ce va avea loc la Sala Palatului pe 5 mai 2020, de la ora 20:00.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TAXI LA HARD ROCK CAFE
07-05-2020

TAXI revine la Hard Rock Cafe cu un concert ce va avea loc pe 7 mai 2020, de la ora 21:30. Vino să asculți hit-uri precum "Jumătatea mea", "Cele două cuvinte", "Eşti iubibilă" şi multe alte piese celebre, pline de umor şi ironie, marca Dan Teodorescu.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WARDRUNA LA ARENELE ROMANE
08-05-2020

Formația norvegiană Wardruna se întoarce în România cu un concert ce va avea loc la Arenele Romane din București pe 8 mai 2020.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
WE LOVE RETRO ANII 2000
09-05-2020

După șase ediții de succes, We Love Retro, cel mai mare Retro Party din România, lansează un nou Retro Party, cu muzica anilor 2000, pe 9 mai la Sala Polivalentă, BT Arena!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
DENTA, ROMMEDICA ȘI EXPO SOMN LA ROMEXPO IN 2020
14-05-2020

Știați că în perioada 14 – 16 mai ROMEXPO organizează cele mai importante manifestări expoziționale dedicate profesioniștilor din industria medicală?

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SENIOR EXPO PENTRU PĂRINȚI ȘI BUNICI
28-05-2020

ROMEXPO organizează între 28 și 31 mai Senior Expo - târgul dedicat seniorilor și tuturor celor care doresc să ofere un zâmbet și un moment de relaxare părinților și bunicilor!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERT CELINE DION LA BUCUREȘTI
29-07-2020

Câștigătoare a două premii OSCAR și a cinci premii Grammy, Celine Dion va susține în premieră un concert extraordinar, în cadrul turneului "Courage World Tour ", pe 29 iulie 2020 pe Arena Națională. Evenimentul este organizat de Emagic.

   
preloader
AU FOST CHEMAȚI RUȘII ÎN 1989? DE CE SĂ FI FOST? ERAU DEJA AICI!

Misterele Revoluției ne urmăresc la trei decenii de la momentul producerii ei, chiar și după ce fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, a declarat că a fost mai mult o Loviluție: “o lovitură militară de stat reușită parțial”.
IN PLINĂ IZOLARE DIN CAUZA CORONAVIRUS...

Ea, la telefon, răpusă de dorul lui, în imposibilitate de a-l vizita...:
-Dacă am fi fost acum la tine acasă, numai nou doi, cu o sticlă de vin bun și ar fi cîntat muzica, ce ți-ar fi plăcut să-ți fac?

...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
AUTOFICŢIUNE ŞI IDENTITATE NARATIVĂ. POVESTEA TA
Data: 08-11-2019 Ora: 19:00
Locatia: Fundația Calea Victoriei, București
Care sunt resorturile personale care nasc o poveste pornind de la fapte reale şi care sunt arcurile care modelează pe parcurs adevărul aşa cum s-a petrecut, astfel încât povestea ajunge să îmbrace hainele ficţiunii?
   
Atelierul invită la înţelegerea straturilor adânci ale drumului de la autobiografie la ego-proză. Între faptul ca atare – autobiografie – şi invenţia lui parţială – autoficţiune – se află un tărâm pe care vom păşi dând frâu liber creativităţii şi, totodată, înţelegând cine suntem noi când scriem – identitatea narativă.

Pe lângă discuţiile despre autoficţiune ca gen literar sau fenomen cultural, atelierul cheamă la reflecţie asupra eului narativ şi a formei sale de expresie, în care vocea autorului capătă valenţe auto-mitificatoare şi transformatoare. Cine sunt când mă scriu pe mine însumi? Vom aborda elemente de scriere confesivă, auto-descoperire şi auto-mitologizare. Vom explora Tunelul oglinzilor sau ce însemnă multiplele feţe ale mele.

Despre cât de autentici şi cine suntem noi la începutul unei poveşti cu miez real, dar şi despre cine devenim pe măsură ce povestea curge către imaginar, despre cum ne percepem în oglinda retrovizoare a poveştii aşternute pe hârtie vom povesti şi vom scrie la atelierul de autoficţiune şi identitate narativă.

Temele celor trei întâlniri sunt:

1. Fapt ori ficţiune? Vom porni de la un episod real, amintirea unui fapt care s-a petrecut cândva. Îl readucem în prezent printr-o poveste.

2. Cine sunt eu când (mă) scriu? Voci ale autorului. Vom exersa o poveste din voci multiple – aceeaşi poveste în chei diferite de scriere şi percepţii variate.

3. Actor sau regizor al propriei poveşti? Privirea înapoi şi decentrarea. Vom povesti despre rescrierea unor episoade reale mutând vocea scriiturii, elementele de context, perspectiva şi stilul.
Eveniment publicat in data de: 30-10-2019
de către Pana Emanuela
Vizualizat de: 176 ori
Website: http://fundatiacaleavictoriei.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
 
 
HCA Dalles