Calendar Evenimente vă recomandă:
HAIR BEAUTY SHOW ESTEL COLLECTION 2020
13-11-2019

De ce trebuie sa vii? ESTEL Professional oferă oportunități! Master-classurile pe care le desfășurăm reprezintă o sursă de inspirație, o posibilitate de a acumula cunoștințe noi și de a transforma ideile dumneavoastră în istorii de succes.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI 2019
14-11-2019

ROMEXPO invită „vânătorii de vacanțe” și pasionații de călătorii la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României care va avea loc între 14 și 17 noiembrie 2019, în Pavilionul B1.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
FROZEN - REGATUL ÎNGHEȚAT
15-11-2019

Theater du Soleil Entertainment și echipa musicalului “Frozen Regatul Înghețat”, vă invită să luați parte la un spectacol magic, cu personaje îndrăgite și cunoscute, atât de cei mici cât și de cei mari.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ ARHITECȚII EDUCAȚIEI
16-11-2019

Conferința Internațională Arhitecții Educației revine în toamnă la Cluj-Napoca pentru cea de-a IV-a ediție în 16 noiembrie 2019!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TEATRU - ALLEGRO, MA NON TROPPO
17-11-2019

Autor dramatic jucat cu mare succes pe vremea sa, Ion Minulescu (1881 – 1944) este cunoscut astăzi mai ales ca poet al Romanțelor.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CONCERTE LARA FABIAN LA SALA POLIVALENTĂ
18-11-2019

Lara Fabian revine cu 2 concerte pentru români, din nou la Sala Palatului!

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
SMILEY - TURNEU NAȚIONAL LA ARAD
20-11-2019

Smiley dă startul celui mai mare turneu: @ Smiley-Omul.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
CURS PRACTIC DE DESIGN INTERIOR
21-11-2019

Design-ul este o disciplină ce urmăreşte armonizarea estetică a spaţiului uman, începând de la conceperea obiectelor mărunte, uzuale până la coordonarea de grupări complexe, cum ar fi amenajarea peisajului sau urbanismul.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
GOODWINE EDIȚIA 24 LA ROMEXPO
22-11-2019

GoodWine Ediția 24 - Campanie Late Bird! Biletele din campania Early Bird au zburat deja! Dar mai ai o șansă; până la 31octombrie mai poți beneficia încă de reduceri consistente la GoodWine Ediția 24 în perioada Late Bird.

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
ROCREATOR, TÂRGUL ARTIZANILOR ȘI DESIGNERILOR DIN TRANSILVANIA
23-11-2019

RoCreator - Târgul artizanilor și designerilor din Transilvania va avea loc în 23 - 24 noiembrie, la Urania Palace, strada Horea, nr.4 .

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
TÂRGUL DE CRĂCIUN CLUJ-NAPOCA
25-11-2019

În perioada 22 noiembrie - 31 decembrie, familionul se va strânge în jurul bradului la Târgul de Crăciun Cluj-Napoca sub îndemnul “Familionul, familionul, hai la joc!”

   
Calendar Evenimente vă recomandă:
MAGICAL SPANISH NIGHT - CONCERT DE ANUL NOU
07-01-2020

Magical Spanish Night, Concertul Extraordinar de Anul Nou 2020, ediţia a VII-a, va avea loc în 7 ianuarie, ora 19:00, la Sala Radio.

   
preloader
DE LA CINE LUĂM TAXELE CELE MAI MARI?

Dacă de la săraci nu luăm pentru plata taxelor locale, atunci de la cine? De la noi?
RELAȚIA DOCTOR-PACIENT

Doctorul Popescu s-a culcat cu una din pacientele lui și se simtea foarte vinovat. Din când în când, auzea acea voce calmă, din interiorul lui, care-i spunea:
-Nu te mai stresa; nu esti primul medic care s-a culcat cu o pacientă, ești și burlac…stai fără griji.
Dar, invariabil, o altă voce îl readucea la realitate:
...
Caută Evenimente
deschide
Termenul căutat: Numai evenimente din data: până în data:
Numai evenimente din Judeţul:
Numai din Categoria:

PARTENERI
 
Alpha Bank
 
Europa FM
 
BusinessMark
 
HCA
 
MMC
 
BMS
 
CP
 
AUTOFICŢIUNE ŞI IDENTITATE NARATIVĂ. POVESTEA TA
Data: 08-11-2019 Ora: 19:00
Locatia: Fundația Calea Victoriei, București
Care sunt resorturile personale care nasc o poveste pornind de la fapte reale şi care sunt arcurile care modelează pe parcurs adevărul aşa cum s-a petrecut, astfel încât povestea ajunge să îmbrace hainele ficţiunii?
   
Atelierul invită la înţelegerea straturilor adânci ale drumului de la autobiografie la ego-proză. Între faptul ca atare – autobiografie – şi invenţia lui parţială – autoficţiune – se află un tărâm pe care vom păşi dând frâu liber creativităţii şi, totodată, înţelegând cine suntem noi când scriem – identitatea narativă.

Pe lângă discuţiile despre autoficţiune ca gen literar sau fenomen cultural, atelierul cheamă la reflecţie asupra eului narativ şi a formei sale de expresie, în care vocea autorului capătă valenţe auto-mitificatoare şi transformatoare. Cine sunt când mă scriu pe mine însumi? Vom aborda elemente de scriere confesivă, auto-descoperire şi auto-mitologizare. Vom explora Tunelul oglinzilor sau ce însemnă multiplele feţe ale mele.

Despre cât de autentici şi cine suntem noi la începutul unei poveşti cu miez real, dar şi despre cine devenim pe măsură ce povestea curge către imaginar, despre cum ne percepem în oglinda retrovizoare a poveştii aşternute pe hârtie vom povesti şi vom scrie la atelierul de autoficţiune şi identitate narativă.

Temele celor trei întâlniri sunt:

1. Fapt ori ficţiune? Vom porni de la un episod real, amintirea unui fapt care s-a petrecut cândva. Îl readucem în prezent printr-o poveste.

2. Cine sunt eu când (mă) scriu? Voci ale autorului. Vom exersa o poveste din voci multiple – aceeaşi poveste în chei diferite de scriere şi percepţii variate.

3. Actor sau regizor al propriei poveşti? Privirea înapoi şi decentrarea. Vom povesti despre rescrierea unor episoade reale mutând vocea scriiturii, elementele de context, perspectiva şi stilul.
Eveniment publicat in data de: 30-10-2019
de către Pana Emanuela
Vizualizat de: 44 ori
Website: http://fundatiacaleavictoriei.ro
   
Comentarii: 0
 

Comentează acest eveniment

PUBLICITATE
 
 
Ioan Istrate
 
Starea Presei
 
 
HCA - SP